Czasem googel wariuje trochę. Spróbuj później.Cytat:
Zamieszczone przez Meta
Wersja do druku
Czasem googel wariuje trochę. Spróbuj później.Cytat:
Zamieszczone przez Meta
miniaturyzacja przede wszystkim: mąż wepchnął do torby z aparatem i obiektywami, filtrami i nie wiem czym jeszcze... pieluszkę, mini opakowanie chusteczek nawilżonych (w rossmanie są takie 10 szt i 15 szt), a ostatnio tubkę alantanu wymienił na miniaturową próbkę hippa (ze sławetnych pudełek szpitalnych)
Potwierdzam, torby na aparaty są świetnymi torbami na pieluchę i chusteczki :D
Dodatkowym bonusem jest doskonała, miękka ochrona obiektywu, chłonąca niepożądana wilgoć.....
a ja mam jedną wielką torbichę, którą przy wózku wieszam lub przez ramię bez wózka
z tym, że moja torba się rozsuwa pod spodem i robi się wielkaaaaaaaaaaa i mieszczą się do niej oprócz niezbędników wymienionych przez Was ,kurteczki dziewczynek, czapeczki i nawet czasem zakupy :mrgreen: a jak ją zasunę, to jest całkiem zgrabną torbą :wink:
jak ją mam przy wózku, to obowiązkowo w środku kółkowa
a z wózkiem, to jest tak, że zawsze więcej rzeczy biorę, gdy z nim idę :roll: i większość się nie przydaje
a zresztą zepsuło mi się koło, bo go przeciążyłam :hide: :twisted: (Kasia plus zakupy,Asia była w kółkowej wtedy)
tak się zastanawiam czy są jakieś specjalistyczne ( pewnie są) szmaciane pojemniki ( sic!) wygodne do noszenia podczas noszenia.:hmm: chyba trochę zamotałam.. w każdym razie w plecaku mi niewygodnie, a jak torbę przewieszę przez ramię to mi spada i szlag mnie trafia podczas wyjśc i myślę sobie, że najzaradniejsze na świecie matki chustowe już coś na taki problem wynalazły, pytanie tylko - co?
oczywiście są i oczywiście każda z nas lubi co innego :)
fajne pojemne torby szyje monika999
teraz obnaszam skiphopa
ale wsio jak zastosujesz może być upierdliwe po pewnym czasie ;)
w każdym razie na dłuższe wędrówki zakładam najpierw torbę przez ramię a potem motam dzieciaka
Jeśli dziecko mam z przodu, to tylko plecak.
Jeśli z tyłu, to torebka na długim pasku przez głowę przełożona.
Tom dopomogła :lol:
A mnie przy dzieciu na brzuchu najwygodniejszy był plecak, natomiast jak mam go na plecach, to używam saszetki biodrowej, no ale to ma ograniczoną pojemność...:)
Kiedy nosiłam z przodu, miałam albo torbę na długim pasku na skos, albo mały skórzany plecaczek. Teraz noszę tylko z przodu, jeśli muszę coś brać, to jest to zwykle torba na długim pasku od Moniki, zakładans przez nogi, bo tak łatwiej :ninja: Pasek z przodu normalnie w poprzek, z tyłu pod nóżką i pupą.
A ja torby, torby i tylko torby bo mnie plecaki wkurzają i plecaków nie lubię :-)
ja też uzywałam toreb, takich na dłuuuugim pasku. Zazwyczaj majtały mi się w okolicach bioder, ale to mi kompletnie nie przeszkadzało :)
a ile ważą Wasze torby (plus/minus ;)) i ile czasu z nimi na sobie wytrzymujecie?
bo przyznam, że długo, to ja rady nie dawałam ze "standardowym załadunkiem" :hide:
zależy od szerokości paska, mi. ;)
Z onbagiem, który miał bardzo szeroki pasek, dawało się długo - noszone na skos albo jako plecak - mega wypakowany. Z torbą od Moniki999, która ma pasek 5cm jest znacznie gorzej, gdy jest wyładowana, bo się wrzyna w ramię (no ale wrażenia wizualne bez porównania ;))
z onbagiem chodziłam w czasie wakacji 2 lata temu, ale jak długo.... no tak jak się chodzi w czasie wakacji bez wózka... nie pamiętam, ale do kilku godzin. Było ciężko, ale onbag miał szerokie pasy (chyba z 10cm) i pod tym względem był wygodny, zwłaszcza jako plecak
wąski pasek mi się wbija po pół godzinie gdzieś (tzn. po tym czasie boli już ramię), ale że w tej chwili mam tylko torbę Moniki na odpowiednio długim pasku i odpowiednio pojemną, to po prostu chodzę z bolącym ramieniem ;) (chodziłam, bo teraz już nie chustujemy się)
co to skiphopy i onbagi??? bo ja ignorant.... aMonikę obczajam - ładne toto:beat:
tia... ja nie mam onbaga, ale mam taką czadową torbę od Arabelli ;)
pasek jest boski - bo szeroki i jeszcze na dodatek cudownie otula ramię
wiesz ile w niej daję radę? MOŻE ze trzy kwadranse :(
za to raz wyszedł mi patent - pod dziecko w plecaku worek z Hoppka :ninja: a na podręczne - malutka torebka od Moniki :)
trzy godzinki :mrgreen:
edit:
Skip Hop - firma produkująca pierdyliasrd gadżetów dla mam i dzieci
onbag - torba taka dla chustowych mam :)
wrzuć w szukaja - wszystko wyskoczy :)
też nie miałam firmowego onbaga, tylko a la onbag made by chyba myrra :D
tylko sam w sobie był ciężkawy, bo z solidnej grubej bawełny
edit: jaką masz torbę od Arabelli?