Re: tylko dla INDIOfilek część II
Moja to piątka, więc mniej metrów. Przed praniem się jakoś bardzo wnikliwie nie przyglądałam, wzięłam i wrzuciłam do pralki, porządnie obejrzałam dopiero przy prasowaniu. Wiem tylko, że jedna luźna nitka leżała na wierzchu i myślałam, że to takie duże zaciągnięcie, ale na szczęście dała się zdjąć. Bardzo źle nie mogło być, bo by mi się rzuciło w oczy. Widziałam jeszcze jedną niepraną (niestety nie pamiętam czyją) na spotkaniu chustowym i też nie zauważyłam jakiś większych wad. Rozumiem Cię doskonale, tak rzadko mogę sobie pozwolić na zakup jakiejś nówki, że jak przyjdzie to piorę, prasuję (a to u mnie rzadkość), oglądam i się nacieszam. Szlag by mnie trafił, jakby była wadliwa.
Ja niestety ogladam każdą chuste :roll:
Lago ma 2pętelki/zgrubienie.
Widziałam na TBW wątek na temat limitowanych lnów i niedoskonałosci
Tuja,wklej fotki
Jak tego duzo,to nie da się lnu do Didka posłać w ramach gwarancji?
Marza, mogę odesłać do sklepu, także nie ma problemu, no tylko wymienić się nie da. Dlatego ciągle biję się z myślami, oddać czy nie.
postaram się jakieś fotki wkleić zaraz
Kurczę, aż zaczęłam oglądać. Rzeczywiście w niektórych miejscach są małe, na pierwszy rzut oka niewidoczne zgrubienia na żółtej nitce, ale w większości jak delikatnie się poskubie paznokciami, to da się je ściągnąć i potem obciąć nożyczkami. Znalazłam też jeden supełek na czerwonej, po lewej stronie przy końcu. Wieczorem będę miała aparat, to spróbuję zrobić zdjęcie. Ja mojej nie oddam. :D A wątku na TBW zaraz poszukam.
Dokładnie takie jak na ostatnim zdjęciu też miałam w dwóch miejscach i się pozbyłam przy pomocy nożyczek do paznokci. Tylko ostrożnie, żeby nie przeciąć nitki!
moje eibe tez mialo kilka zaciagniec ale jego nosnosc i wytrzymalosc powoduje ze mu wybaczam WSZYSTKO :P
Właśnie czekam na moje pierwsze indio :mrgreen:
I mam nadzieję, że będzie tak wspaniałe, jak je sobie wyobrażam 8))
Cytat:
Zamieszczone przez Bushido
moje eibe tez mialo kilka zaciagniec ale jego nosnosc i wytrzymalosc powoduje ze mu wybaczam WSZYSTKO :P
nic dodac ,nic ujac
:thumbs up:
poza tym jest cudownie mięciutkie(teraz) a nosi BOSKO!!!!
Takie "imperfekcje" jak na zdjęciu to niestety standard jeśli chodzi o lniane chusty. To nie wada, tylko specyfika lnianej nici.
Dziewczyny a czytałyście na stronie Didka, że lny Didymos zaleca prać tylko w płynnych środkach do prania? Podobno proszki do prania mogą zniszczyć strukturę włókna. Słyszałyście coś o tym?
Cytat:
Zamieszczone przez agatkie
Dziewczyny a czytałyście na stronie Didka, że lny Didymos zaleca prać tylko w płynnych środkach do prania? Podobno proszki do prania mogą zniszczyć strukturę włókna. Słyszałyście coś o tym?
oni chyba wszystkie chusty zalecają tak prac. bawełnę na pewno.
ja eibe piore tylko w plynie do prania.
glownie z tego wzgledu,ze proszek gorzej
sie wyplukuje.
Cytat:
Zamieszczone przez rzufik
Cytat:
Zamieszczone przez agatkie
oni chyba wszystkie chusty zalecają tak prac. bawełnę na pewno.
Dokładnie :thumbs up: ja też piorę tylko w płynnym proszku niezależnie czy chusta jest z dodatkami czy bez :D
Cytat:
Zamieszczone przez MałaMi_0.2
I się doczekałam :mrgreen:
[quote=MałaMi_0.2]
Cytat:
Zamieszczone przez "MałaMi_0.2":2h9r4x17
I się doczekałam :mrgreen:[/quote:2h9r4x17]
wiesz że bez fotek to... :P pochwal się!! :D
Cytat:
Zamieszczone przez rzufik
wiesz że bez fotek to... :P pochwal się!! :D
Hihihi - fotki będą dziś, bo wczoraj oczywiście aparat zastałam rozładowany :roll:
Powiem tyle - mąż zareagował tak: I TO jest ta chusta? TO? Jak prześcieradło...
To już chyba wiadomo co, nie? :wink:
Edit: no i są fotki
http://img217.imageshack.us/img217/9572/dsc3590.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/105/dsc3595.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/7587/dsc3598.jpg
gratuluję nabytku :D
ciekawa jestem, jak się będziesz czuła w jedwabiu jako właścicielka takiego pięknego, kolorowego stosiku.
koniecznie napisz, jak wrażenia :)