Brawo :) trzymam kciuki za powodzenie!
OT - czy warto pojechac do Portugalii w lutym?? czy jest "zimno"? tak mnie wczoraj naszło ;)
Wersja do druku
Brawo :) trzymam kciuki za powodzenie!
OT - czy warto pojechac do Portugalii w lutym?? czy jest "zimno"? tak mnie wczoraj naszło ;)
Ulinko trzyma kciuki!!! Podziwiam, bo na pewno to niełatwa robota, szkoda że nie znam portugalskiego, bo bym troszkę i tam poczytała jak juz się rozkręci:)
knuj, knuj! powodzenia i trzymam kciuki!
Jeezu! jak sie cieszę! Gram w zespole brazylijskimi dzieki temu uczyłam sie portugalskiego - ale w naszej europejskiej wersji. Kocham Portugalie - chociaz jak dotąd byłam tam tylko 2 razy. oststni raz w te wakacje - wyjechalismy z namiotem, trzy dni po ślubie, a ja w 6 miesiacu ciązy - więc moja miesieczna Blanka tez kocha Portugalię. A gdzie mieszkasz? My bylismy na południu w Algarve, ale ja omiajałam te wszystkie kurorty i np. bylismy w takiej miescinie Fuseta - ja bym tam mogła starości dożyc:D! Potem w Tavirze, w Lagos i potem juz w Lizbonie. Ale to wszystko za mało, chciałabym wszystkie regiony objechac, obejrzec. Bardzo Ci zazdroszcze!
I jesli Ci się uda z tym forum, to moze bym sobie podszlifowała portugalski???I podłapała troche portugalskiego slangu chustowego! powodzenia!:thumbs up:
hej Ulinha:)
czekam na info kiedy bedzie stronka dzialac to sobie portugalski doszlifuje
a poki co nosze jaska w kolkowej wiec w jakims sensie propaguje idee chustowania na miejscu w pt;)
pozdrowionka i caluski dla Maryski
ps. myslalam o spotkaniu ale jasko poszedl do zlobka i walczymy ostatnio z chorobami:cryy:
ulinha, parabens!
dam namiar noszącym koleżankom z pt, a przy okazji popytam, czy jest jakieś miejsce w necie, gdzie się gnieżdżą i wysiadują :D
(jestem portugalistką i trochę mam tam znajomych).
powodzenia!
Eee super! A może jakiś anglojęzyczny wątek dla zaprzyjaźnionych chustonoszek z innych krajów?
:thumbs up:
bardzo ładne kolory na tej stronie :)
Trzymam kciuki i życzę powodzenia :)
ulinha> z Kobiecej Polonii?;-)) tak pytam tylko, bo wiem, ze to Ty.
Trzymam kciuki, na pewno sie uda. A Portugalie kocham od pierwszego wejrzenia. Studiowalam w Aveiro daaawno temu.
Ulinha trzymam kciuki żeby Ci się powiodło!
OT właśnie na dniach lecę do Lizbony i mam nadzieję ma super wrażenia.
Dziekuje za wszystkie kciukasy!!!
Dzialam, ale musze rozpedu nabrac;-) Chce jednak wszystko w miare sensownie przygotowac.
Oczywiscie zaprosze na wirtualne przeciecie wstegi na otwarcie;-)
Dzis sie za siebie wzielam, troszke poorganizowalam i mysle, ze na spokojnie moge drzwi chustowego forum po portugalsku otworzyc:-)
ZAPRASZAM!!! I po cichutku prosze wszystkie osoby portugalskojezyczne o wszelkie krytyki zwlaszcza w temacie potencjalnych bledow jezykowych (bo nie watpie ze takie sa...). Taka pomoc bardzo mi sie przyda!!!
http://slingpt.forumeiros.com/index.htm
Tadadadammmmmm:dancing:
I kciuki nadal potrzebne!!!
:thumbs up:
Świetny pomysł i wykonanie :thumbs up:
Gratuluję i trzymam kciuki za powodzenie!!!
No proszę jak ładnie :applause:
Gratuluję, aby się ładnie rozwinęło
Gratuluję i życzę powodzenia!
Jak będzie Topikos o Los Chustas talibas to daj znać to się dopiszę ;)
ale fajnie!
@ ulinha - przy okazji pani prof Ci rzuci okiem na sprawy językowe;) (na priv, of kors), ale nie martw się tym za bardzo!
jeszcze raz gratulacje:)
@ mucha - hihihi
gratulacje i od nas i kciuki mocne:D
Ulinha pomysł i realizacja super. Życzę powodzenia :)
OT: Ja bede lansowac chusty (i siebie w chustach ;) ) w Portugalii na przełomie kwietnia i maja, jak ktos mnie zaczepi z zainteresowaniem wyśle go na Twoje forum.