np rosenholza i farbkę :D pięęęęęęęęęęęęękny brązik by wyszedł :FCytat:
Zamieszczone przez Beotia
Wersja do druku
np rosenholza i farbkę :D pięęęęęęęęęęęęękny brązik by wyszedł :FCytat:
Zamieszczone przez Beotia
albo konopie naturalne i farbke brazowa :) mniam!
administracjo! dlaczego nie ma ikonki sliniacej sie indiofilki na sama mysl o indio???
dziewczyny to farbujcie, farbujcie te rozenholze bo ciekawam bardzo efektu ;) Wydaje mi się, że na fiolet też by się fajnie farbnął i na pomarańcz, byłby taki cieplutki :D
A jak mi wyjdzie tak kolorek? Pofarbuje się absolutnie równomiernie czy zostaną jakieś jaśniejsze nitki podkreślające strukturę tkaniny?
I jeszcze pytanie: jak się różni pod względem nośności i miękkości indio natur braun od indio z lnem i od indio z konopiami?
Efekt farbowania zależy od tego co pofarbujesz i na jaki kolor. Jesli wybierzesz chustę nie pastelową i pofarbujesz na raczej jasny kolor, to kontrast jakiś powinien zostac.
Co do nośności Indio z lnem i konopiami noszą świetnie, Indio natur brown to bawełna, czyli przy ciężkich dzieciach zalezy kto co lubi. :)
Jak myślicie co wyjdzie jak rozenholza turkusem potraktuje?
Ja myślę że wzorek wyjdzie taki brązowo-fioletowy na turkusowym tle.
i pewnie ten fioletowy odcień wpadający w śliwkę :) Szmaragdowa zieleń chyba by dała mniej skliwkowy - bardziej brązowy odcień. Teoretyzuje - bo rozenholza na oczy nie widziałam, a farbowałam tylko spodnie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Zuzia
to ja tez dolaczam do grona indiofilek - popelnilam bialo-niebieskie i wpadlam jak sliwka w kompocik :)
Zawsze wydawalo mi sie, ze nie bede lubila indio, bo na zdjeciach jakos slabo do mnie przemawialo - ten wzorek i kolorki. W koncu stwierdzilam, ze jesli juz, to tylko bialo-niebieskie albo bialo-fioletowe (pieeeeekne, tylko chyba nieosiagalne :( ). Natomiast indio na zywo powalil mnie na kolana - ta faktura! W dotyku boskie, wyglada przeslicznie - marza mi sie nastepne, ale najpierw chyba musialabym opylic moja Vicky - bo przegrala okrutnie w przedbiegach :( No i marzy mi sie wlasnie taki turkusik z brazem, wiec chyba musze kupic cos czerwonego i pofarbowac.
Ania z Tulikowa - pomysly na farbowanie masz zupelnie w moim stylu, bo i ten turkusik, i rozen z pomaranczem brzmi smakowicie.
Nitka a ja już farbki kupiłam, i będę rozenholza farbować ;) Mówisz, że ta może wyjść brąz z turkusem :shock: to moje ulubione zestawienie :lol:Cytat:
Zamieszczone przez nitka
niestety nie wiem czy tak wyjdzie, ale mam taka sama nadzieje jak Ty ;)
Uwielbiam polaczenie niebieskiego z brazem i od dwoch tygodni chodze i sie zastanawiam jakie indio potraktowane turkusikiem daloby wlasnie turkus z brazem... Trzymam kciuki i daj znac jak bedziesz farbowac.
Aniu, ale brzmi interesująco :)
do mnie dziś przyszły dwie paczuszki, cuuuuuudne złamane konopie i farbki, a ręka drży. Najpierw zmasakruję farbką elastyka, a w konopiach jasnych troszkę ponoszę :lol:
do mnie farbki jeszcze nie dotarły........Hanti,a gdzie Ty dorwałas używkę konopii?
hahaha farta miałam :D czyściłam kupię/sprzedam kiedy jedna z naszych foremek wkleiła ogłoszenie że sprzeda, mi nie trzeba dwa razy powtarzać :lol:
podłość ludzka nie zna granic.Ty powinnaś z racji moderacji, jak obsługa samolotu ...na końcu się obsłużyć :wink: :mad:Cytat:
Zamieszczone przez hanti
to nie z racji moderacji :lol: ale duszności nocnych, spać nie mogę :wink: i tak sobie ślęczę na form
ja dzisiaj jedwab popełniłam :hide: będę o suchym chlebie z miesiąc jechać i kombinuję co by tu sprzedać :twisted:
przyznam wam się do czegoś strasznego....
Kupiłam indio dla koleżanki w prezencie i....
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
dałam jej nie motając nawet na sobie ani razu......
Straszne, prawda???
ekhm Basiu:)czy możesz zostać moja koleżanka?????W lipcu mam imieniny? :oops: