Re: jak często zmieniacie pieluchę?
Masz rację to nie ma sensu :D Nakupiłam formowanek i kieszonek a zmieniam co sik :bduh:
Tylko co ja poradzę, jak wiem że mokro to nie umiem dziecku sików przy tyłku zostawić :roll: :mrgreen:
Może nie będę sprawdzać czy mokro czy nie, tylko będę czekać przepisowe 2h :twisted:
atoja nie chciałam nikogo urazić :wink: chodzi mi tylko o to, że rozpisujemy się tu o chłonności pieluch... no i chyba po to zostały te wszystkie patenty wymyślone (chłonne włókna i wkładki sucha pielucha), żeby można było bez wyrzutów sumienia troszkę dłużej dziecko w tej pieluszce potrzymać. żeby nie było niejasności ja podziwiam mamy zmieniające po każdym siku bo jednak to jest wyzwanie jakieś - patrz wątek czy twoje dziecko spokojnie leży podczas zmiany pieluchy :lool:
Ja też nie zmieniam raczej częściej niż co 2 godziny, czasem co 3, a jak na spacerze jesteśmy 4 godziny to też nie dzieje się tragedia.
Przy polarku ma sucho, a właśnie po to, jak pisze magnolia kupiłam chłopnne pieluchy. Szymek nie lubi rozbierania i zmiany pieluchy więc nie chce mi się go męczyć.
Na noc też od 20 do 6 jedna pielucha. Czasem rano jesr lekko wilgotny polarek, no chyba, że przeciek, to wiadomo.
Cytat:
Zamieszczone przez magnolia
atoja nie chciałam nikogo urazić :wink: chodzi mi tylko o to, że rozpisujemy się tu o chłonności pieluch... no i chyba po to zostały te wszystkie patenty wymyślone (chłonne włókna i wkładki sucha pielucha), żeby można było bez wyrzutów sumienia troszkę dłużej dziecko w tej pieluszce potrzymać. żeby nie było niejasności ja podziwiam mamy zmieniające po każdym siku bo jednak to jest wyzwanie jakieś - patrz wątek czy twoje dziecko spokojnie leży podczas zmiany pieluchy :lool:
Ależ ja nie jestem urażona :mrgreen: . Pisałam poważnie. To niezbyt mądre tak co chwilę pieluchy zmieniać. 8))
Chyba mojej :baby: tetra by wystarczyła. Po sikaniu zaraz dostaje nową pieluchę. No i po co mi te bambuski itp :hmm: :duh:
chyba muszę zmienić system bo za dużo zainwestowałam :twisted:
No ja zmieniam jak pielucha już jest dobrze zmoczona. :mrgreen: No chyba, że dziecko marudzi, i mam podejrzenie, że może mu to mokro przeszkadzac, to wtedy zmieniam nawet po jednym siknięciu.