pieluszka :D, bardzo ładna zresztą :heart:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=14888
ps. ładny wątek nierecenzjowy się nam zrobił :mrgreen:
Wersja do druku
pieluszka :D, bardzo ładna zresztą :heart:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=14888
ps. ładny wątek nierecenzjowy się nam zrobił :mrgreen:
Maszyna stary Radom i powstają pieluszki. ;-)
No dziewczęta i jak pieluszki, szyją się? :D
a nic sie nie szyje bo mi zabilyscie cwieka i mysle gdzie gumke dac :duh:
a poza tym moj dziec meski nie chce zasypiac i musze go albo na klacie usypiac, albo trzymajac za raczke, co konczy sie tak, ze zasypia i mama i dziec (o godz. 19:30 :D) no i czasu na szycie brak (ale za to w nocy sni mi sie kwestia gumki :duh:)
wiem, dam gumke i z przodu i z tylu
mamaduo mysle ze gdziekolwiek dasz gumke to bedzie dobrze. takze nie przejmuj sie tak. :)
ja tez wczoraj zasnelam razem z dzieckiem o 20.00 :lol:
gGatki mają gumkę szeroką, taką 3 cm z obu stron. Z tyłu krótszą, z przodu dłuższą. Pomiędzy mają podwójny prostokąt z dzianiny i po bokach dzianinowe ściągacze, a od środka w rogach tasiemki z małymi napami. Tymi napami przypina sie PULową wkładkę-prostokąt PULa obszyty lamówką z gumką, przez co robi się z niego t5akie korytko na wkładkę. W rogach tasiemki z napami.
Acha, rzepy na gumkach są podwójne, znaczy oba rodzaje koło siebie (żeby zabezpieczac w praniu), tylko naprzemiennie. :)
:D
Ja wszyłam z przodu i jak dla mnie z tyłu też by się przydała, tyle, że nie wiem jakby to rzep wytrzymał, jeśli miałaby by być gumka nad nim :mrgreen: Poza tym leżą elegancko i szkoda, że aparatu u mnie niet, bo mąż zabrał ze sobą w delegację.
Tak więc ciekawe co tam Mamaduo wykombinujesz :D
Edit:
Z pewnym opóźnieniem, ale zawsze. Wkleiłam fotki na swoim wątku:http://chusty.info/forum/showthread....068#post313068
dopiero trafiłam na ten wątek ;) Hanka ma dwie pieluszki tego typu - formowanki, ale nosi je pod domu bez otulacza - gumki wszyłam po bokach :) działają :)
A ja wycielam wykroj, pomierzylam sobie i moze dzis to zszyje :) w zamiezreniu ma byc to kieszonka :D
jak zrealizuje dzis to moze uda mi sie tez wrzucic foty :)
mialam uzywalam sa swietne :) jak ktos by reflektowal to na wiosne tesciowa moze przywiesc ze soba :) u mnie na zadupiu sa w regularnym sklepie :rolleyes:
Czy dobrze rozumiem: to są kieszonki a zamiast wkładek materiałowych są papierowe, które się rozkładają? Fajna sprawa, ale chyba nie ma sensu ich kupować, bo trzebaby ciągle domawiać wkłady...
Podnosze, bo pojawily sie w cheeksandcherries.co.uk. Do konca pazdziernika 10% znizki na nie z kodem GNAPPY10. Chyba sie skusze...
Właśnie chciałam donieść, a widzę, że już Ananke mnie wyprzedziła :) Testujcie, dziewczyny, testujcie! Bo jestem ciekawa i mam chrapkę:mrgreen:
marciasone używa od jakiegoś czasu, z tego co pamiętam.
uzywawalismy :) a ze sie opieluchowalysmy wysprzedaje na bazarku ;)
I jak wrazenia? Warte tych pieniedzy?
wg mnie warte
mozna uzywac do wszystkiego jak otulacz do tetry nawed.
jak kiedys bedzie drugi dziec to na bank zamawiac bede caly zestaw noworodkowy a potem wieksze.
u nas sie super sprawdził.
a jednorazowe wklady rewelka.i wklady do prawnia super.
czy warte pieniędzy? to dość ekonomiczne pieluchy, bo jak zmieniasz jeden wkład, to możesz wpiąć czystą wpinkę z czystym wkładem i tak przez większość dnia w jednych gatkach puszczać dziecko (no dobra, wygodniej mieć dwie pary, żeby nie przepinać wkładu w czasie przewijania). Problem, że musisz zainwestować na raz więcej w system, żeby miał sens - dodatkowe wpinki i wkłady są w paczkach po 6 sztuk (osobiście mam jedne gatki i 3 wpinki - 2 dzięki uprzejmości marciasone - w które wkładam jakieś nie gdiapersowe wkłady).
No i jeszcze co do ceny - w sklepie, w którym kupowałam (lilinappy.fr), to były najtańsze hybrydy.
JUL a czy z tego sklepu lilinappy.fr wysyłają do Polski, możesz podać koszt wysyłki nie mogę jakoś ogarnąć tej strony pod tym względem
jakiś czas temu nie wysyłali - ja prosiłam o przesyłkę do rodziny, która właśnie tu jechała, ale marciasone pytała i odmówili, przy czym do innych krajów wysyłają. Może im się coś zmieniło albo zmieni?