na pewno nie bierz większego, te gacie są byyyyycze ;)
Wersja do druku
z drugiej strony zbyt duzy zawsze mozna przestraszyc o pol rozmiaru ;)
dzieki!
A gdzie się to cudo nabywa?? Bo wyglądają superasnie :)
A ja kupiłam takie wielkie:duh:. Myślałam, że prestraszę i będą dobre, ale z tego co czytam jednak nie.:cryy:
Jutro się okaże.
odkopałam stary watek, bo kupiłam dwa otulacze 74/80 - 6-12m. Mój synek ma pół roku, ok. 9kg wagi i nosi rozmiar właśnie 74/80, ale te gatki wydają mi się strasznie ciasne. Na formowankę to już w ogóle się je ciężko wciąga. Czy ktoś móglby mi napisać, czy to ma być takie ciasne, żeby dobrze trzymało? Bo w sumie trzyma, ale wydaje mi się, że młody może być w nich skrępowany tą ich ciasnością. kiedy Wasze dzieci wchodziły w ten rozmiar?
Moja córeczka ma 9 miesięcy, ale też nosi rozmiar 80 i waży troszkę mniej, bo 8 kg i ja kupiłam już ten większy rozmiar otulacza.
Jest luźny, coś jak spodenki, ale nie za duży i bardzo dobrze trzyma.. My stosujemy tylko na noc na formowanki bambusowe lub flanelowe i zakładam, że powinno być luźno i wygodnie. Nic nie spina i nie wciskam przy wkładaniu.
Czy chłopczyk należy do grubszych dzieci (6 miesięcy i 9 kg)? Wydaje mi się, że w Waszym przypadku jest na styk i za chwilę może być za ciasno. Może spróbuj odsprzedać, dopuki nie są zniszczone i zakupić większy rozmiar? Ale może wypowie się ktoś jeszcze.
no to chyba faktycznie kupiłam takie na styk, myślałam właśnie, że będą to takie luźniejsze gatki, a one właśnie dość ciasno siedzą na tyłku. Z drugiej strony całą noc w nich przespał spokojnie, nie przepuściły, a na ciele też się nigdzie nie odcisnęły, więc może jeszcze trochę damy radę... może są sfilcowane, bo kupiłam dwie pary w tym samym rozmiarze i jedne są trochę mniejsze niż drugie. Te drugie wystarczą chyba na trochę dłużej. no nic, dzięki, jeszcze się im przyjrzę i pomyślę, co z tym fantem.
był ok, ale nie przekonał nas fakt prania ręcznego, to naprawde musi komus pasować
dziewczyny, tak sie wtrącę: gdzie kupujecie te otulaczki wełniane? Chciałabym je wypróbować, bo teraz używam Imse Vimse na formowanke ecopi, ale przyznam, że zdarza się, że córcia sie budzi zalana po szyję i łóżeczko mokre tez. Daje dodatkowy wklad bambusowy. Nie wiem od czego to zależy, może czasem za dużo pije :) Ma teraz 14 miesięcy i waży 9,5 kg - nie wiem jaki wełniak byłby ok?
Disanę dostaniesz w kilku polskich sklepach internetowych, ale aktualnie jest po sezonie i nie ma dużego wyboru w rozmiarówce. Pytałam każdego sklepu kiedy przewidują dostawę, odpowiedzieli, że pewnie dopiero przed kolejną zimą ;) Wpisz sobie otulacz lub szorty Disana to zobaczysz gdzie co zostało.
Można kupić na ebayu lub gdzieś indziej za granicą, ale koszty są wiadomo większe.
jestem z gatek bardzo zdowolona, mam już większe.
Nigdy nie przeciekły, bardzo zgrabne z formownką.