-
lolu, zwrócilam tez uwage na jak mama została indianka:-), naprawde trudny wybór.....no i które pozycje przypadna do gustu od razu a które troszke pózniej moze.....choć to nigdy nie wiadomo i potrzeba czasu...
zagłębiałam sie wczoraj w lekturze Berka literka i Wyliczanek- świetne ksiazeczki , rytmiczne- smiechu było.....Mela zadowolona, powtarzała, bardzo zainteresowana była...popołudnie fajnie spedzone.
wieczorem jednak powróciła Binta tańczy...:-)Amelka potrafi dosc długo" zauroczona" ilustracjami nad Binta przysiąść - ) ,
dzieci z Bullerbyn....mmmhmmmmmmm-przejrzałam i pomimo,że nie jest to wersja"dzieci", które ja znam to moze sie spodoba.....:-)
-
I jeszcze cala seria o Basi, fajna, bo polska.
I dwie czesci Florki, moze odrobinke na wyrost, ale swietne.
Ach i pan Kuleczka "zaskoczyl" u nas nieco pozniej, po 4 urodzinach, a wielkim hitem jest teraz w okolicach 6 lat.
Od ok. 5 cudowny jest "Piaskowy Wilk", ale to jeszcze nie na poziom 3-latka, imho.
-
mamopoziomkow, dziekuje :-)Basia i Florka to ksiażeczki z Zakamarków? podaj prosze autorów może?
-
Po przeczytaniu tego wątku poleciałam do księgarni i kupiłam Jadzce książkę" Pan Kuleczka". Teraz przez pół dnia nie robię nic innego tylko czytam tę książkę.. bardzo fajna:) No i w końcu coś nowego. Do tej pory codziennie maglowałyśmy te same książki: Mama Mu, "Kapitan Sharky" (Wyd. - Mamika), "Trzeszczyki czyli trzeszczące wierszyki" Agnieszki Frączek, "Słodki rok Kuby i Buby" Grzegorza Kasdepke, "Koziołek Matołek" oraz , moja ulubiona, "Przygody Króla Jemioła" -Michał Pruski.
-
pchełko to ja tez chyba musze "sobie" kupić Pana Kuleczke....:-) a Mela moze rzeczywiscie sie do niego przekona...:-) jest naprawde jest duuuuuuuuuzo świetnych ksiazeczek....
-
Genialna seria Annie Schmidt, Julek i Julka - 5 tomów.
-
wczoraj dotarły książeczki z tego wątką :)
Tupcio Chrupcio zauroczył Karinę ale tez zdemoralizował bo choć to przedzskolak - w nocy dostaje mleko z butli ze smoczkiem. No i Karina do łózka powędrowała wczoraj z taką zabawkową butelką swojej lalki, kazała soboie tam nalać mleka :) Aż sie boje kupować drugi tom "żegnaj pieluszko" bo może się okaże że Tupcio na noc zakłada pampki :)
Dzieci z Bullerbyn piękne ale kartki z takiego delikatnego kredowego papieru.. :/ Chyba długo nie wytrzymają
Janosch zdecydowanie się nie spodobał - ilustracje są hm.. dość brzydkie tzn estetyka raczej nie dla 2-3latka
"nawet nie wiesz jak bardzo cię kocham" - urocze zarówno ilustracje i tekst idealne na ten wiek
-
Kariny hitem jest ksiązka "moje pierwsze bajeczki na dobranoc" - dziesięć historyjek z życia przedszkolaka, z morałem :) Każde zdarzenia w historyjce jest zilustrowane co jest wazne dla Kariny bo ona traci zainteresowanie bajką jeśli czytam o czymś czego nie ma na obrazku
http://www.empik.com/moje-pierwsze-b...iazka,365610,p
127stron, kartki z wytrzymałego papieru :)
-
Serie o Basi (calkiem sporo juz sie ukazalo) wydal Lektorklett, napisala Zofia Stanecka.
A o Florce (dwie ksiazeczki) napisala Roksana Jędrzejewska-Wróbel, a wydalo wydawnictwo Literatura.
A skoro jestesmy przy wydawnictwie Lektorklett, to polecam ich zestaw atlasow, kazdy o jednym kontynencie, oceniam je na tak od 4 lat, a sa naprawde przesliczne.
-
NUSIA I BRACIA ŁOSIE -hit tygodnia
wspomniana juz seria o JULKU I JULCE -hit miesiaca
polecam :D
-
Dziekuję, u nas tez ostatnio odkryty Artur czarodziej-autor:Daniel Joris, wyd.Siedmioróg- hit tygodnia na przemian z Rymowanki bez trzymanki i Andronami.
Julek i Julka do nabycia;-)