Budzik -zazdroszczę Ci, poważnie...
bo mnie moje niedoskonałości matki dołują, a nie motywują.. :(
Wersja do druku
Budzik -zazdroszczę Ci, poważnie...
bo mnie moje niedoskonałości matki dołują, a nie motywują.. :(
Jest :ninja:
Chusty mam 4 a w zasadzie 3 bo jedna to kółkowa czyli 0.5 chusty a druga to elastyczna w której pół roku nie noszę więc też do 0.5 została zdegradowana;-)
Wiązanie używam jedno a nosiłam w 2, wszystkie z grubsza wyćwiczyłam z ciekawości, marze o tym zeby kiedyś mój syn dał się zamotać na plecach (ale póki co dobrze mi go mieć z przodu i cmokać w czółko:thumbs up:
Na tbw mam login żeby oglądać co czasem dziewczyny zalinkują ciekawego.
Co to AP szybko wyguglowałam, książki też nie czytałam - ale chyba skombinuję i przeczytam, bo w ogóle mało czytam ostatnio :cryy:
A z talentów to ponoć ładnie śpiewam, pobrzdąkam na gitarze przy ognisku, żegluję, tańczyłam w zespole ludowym i robię najlepsze kotlety mielone pod słońcem wg mojego M... No i najszybciej z całej rodziny potrafię zmienić pieluchę uciekajacemu mojemu dziecku co wprawia moją matkę w podziw - to mało?
A pieluch używam takich i takich (ale wolę jednorazowe bo są wygodniejsze i tyle)
Ach i mam MT - to jednak jestem lepsza :twisted:
Budziku i tu się z tobą zgadzam, trzeba równać w górę a nie w dół :hello:
Każda z nas jest inna a forum jest chustowe - tylko ze są tu też dziewczyny które już nie noszą - to co, mają sie wynieść?
Bogactwo tego forum tkwi w jego różnorodności :applause:
truscaffka, Chustomama z Ciebie jest na całego, spełniasz dwa podstawowe warunki. Nosisz. Na dodatek SWOJE dziecko :) Kompleksów nie masz powodu mieć :thumbs up: a talenty... cóż, zawsze można jakiś rozwinąć :D
OT! Truscaffka, Ty jesteś lutową Truscaffką? :)
No tu mam nieco więcej ogółem, ale wiązanki obecnie tylko dwie :)
Mnie też już nie, tylkoellevilla póki co pożądam :)
No tu znam ciut więcej, ale stosuję dwa głównie obecnie.
Na TBW jestem, SuT nie znam
Karmiłam dwa lata - ostatnie pół ze straszną niechęcią - miałam dość.
Próbowałam wielo, ale wolę jednorazówki - jestem leniwa, wielo śmierdzą :)
Wiem co to AP ale nie czytałam książki także
Ja też nie specjalnie
Mój mąż ma bloga foto ;)
Widzisz nie jest tak źle ;)
ja tez czasmi mam wrażenie że jestem inna od "Was"
Ale tak dokładnie sie przyglądając wizerunek "Was" to pewna usredniona warośc poglądów wyrażanych na forum. A tak na prawde kazna z Nas jest inna. jedna to ma, inna nie.
Żadnej forumki nie odlano od formy ( nie mylic z formowanką :p) by stanowiła wzór idelanej chustomamy. każda z nas jest najlepszą matką na świecie i . kropka
nie raz zdaza mi sie z "Wami" nie zgadzać, ale kazdy ma wolna wolę i wybór nalezy do niego- a dobrze widziec cos od innej strony i mieć porówanie. Zaa co Wam dziekuję :*
To ja Cię dopiero pocieszę :twisted:
- nie jestem chustowa w ogóle,
- pieluszki Pampers
- skrót AP rozszyfrowalam dzięki temu forum,
- przyszycie guzika jest dla mnie wyzwaniem, po prostu wychodzi mi krzywo i poplątane,
To skąd tu się wzięłam u licha? przez przypadek, czyli przez fotelik tyłem do kierunku jazdy i tak już zostałam. Wynajduję tu wiele ciekawostek, poglądów innych niż moje - analizuję argumenty za i przeciw. Podziwiam rękodzieła, korzystam z dziewczyn zdolności robiąc u nich zakupy.
