-
Testujemy od dwóch tygodni. I faktycznie jak przyszedł wydał się ceratowaty ale pupa się ładnie zachowuje. Miałam kłopot z krostkami, ale okazało się, że Mała źle na polar reaguje chyba. W econobun i tetrze odparzona nie jest. Poza tym ten otulacz jest cieniutki i ładnie pasuje nawet na moją drobinkę - po zapięciu na zmniejszajace napki nie ma go dużo na pupie i brzuchu. Jest zgrabnie!
W porównaniu do tetry wkład ładnie chłonie - ale ja mam niemowlaka, więc w sumie wszystko chłonne jest ;) W dotyku faktycznie taki sztywny, ale mam wrażenie, że im więcej prania tym bardziej miękki. Nie podwijam go, w otulacz się mieści i po prostu jest wysoko - ale podwinięty byłby strasznie gruby! Ładnie z niego wszytsko schodzi.
Ale najczęściej używam otulacza z tetrą i prefoldami BAmbino Mio - ładnie chłoną a o niebo milsze do skóry i mniejsze
-
Tak się zastanawiam ile siusków może pochłonąć prefold econobum. zwykła tetra wiadomo, ze wystarczy dla małego niemowlaczka. A ten prefold do jakiego wieku (pod względem chłonności). Możecie przyrównać chłonność do innych wkładów?
-
Z niemowlakiem udało się 4 godziny. Bardzo przysnęła mi i nie miałam sumienia budzić. Pewnie wytrzymałoby jeszcze troszkę, bo po zdjęciu jeszcze nie był super mokry. Porównywalnie mi wytrzymała wkładka grubsza z Close Parents. Innych porównań na razie brak.
-
Nie mam Close Parent, to nie wiem o czym mówisz
-
Moje ulubione. Super się sprawdzają. nie zdarzyły się przecieki. Używam różnych wkładów(oprócz prefoldów). Same prefoldy nie są zbyt miękkie i przyjemne, długo schną (mi nawet 3 dni), ale są chłonne.
-
Uwielbiam te otulacze. Mam dwa i używam tylko do formowanek, bo jakos bałabym się, że wkłady czy prefoldy bez zakładek będą sie przesuwać. Do wkladów używam Flipa. Oba otulacze lubię ale każdego używam do czego innego :) PUL w Econobumie jest jakby cieńszy moim zdaniem i dlatego idealny do formowanek (nie powiększa dodatkowo pupy). Co do prefoldów to ja econobumów nie polubiłam - za sztywne mi sie wydawały, miałam dwa i już je spieniężyłam na bazarku po zaledwie kilku użyciach ;) Do tego otulacz Econobum to jedyny otulacz który zakrywa mi duże formowanki takie jak Mother-ease i Onelife (poza tymi dedykowanymi specjalnie do tych formowanek). Właśnie przymierzam sie do zakupu trzeciego :D
-
Econobuma i Flipa używam tylko z formowankami, próbowałam z samymi wkładami dość szerokimi nawet ale zawsze PUL dotykał skóry (czego nie lubię).
A formowanki bardzo ładnie okrywają i przecieków nie ma.