Re: Pogaduchy okołopieluszkowe i bezpieluszkowe :)
Cytat:
Zamieszczone przez Lotna
Nie no my na EC jesteśmy.. ale w domu. Gorzej z wyjściami a nie chcę dresów zakładać Antoniemu :?
ogrodniczki sa fajne - szerokie na tylku, kazda pielucha sie miesci :). a jak mam jakies spodnie, w ktore wielorazowka nie wchodzi, to po prostu zakladam pod nie jednorazowke (jakas eco) i juz. zreszta, mlody spi tez w jednorazowkach (zeby go nie musiec w nocy przebierac, jemu sie nawet reki nie da kremem posmarowac, zeby sie nie obudzil, a co dopiero przewinac :roll: ).
No my tylko na wielo jesteśmy + EC w domu. No cóż, będę szukać jakichś szerokich spodni, może takie ala Bollywood? :lool:
A może kontusz? Będzie po staropolsku :)
no z tymi spodniami to kicha raczej.
ja kupuję o rozmiar za duże i przeważnie na dupci jest dobrze, a nogawki podwijam.
kiedys dawno dawno jak jeszcze nie wiedziałam, że mój klusek bedzie kluskiem to nie podobały mi sie straaasznie te rajstopki zwłaszcza u chłopaków, ale życie to zweryfikowało :hide:
i rajstopki po domu do śmigania zakładam.
ale tylko po domu.
Lotna-z takim małym to fajnie na EC, my na etapie buntu nocnikowego...
Młody tylko do wc, a swoje waży...
Asz masz ci los.Wszystko mi zaczęło przeciekać, pulowe otulacze, polarowe i Tots Bots Flexi też :| Antek o 6 budzi się mokrusieńki, pidżamka, śpiworek, wszystko. Nawet założyłam dwie wkładki. Wcześniej to się nie zdarzało :?
Tez tak mam jak Kuba zabkuje. Nie umiem tego wytlumaczyc, ale przecieka wszytsko, wczoraj zalozylam mu pampka bo zostal nam z wycieczki i tez przemokl :omg:
Na szczescie juz sie dwojki przebily wiec moze bedzie znowu spokoj przez jakis czas.
nam tez przeciekalo przy zabkowaniu (po kazdym siku :evil: ). i przy zatluszczeniu kieszonek (jakies resztki smarowidel do skory i pewnie Oilatum z wanny tez robilo swoje). pomaga dodawanie odtluszczacza do kazdego prania (ale to polarkowe kieszonki, nie otulacze sa).
Dodaję odtłuszczacza regularnie, dziś na noc namoczyłam pielusie w płynie do mycia naczyń, zobaczymy :)
my bardzo długo bylismy na getrach i pieluszkach, do tego długie podkoszulki. potem był etap spodenek dresowych z lumpeksu w ilosciach hurtowych - do roku czasu sprawdzały się nawet bez pieluszek, bo każda wpadka w nie wsiąkała:)
mam już poszyte różne akcesoria do EC, ale nie mam kiedy wrzucic na stronkę :hide:
tłumaczenie zwiększonej ilości siusiu przy ząbkach dość logiczne, acz nie wiem czy słuszne - więcej śliny- więcej łykania płynów-więcej siusiu :)
że tak wtrącę :)
Aniu, wrzuć wrzuc, ciekawa jestem :)
ja mam opory przed trzymaniem Franka nad miseczką... bo on taki gibki jest... muszę się zgłębić w opis na ekobaby...
Nie wiem co je grane, w ogóle mi nawet pule przeciekają :cry: :cry: :cry:
A mi tez zaczely przeciekac i co sie okazalo, ze moja mama zamiast pudru to za kazdym razem czy potrzeba jest czy nie snmaruje pupolcow linomagiem..bo zapomnialo jej sie ze nie mozna. Ot i odpowiedz czemu mi nagle ciec wszytsko zaczelo....