Idziemy na niedźwiedzia
Nieźle to sobie wymyśliłeś Albercie
Królewna żabka
Kacper
Kacper Strachy
Niebieska zasłona
Rózga
Tajemnica Bożego Narodzenie - rozdział pierwszy- 1 grudnia
Wersja do druku
Idziemy na niedźwiedzia
Nieźle to sobie wymyśliłeś Albercie
Królewna żabka
Kacper
Kacper Strachy
Niebieska zasłona
Rózga
Tajemnica Bożego Narodzenie - rozdział pierwszy- 1 grudnia
Kto prowadzi
Wszyscy ziewają
Złoty kłębek
Odkryj co
Siri strzela gola (książka wałkowana codziennie :))
Gdzie jest moja czapeczka
Różowe życie
Wielki bal dla Tygryska
Krecik i parasol
Wielka księga Basi i Franka
Mały króliczek jedzie pod namiot
Kicia Kocia
O stworkach ukrytych w kolorkach
Nie chce mi się pisać tytułów :hide: ;)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...55598261b3.jpg
Spadlamznieba jak u Was Tajemnica Bożego Narodzenia? My też zaczęliśmy i dzieci baaaardzo nalegaly na kolejny rozdział ale byłam twarda i powiedziałam że drugi rozdział - 2 grudnia ;) no to mi przynieśli Niezwykłego św. Mikołaja i Wszyscy na Ciebie czekamy spryciarze ;)
Spodobała mi się Tajemnica Bożego Narodzenia :D od jakiego ona może być wieku?
mamru fajny jest Miś polarny i tęcza?
Wruu cudny! Najmłodszy ma na niego szał. I wszyscy uwielbiają dotykać tych brokatowych struktur.
Wruuu u nas Tajemnicę czytam 4.5+ moja 4latka bardzo zasłuchana
fragment z Ewangelii św. Łukasza o Zwiastowaniu :D
Wruuu hi hi ;)
To kup!
Aniu :D
Znajdziesz w bibliotece na pewno. Nie czytałam całej choć mnie korcilo ale postanowiłam czytać rozdziałami razem z dziećmi.
My też dziś drugi rozdział będziemy czytali:)
Idziemy na niedźwiedzia - polska i angielska wersja
Tajemnica Bożego Narodzenia - rozdział 2
Zając poziomka
Mama Mu na sankach - wiedziałam że tak będzie po naszym powrocie z sanek
Głos
Wiewiórko zima zima zima :)
U nas sniegu po pas!
Zima??? Snieg???? To ja nie wiedziałam ze w Polsce już śnieg spadł. Takie są skutki unikania wiadomości z różnych źródeł. U nas o nim można pomarzyć, dzis była u nas na zachodzie piękna słoneczna jakby wiosenna pogoda.
A w temacie: nic dzis nie przeczytałam dzieciom, po pracy wróciłam padnięta, a dzieciarnia zaczęła rzucać się poduszkami i nie miała ochoty na czytanie. Za to jutro nadrobimy-mam wolne
Kasiu czasem tak bywa. U nas też nie raz jest tak że jestem tak zmęczona że nie mam siły na czytanie dzieciom. I wtedy albo starsze czytają młodszym, albo młodsze siedzą i opowiadają sobie kartonówki ;)
A wracając do zimy nas dzis tak zasypało że dzieci do szkoły nie poszły. Taką zimę pamiętam ze swojego dzieciństwa.
Żeby nie było całkiem OT
Osiem plus dwa i ciężarówka
Tajemnica Bożego Narodzenia - rozdział 2
Dobrej nocy i sza
U nas leje trzeci dzień,breja po kolana
U nas
Listy od Feliksa
Auta
Tajemnica Bożego Narodzenia
Gwiezdne wojny
Fragment Pisma św. wedle życzenia
Koszmarny Karolek
Czar Bożego Narodzenia
A teraz czytam sobie:)
Tajemnica Bożego Narodzenia 1 i 2 rozdział - kupiłam ... od dzisiaj czytam wasze wpisy, ale nie wczytuje się w opisy książek bo mi M konto zablokuje lada dzień ;)
i jeszcze czytaliśmy Stick Mana Donaldson - ale fajna książka :D syn powiedział, że będziemy ją czytać 3 razy dziennie.... ma ktoś może tłumaczenie, moje było na szybko i dość pobieżne, niestety nie wszystko zrozumiałam... szkoda, że nikt nie wydał jej jeszcze w Polsce....
A mi dziś Miś pierwszy raz małe litery składał sam (dumnam:) ). Czytaliśmy jedną bajeczkę, a potem Miś zażądał "Kici koci" do słuchana.
