Cieszę się dziewczyny, że chusta Wam się podoba :) dodałam opcję ankiety - zapraszam :)
Wersja do druku
Cieszę się dziewczyny, że chusta Wam się podoba :) dodałam opcję ankiety - zapraszam :)
Zagłosowałam na 5 ( szóstki nie ma ;) )
Kocham moją bb miłością ogromną i na dodatek zarażam inne chustomamy :)
Czy ta chusta nadaje sie dla niemowlaka?
Wszystkie porządne kółkowe nadają się dla niemowlaka :)
Ja mam od paru dni papryczkę zieloną i... 5 daję :D
A czy dla cięższych dzieci również będzie dobra? Jakie słodkie ciężary w niej nosicie?
podbijam pytanie :)
Od pary dni mam Babylonie BB-Sling Blueberry Blue. To moja trzecia chusta kółkowa i póki co najlepsza. Dociąga się rewelacyjnie, miękka, wygodna dla nosiciela i noszonego (waga ok 10kg ).Nie wiem jak sprawdza się na dłuższych wyjściach bo my max 30 minut byliśmy zamotani.
No i babilonia przekonała mojego M do noszenia :D
Dałam 5 :D Mięciutka, ma świetną nośność, dobrze się dociąga, nic nie uwiera, można nosić dłużej niż np. lnianej kólkowej. Do tego przewiewność- co latem jest bezcenną zaletą. Mam Strawberry Stripe.
mam papryczkę kółkową i jest rewelacyjnie.
noszę 10 kg córe i dociąga się i trzyma idealnie, jak dobrze rozłożę ramię to ponad pół godzinny spacer nie jest problemem. do tego cienka więc super na lato.
ode mnie 5.
mam Passion Fruit.... kocham ja z dnia na dzien bardziej, moje dzieci ja uwielbiaja, ma piekne kolorki, mieciutka , milutka... material swietny, ladnie sie dociaga...cud miod :mrgreen: i nie raz ratowala mnie w syt. kryzysowych wiec do konca naszych noszonych dni z nami zostanie! :D daje 5 :)
Pozwoliłam sobie do Waszego wątku zajrzeć bo właśnie jestem przed wyborem chusty kółkowej i poważnie myślę nad BB, jako że mam tkaną i bardzo mi odpowiada :)
Mam do Was dwa pytania:
Jaką długość mają kólkowe BB? i czy kolor green paprika się nie mechaci bo gdzieś (już nie pamiętam gdzie) coś takiego wyczytałam
Myślę, że mogę liczyć na pomoc :)
moja się nie mechaci.
nie mam teraz jak zmierzyć, ale jest wystaczająco długa, zeby został ogon.
a ja malo tych BB widze na ulicach, a mam cieple wspomnienia bo w BB Sling koloru Papya nosilismy corke jeszcze na porodówce i przez kolejne 5 miesiecy zamiast wozka...
i tak dla mnie chsta kółkowa jest idealna dla noworodka ktory nie toleruje pozycji kolyski
Green Paprika się nie powinna mechacić, mechaci się Passion Fruit - przynajmniej moja jest na ramieniu w okolicy kółek totalnie zmechacona, ale jestem drugą właścicielką, więc swoje przeżyła.Cytat:
Zamieszczone przez madziuchna23
Długość mogę zmierzyć później. Mnie zostaje ogon wręcz za długi, najczęściej go zużywam jako dodatkowy "płachto-szalik" dla małej.
pineapple się nie mechaci również:)
a reszta jak wyżej - cudowna chusta, łatwo się dociąga, łatwo się luzuje, żeby odłożyć śpiącego dziecia, mięciutka, kochana.
a ogonem zakrywam jasi głowę, jak śpi. albo jak wieje układam kapturek.
u już się znów rozczulam... bo to naprawdę wspaniała chusta.
Mam coctail friut. Jestem drugą właścicielką. Nic się nie zmechaciło:thumbs up:
Materiał mięciutki, bardzo przyjemny w dotyku. Dobrze się dociąga i ładnie nosi bez poprawek (10kg). Na letnie krótkie wyjścia (np. do piaskownicy) super. Nie grzeje, łatwo upchnąć do torebki.
Troszkę małe kółka w porównaniu do wielości materiału, przez co trzeba bardzo dobrze rozłożyć i dociągać z uwagą, by nie poplątać. Ja zostawiam min luz, prawie idealnie na dziecko, by minimalnie dociągać i jest super.
Wydaje mi się, że nie ma 2 m, ale mogę zmierzyć później. W każdym bądź razie ładny ogon zostaje:D
skuszona roznymi podszeptami (oraz proba ananasa) posiadlam bb slinga
wciaz jestem zdziwiona tym, ze nie przeszkadzaja mi male kolka - material jest na tyle cienki i miekki, ze niech te kolka sobie naprawde beda jakie chca, niekoniecznie L
ramie - choc bez poduszeczki, jak w mojej ulubionej mayi - wygodne, chociaz nie wiem jak sie nazywa :D
jestem oczarowana mozliwosciami chusty kolkowej
Ja mam Coconut. Jest świetna. cienka, mięciutka, nie obluzowuje się.
Polecam. Tylko, że kolor mi się już znudził :( i szukam chętnej do zamiany.
Jakie ramie ma babylonia? Płaskie?
Czy jest oburamienna...?