Nie mam BG więc nie wiem jakie mają wkładki :(
Co do koloru to chyba każdy będzie OK. Ja mam różowe :)
Popatrz na te wkładki:
http://www.gugu-gaga.pl/index.php?page= ... &Itemid=11
przeróżniaste kolorki :)
Wersja do druku
Nie mam BG więc nie wiem jakie mają wkładki :(
Co do koloru to chyba każdy będzie OK. Ja mam różowe :)
Popatrz na te wkładki:
http://www.gugu-gaga.pl/index.php?page= ... &Itemid=11
przeróżniaste kolorki :)
Aaaaa rzeczywiście paleta kolorów niezła. Dzięki. ;)
zastanawiam sie nad takim cudem:
http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...szka-bambusowa
ma ktos? polecacie?
dla dziewczynki 6,9kg 69cm wzrostu dobry bedzie ten mniejszy rozmiar? czy moze te wieksze beda juz ok?
Ja mam jedną taką pieluszkę w mniejszym rozmiarze. Moja córeczka waży teraz 6 kilo i ta pieluszka niedługo jej posłuży, tak więc radzę kupić większy rozmiar. A co do wrażeń - no nie wiem, na pewno jest dość chłonna, ale ja i tak po każdym siku zmieniam. W każdym razie przyjemna w dotyku i zgrabna :)
Dziewczyny , czy któraś z Was ma formowanki bambinex bambusowe ? Zastanawiam sie nad ich kupnem, jak sie sprawdzają w praktyce , czy rozmiar 1 nie będzie za duży dla noworodka i czy otulacz NB IV nie będzie dla nich za mały?
Ale zakręciłam :D
Nie wiem, jaki jest mniejszy rozmiar, ale ten duży jest spory - moja ma 80 cm i jakieś 10 kilo i ma dużo luzu. Ale rzep jest taki, że można spokojnie zapiąć nawet na mniejszym dziecku, pielucha się powinna ułożyć. Tylko możesz mieć problem z wciśnięciem w mały otulacz. Sam pieluszka jest mięciuteńka i bardzo miła w dotyku, co do chłonności to nie porównam, bo oprócz niej uzywam tylko kieszonek, a to zupełnie inna bajka:) Tak czy siak - polecam
Nie wiem, jaki jest mniejszy rozmiar, ale ten duży jest spory - moja ma 80 cm i jakieś 10 kilo i ma dużo luzu. Ale rzep jest taki, że można spokojnie zapiąć nawet na mniejszym dziecku, pielucha się powinna ułożyć. Tylko możesz mieć problem z wciśnięciem w mały otulacz. Sam pieluszka jest mięciuteńka i bardzo miła w dotyku, co do chłonności to nie porównam, bo oprócz niej uzywam tylko kieszonek, a to zupełnie inna bajka:) Tak czy siak - polecam
Witam ciepło.Pieluszki bambusowe-bambinex używamy od 3ech miesięcy.Mamy nieco większą wersie bo Martynka ma 17scie miesięcy.Ja jestem nimi zachwycona.Jesli chodzi o uzytkowanie to mi jedna para starcza na cały dzień pod warunkiem że małą wysadzam w krzaczkach : :D Pieluszki te nabierają większej chłonności przy każdym praniu.Możesz śmiało napisać do Ewy z pieluszkarni po więcej informacji.Ciesze się że są mamy które nie kisza swoje dzieci w pampersiakach!trzymajcie se dziewczyny!jesteście naprawdę fantastyczne mamy!:)
Polecam ci stronkę www.pieluszkarnia.pl tam Ewa mama wychowująca bezpieluchowo na wszystkie pytania odpowie.Ja używam te pieluchy i jestem zachwycona.Możesz do tych pieluch wkładać jakiś stary pocięty polar wtedy te pieluszki będą bardziej chłonne.I jak chcesz to prześlę Tobie meil ile i co potrzebujesz dla Twojego maluszka.Całusy dla dzielnej mamy która od dnia narodzin nie chce kisić malucha w pampersach i słowa uznania!
Cytat:
Zamieszczone przez 2007
dla sprostowania ...Ewcia nie wychowuje bezpieluchowo Jeremiasza ....i jakos tak strasznie reklamowo ten post napisany ......
mimo to miło ze zadowolona ejstes z bambinexów bo fajne pieluszki :lol:
Szkoda że tak zostałam odebrana bo nie o reklamę mi chodziło...a napisałam tak o Ewie bo to naprawdę kompetentna osoba.Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez 2007
wiem że konkretna i miło mi że jestes zadowolona z zakupów u nas :)
tylko tak jakos ...spamowo reklamowo zabrzmiało :wink:
pozdrawiam
ja akurat kisze :)
ciagle jakies wazniejsze wydatki mam, a paczke pampersów czasem babcia czy ciocia w odwiedziny przychodzac przyniesie i sie tak kisimy juz 7 miesiecy
ładnie to tak na entuzjastycznego uzytkownika tak reagowac? :) :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez steffburton
a ile kosztuje paczka pampków? bo ja nie w temacie :)
tyle co jedna porządna pielucha :lol:Cytat:
Zamieszczone przez alajakubik
która starczy na CAŁY okres pieluchowania :wink:
ciesze się że to uzytkownik faktyczny :)Cytat:
Zamieszczone przez steffburton
super spotkac takowych na swojej drodze 8))
a sprawa niedomówien juz została wyjasniona :wink:
a wracajac do tematu ....Jak wam sie podobaja bambinexy bambusowe ?
zadowolone jesteście z tych pieluch ?
mi na razie barzo sie podobaja - ale tylko na zdjeciu. niech no tylko przeleja mi wyplate ; :D
no nie kazda na caly - czasem jednak dzieci wyrastaja.
choiaz ogolnie sie zgadzam ze to kiepki biznes - ae biedny placi dwa razy - kupuje 82 piluchy za necale 50 zlotych i na pol miesiaca starcza, czasem nawetna dluzej.
no i moge tez upic za to jedna wielorazowke. tylko ze jedna na miesiac nie starczy :roll: ale jak premie dostane t poszaleje. mt, welniany otulaczyk, orzeszki pioroca, pare bmbusikow, fotelik do krmienia. moze nawet mi na buty starczy :lol:
Według mnie bardzo fajne pieluszki, super chłonne, rzepy świetnie trzymają, moje po kilku praniach nadal są mięciutkie i milutkie. Ja stosuję je na noc z otulaczem i spisują się świetnie, myślę że w lecie to mała po domu w samych będzie ganiac. Acha i co dla mnie ważne było to to, że bambus ma podobno właściwości bakteriobójcze.