I tyle :)
Też się zastanawiałam,czy pasuję-niby pieluszki wielo, cos tam dłubię, ale to przecież forum chustowe, a a chustę mam jedną i szczerze mówiac żadnej potrzeby posiadania więcej... I jest ona dla mnie raczej czymś praktycznym-bliskość owszem, ale ważniejsze, że uwalnia ręce, nie muszę wózka tachać żeby skoczyć do sklepu, ale na dłuższy spacer częściej w wózku jeździmy. Jak przeczytałam,że niektóre z was wózków nie mają albo sprzedają je to zdębiałam.Ale koleżanka majaca starszego dziecia niż moje i raczej odmienne poglądy na wychowanie powiedziała mi kiedyś,że najważniejsze, żeby mama w SWOIM odczuciu robiła dla dziecka to, co dobre. Wierzę, ze dopóki słuchamy intuicji, każda z nas jest mamą najlepszą dla swojego dziecka.
każda z nas jest inna i właśnie po to tu jesteśmy - żeby czegoś się od siebie dowiedzieć/nauczyć.
gdybyśmy były takie same, co to by była za nuda!
Teoretycznie tez tu nie pasuję, bo:
1. karmienie piersią zakończyłam dość wczesnie (nie jest to dla mnie powód do dumy, wrecz przeciwnie, ale moja porazka WRESZCIE nie jest dla mnei zrodlem wyrzutow sumienia), ba, nawet nie mam juz poczucia, ze krzywdze z tego powodu dziecko
2. Uzywam pampersow i mi z tym dobrze (ale idea pieluch wielorazowych podoba mi sie, moze przy drugim do nich dojrzeje)
3. Nie mam didymosa i miec nei zamierzam:-)
4. Szczepie dziecko, nei uwazam szczepien za wymysl szatana i sprzedanych firmom za dlugopis z logo lekarzy
5. Uzywam leków, srodkow chemii gosp., kosmetyków "ze sklepu"
6. moje dziecko ma smoczek i sie tego nei wstydze:-)
Ale:
kocham idee chustonoszenia, nosidłonoszenia, wczuwam sie w AP. forum otworzylo mi oczy na wiele spraw. I chociaz czesciej sie nei zgadzam niz zgadzam z "chustopróchnami":-),to przez skore czuje, ze to moje miejsce w wirtualnym swiecie:-) Dzieki za roznorodnosc, choc niekeidy przydaloby sie nam wszytskim troche tolerancji...
truscaffka, Ty nie pasujesz? A co ja mam powiedzieć, jak nawet dziecia nie mam :) Nie mówiąc już o chuście.
Chustonoszka brzmi dumnie, ale nieprawdziwie :P (a może da się nosić kociaki?)
A forum uwielbiam - atmosfera jest rewelacyjna, poznaję różne sposoby na życie i nasiąkam atmosferą miłości do dzieci.
A Ty koniecznie zostań, choćby dlatego, że masz fajny avatarek i nick ;)
uwaga, OT:
Wiecie co, nie wiem co to TBW, więc postanowiłam go wygooglać. No i mi wyszło- technika betonu wodoszczelnego... :hide:
Podpisuje sie obiema rekami i nogami! Jesli dzieki forum moge byc lepsza matką, to dlaczego mialbym go zmieniac na gorsze?
I ten watek mi sie tez nie podoba :roll:
http://www.thebabywearer.com/
Kaśka, fajnie napisane :thumbs up:
Się zgadzam i podpisuję (no, może z wyjątkiem tego kawałka o nienoszeniu, bo moja chuściocha ciągle jeszcze daje się zamotać :mrgreen:)
Otóż to :thumbs up: Ja z tego forum czerpię całymi garściami :) W wielu sprawach przejrzałam na oczy - dzięki temu, że obecne tutaj "matki idealne" :lol: dzielą się swoimi doświadczeniami, a i głowę potrafią zmyć bez ceregieli, jeżeli zachodzi taka potrzeba
Tylko patrzeć, kiedy się przerodzi (identycznie jak poprzedni) w licytację, kto "mniej pasuje"... :roll::roll::roll:
niech ktoś w końcu napisze, co to ten SuT? Bo BTW to TBW, jak rozumiem?
Dokładnie tak
Nigdy sie nie zastanawiałam czy pasuje czy nie zawsze chętnie otwieram moją skarbnice wiedzy
Nie wiem czy juz jestem chustoprochno czy jeszcze nie ale mało mnie to interesuje bo jestem tu bo lubie nosic lubie sie uczyc a tutaj mam ku temu wiele możliwosci
Cos tam dłubie ,wielorazowek nie uzywam ,nie mam stosiku ale jest mi tu dobrze i chyba to sie liczy
Nauczyłam sie tu naprawdę duzo !!i dlatego nie zamieniłabym forum na zadne inne
ale co Wam sie w tym watku nie podoba?
na moje oko, po prostu zwyczajne chustomamy chca sprawdzic ze sa wsrod swoich. i tyle
zadna licytacja gorszosci albo cos
a matki idealne istnieja tylko w necie.