Weraho myślałam o tym. I myślę, że umieszczę poradnik jak składac na stronce. Jeśli ma się to komuś przydać, to dlaczego nie. ;)
Wersja do druku
Weraho myślałam o tym. I myślę, że umieszczę poradnik jak składac na stronce. Jeśli ma się to komuś przydać, to dlaczego nie. ;)
Yetto. ja się zapytam bo laik trochę jestem.:oops: ten polarek to po to, aby dzidzia nie czuła, że ma mokro? prawdę mówiąc nie wpadłabym na to. A może on być trochę grubszy? Czy to jest taki zwykły polarek, czy jakiś specjalny? Pytam bo mam trochę takiego grubszego polarku (pozostałość po szyciu pelerynki) to bym go wykorzystała.
W ogóle to fajny tan wątek o składaniu pieluch. Ciekawe rzeczy się można dowiedzieć. Za czasów mojej starszej córci tetrę składało się tradycyjnie i była ona taka duża i chyba niezbyt wygodna dla dziecka, a teraz proszę ile możliwości. W ogóle wtedy o wielu rzeczach się nie słyszało (albo ja nie słyszałam) dot. wychowania i pielęgnacji dzieci, ale to już inna bajka...:rolleyes:
Na takie wkładki najlepszy jest zwykły polar. On po praniu robi się cieńszy, przynajmniej ja odnosze takie wrażenie.
Tradycyjnie też w sumie można składać tetrę. Tyle, że mnie do pieluszek kieszonek tak jest najwygodniej. ;)
a ja te wieksze składam na pół i wzdłuż krótszego boku potem. i wychodzi idealna rozmiarowo wkładka do pieluszek;) i nie trzeba nic skracac ani zaginac;)
Na takie wkładki najlepszy jest zwykły polar. On po praniu robi się cieńszy, przynajmniej ja odnosze takie wrażenie.
Tradycyjnie też w sumie można składać tetrę. Tyle, że mnie do pieluszek kieszonek tak jest najwygodniej. ;)
Dziś wypróbowałam to składanie tetry na 3 i na 3. Fajnie się mieści też do otulacza, przynajmniej na razie. :D Pupa Małej nie jest wtedy taka wielka i body spokojnie się dopina.
Ja też mam pytanie apro pos tego polarku na górę - są różne rodzaje polaru czy co? bo mam już zakupione kieszonki Naughty Baby i ten polarek co jest w środku fajnie odciąga wodę do wkładu, a mam też kawałek materiału polarowego i myślałam, żeby go pociąć na tetrę do otulacza, ale on w ogóle nie przepuszcza wody, tylko robi się jeziorko na powierzchni - od czego to zależy? od grubości?
Na zdjęciach jest wkładka polarowa ze zwykłego polarku, który można dostać w sklepach z tkaninami. Z jednej strony ma taki jakby dłyższy włos(to jest prawa strona), a z drugiej strony jest taki jakby gładszy (lewa strona).
Niebieski kocyk z ikei jest z obu stron taki sam, zupełnie gładki. :D
Wypłukałam ten kawałek polaru w wodzie z płynem do mycia naczyń i teraz "działa" bez zarzutu:)
a czy taki zwykly polar nadaje sie dla dziecka ? ostatnio zastanawialam sie nad tym bo szylam pieluszki dla mojej Helenki z flnelki i myslalam zeby sprobowac z polarkiem (mam troche takiego zwyklego z pasmanterii) ale nie wiem czy to oddycha czy dziecko sie w tym nie bedzie pocic no i czy to nie bedzie uczulac bo przeciez taki material nie ma zadnych atestow a przeciez dziecko mialoby ten polar zaraz przy pupie