ja mam apteczną i absolutnie żadnych plam nie robi, tylko trzeba więcej płynu/mydła dać, żeby się dobrze rozpuściło ;)
Wersja do druku
ja mam apteczną i absolutnie żadnych plam nie robi, tylko trzeba więcej płynu/mydła dać, żeby się dobrze rozpuściło ;)
Również polecam lano-maść mamma mia Ziaji. :)
Ja też apteczna :) 100 g za 5 zł
A jak duzo dajecie tej lanoliny? ja używam purelan medeli (zostało mi z początków karmienia) - 100% czysta lanolina, daje 2-3 "krople" maści i mimo to zdarzaja mi sie przecieki :(
ja daję w proporcjach 1 łyżeczka/1 l wody
i jak dla mnie jest oki
ja mam lanoline z ziaji (tą do sutków)- tania i dobra
kupiłam dzisiaj w aptece(dopiero w drugiej aptece mi sprzedali,bo w pierwszej dziwnie na mnie patrzyli) lanolinę apteczną 50 g 6 zł
Przepłaciłaś, ja dawałam 5 zł za 100g ;)
U mnie 10 zł za 100g.
Na początku też robiły mi się plamy, ale po prostu źle rozpuszczałam lanolinę. Ja naskrobałam szarego mydła i ładnie w gorącej wodzie sie wszystko rozpuściło.
Ja się z lanoliną i mydłem nie dogadałam :roll: Kupiłam szampon i lanolinę ulirch i teraz pranie oraz lanolinowanie gaci to prawdziwa przyjemność. Są mięciutkie i szczelne. Wcześniej też były szczelne ale jakieś dziwne się robiły w dotyku od tej zwykłej lanoliny i mydła. Może wcześniej coś źle robiłam ale teraz super :)
ja mam ocanic (100% lanoliny)
http://p.alejka.pl/i2/p_new/00/07/oc...-20g-2_0_n.jpg
i tez jest ok. Za pierwszym razem za zimną wodę dałam i wyszły plamy. Teraz rozpuszczam we wrzątku z mydłem i jest super.
maść Ziaji pewnie można dostać w każdej aptece (ceny mogą być różne)
Wyjachałam na dwa tygodnie na głęboką prowincję i zapomniałam mojej kuracji lanolinowej, a tu naraz Jadwisia postanowiła przespać w nocy 5 h i przesikała wszystko - łącznie z naszym ukochanym wełnianym otulaczem. Obiło mi się gdzieś o uszy, że mozna domowym sposobem zrobić kąpiel lanolinową z materiałów dostępnych w aptece, ale nie mogę nigdzie znaleźć, jak...
Pomóżcie, pliz, bo imaczej zostaniemy na tyzień z samymi pulami;((