Re: temat "higieniczny"-ile leżą pieluchy zanim je wypierzemy
Cytat:
Zamieszczone przez calineczka
a mnie się wydaje, że niektóre wkładki z mikrofibry to jak tylko siknięte zaczynają śmierdzieć moczem...
O też to zauważyłam . Wkładka wonderosowa po jednym siknięciu tak cuchnęła amoniakiem, że podejrzewałam jakąś chorobę u małej :? ale to chyba też zależy od rodzaju bo mikrofibrowe od BG nie śmierdzą tak bardzo . Mam też 10 jeszcze innych i one tak umiarkowanie wonią :wink:
no mnie ostatnio mikrofibrowe też zaczęły śmierdzieć ... A w wonderoosach to chyba ten zapaszek niezależnie od rodzaju wkładu jest. Ja mam konopne i bywa że mi śmierdzą strasznie ... ale też nie zawsze.
Odnośnie zapachów z wiaderek - wróciłam do siebie na gospodarstwo i mniej mnie capi :mrgreen: . Zdaje się, że kwestia odpowiedniej wentylacji pomieszczenia gdzie trzymane są pieluchy też jest istotna. U mnie w łazience jest akurat dobry "cug".
Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie olejku lawendowego do płukania - jak to się robi? :oops: Może głupie pytanie, ale czy rozcienczacie go czymś, czy wlewacie do odpowiedniej komory przed praniem czy też w trakcie zatrzymujecie i przed samym płukaniem skrapiacie pieluchy?