Tajemnica Bożego Narodzenie - 3 grudnia
Alberta szuka miłości
Pan Brumm tego nie rozumie
Dzień z życia Czu
Binta tańczy
Jak pracuje Święty MikołajŚwięty Mikołaj zna się na świętacj
Mała zima
U nas ostatnio rekordy popularności bije seria "Opowiem Ci mamo..." oraz "Muminki"
Starszemu na dobranoc "Na szczęście mleko..." - całą przeczytaliśmy ;-) Strasznie zakręcona ale musieliśmy skończyć.
Młodszemu (prawie 5 lat) od trzech dni czytam Mamę Mu. Zażyczył sobie nagle po kilku miesiącach czytania codziennie Tappiego ;-) (To na dobranoc, bo w dzień pozwala sobie czytać inne książki).
Ciekawa jestem czy to chwilowe czy też na wiele miesięcy :-D
Starszego naszła dzisiaj ochota na audiobooki o Pettsonie i Findusie. Długo słuchali i oglądali książki.
U nas dziś było jak dawniej - na parapecie powstał mały stosik przeczytanych książek :D
https://lh3.googleusercontent.com/jY...A=w872-h654-no
A u nas "Opowieści z mchu i paproci" a tata czyta na dobranoc "Elmera".
O czym pada śnieg
Jak dwie krople wody
Zbyt późno
Ilustrowane opowieści o piratach
Szopięta
Prezenty Astona
Kamyki Astona
Niedźwiedź łowca motyli
Czajniczek
Rikuś (wszystkie części)
Miś Uszatek-kilka rozdziałów
Dawno mnie tu nie było ;)
Gębolud
Rikuś Rycerzem x 3, Rikuś i Rikuś i Anusia
Trochę wierszy Brzechwy
Nie x 3
KK i policjant
Poznaj Petsona i Findusa
My jesteśmy Krasnoludki
Tupcio Chrupcio i urodzinowy prezent
a na dobranoc po sukcesie Plastusiowego Pamiętnika i jego przygód zaczęłam czytać Wesołe przedszkole i mam mieszane uczucia... w pierwszych 4 rozdziałach Plastusia brak ;) dzieci szybko zasnęły więc chyba fabuła je nie wciągnęła za bardzo ;) no nic jutro cdn. może będzie ciekawiej ;)
wruuu u mnie się jeszcze nie zdarzyło aby młody usnął podczas słuchania :lol: czasami to bym chciała bo ja czytam czytam końca nie widać a on później i tak jeszcze wyskakuje z łóżka i bawi się po nocach ;)
ach ale macie dobrze, ja zawsze myślałam, ze tak będzie ale młody jest tak ciekawy, że ani myśli zasnąć :P zasypia teraz jedynie słuchając dzieci z bullerbyn jako audiobook ale nie pytajcie ile trwa zanim uśnie :D więc najpierw czytanie książki przeze mnie a później słuchanie nagranej...ale on chyba po prostu jest co raz starszy i będzie co raz później zasypiał...
Jaś i Małgosia Z. Stanecka
3x Kicia Kocia
Śpij króliczku
Dzień z życia Czu - nie wiem ile razy - dużo
Zaśnij ze mną
Miś Uszatek - kilka rozdziałów
Widziałam okładki dwóch innych częći Czu w szkole i na plaży. Te cześci były kiedys dostępne i już nie są, czy to jakoś mocno w zapowiedziach albo planach dopiero? U nas Czu też lubi.
Z nowości jeszcze pykło Kocia Kicia i Nunuś, kartonówki oraz Wózek i Miska Maksa
nie wiedziałam że był/jest inny Czu.
Kiedyś miałam go z biblio i kupiłam jak zobaczyłam jaką miłością darzy go moja córka. :-)I tak czytamy go non stop i zabieramy wszędzie gdzie jedziemy na dłużej.
Mój syn też go bardzo lubi bo mamy przy nim niezłą zabawę.
Krótka książka ale czasu można przy niej spędzić dużo. U nas opowiafania a opowiadania co się stało i jakie są tego skutki. Wyobraźnie działa :-)
A u nas Czu jakoś leży... może jeszcze nie jego czas;)
u nas dziś nie było zabawy tylko 2 i pół godziny czytania po moim powrocie z pracy :D
My jesteśmy krasnoludki
Poznaj Pettsona i Findusa
Basia i dentysta
Basia i wyprawa do lasu
Miko - 3 części
Szopięta
Gębolud
Tupcio Chrupcio - Urodzinowy prezent
Kastor - 4 części - już nie możemy się doczekać nowej części :)
Ale kupa! Co masz w pieluszce?
Wesoły Ryjek - 5 opowiadań
i duuuużo Kici Koci :P