A ma ktoś może doświadczenie z prefoldami grovia? Ciekawa jestem jak wypadają w stosunku do applecheeks.
Wersja do druku
A ma ktoś może doświadczenie z prefoldami grovia? Ciekawa jestem jak wypadają w stosunku do applecheeks.
doświadczenie z grovia mam, ale nie znam applecheeks. Mam prefoldy grovia rozmiar 3, jest to bambus i bawełna organiczna. Dzięki bambusowi są bardzo chłonne i szybko schną i to jest przewaga nad ich wkładami :) Często wkładam prefoldy w kieszonki ponieważ są bardziej chłonne od wkładów.
U nas w użyciu przeważnie frota bambusowa, ale ostatnio nabyłam te długie wkłady z dzianiny bambusowej od Ecodidi. Młody raczej nie jest mega sikaczem i pieluche zmieniam mu co 3 godzine, niezaleznie od tego, czy przesikana czy nie. Nie wiem więc, czy dzianiana bambusowa jest równie chłonna co frota 100% bambusa i grubość 500g/m. Macie jakieś porównanie?
Z dzianiny bambusowej Ecodidi miałam formowankę, mam wkłady bambusowe z froty puppi i bambusowe frotowe bamboozle. Frota jest imo bardziej chłonna. A najbardziej dzianina applecheeks (bambus+bawełna) ;) Ale to moje obserwacje codziennego użytku tych wkładów: applecheeks, puppi etc. (też formowanek z froty na noc, bo ecodidi już poszła w świat - nocy nam nie trzymała :( ) przy moim mega sikaczu, aktualnie 13,5 mca Pzdr.
Dziewojki:)
A czy macie porównanie wkładów bambusowych i konopnych z Puppi?
Które bardziej chłonne,lepiej schną?
Bambusowe frotkowe lepiej chłoną, długie składane są moimi "najulubieńszymi". Konopny nie zachwycił mnie, nawet po kilku praniach- mam ten bez kieszonki. Schną podobnie.
Tapatalk
bambusowe fajne, chlonne, dlugo miekkie.mam te zwykle, nieskladane puppi, bardzo je lubie i polecam :)
konopne cienkie, gorzej chlonne, taka sztywna scierka jak dla mnie ;) u nas sie nie sprawdzily
My też nie przepadaliśmy za konopnymi, bambusowe super, tylko te 5 warstwowe nie składane schły dłużej niż większość pieluszek, wersja składana rozwiązuje raczej ten problem, ale my takich nie mamy.
My mamy wszystkie:D tzn konopne z kieszonką, bambusowe składane frotkowe i bambusowe składane welurowe czas schnięcia porównywalny :rolleyes:mi chyba najmniej przypadł do gustu welurowy ale jest bardzo milutki i mięciutki :mrgreen:konopny bardzo lubię :lol:zwłaszcza jak włoży się dodatkowy busterek :Dfajnie trzyma całą noc jako dodatkowy wkład ale faktycznie konopia ma to do siebie że twardnieje:eek:bambusowy składany nawet po wielu praniach jest mięciutki ;-)te ostatnie dwa dla mnie bardzo chłonne i bardzo lubiane ..ale ile dzieci i mam tyle opinii :mrgreen: