A ja miałam jutro kupić sio - wstrzymam się i poobserwuję ten wątek...
Wersja do druku
A ja miałam jutro kupić sio - wstrzymam się i poobserwuję ten wątek...
jest wątek w recenzjach
Elizku, http://www.chusty.info/forum/showthr...sh-Snap-In-One
Ja mam SIO i bardzo lubię :D Bitti Boo mają taką samą konstrukcję, jak SIO (tylko materiał inny).
My zaczynałyśmy od 6kg z M i bardzo mi pasowało. Teraz jestesmy przy 7kg i przymierzałam L, ale jest jak na mój gust zdecydowanie za wielka, chociaż wiem, że niektórzy już używają L przy takich maluszkach.
ja uzywalam
mialam kilka aio i kilka sio.
plusy aio- mniej przecieka górą u chłopca bo jest bardziej chłonna
wygoda
minusy aio- schnie dlugo, nawet w pralkosuszarce.
szybciej mi się niszczyły
oczywiście to w porownaniu IB aio- IB sio, nie z innymi pieluchami.
mysmy zaczynali przy 8kg od razu z Lką, nową (większą)
No dobra juz nie wiem co mam myslec. Prane 1 raz a trzymaja swietnie i nie przesiakaja. Mamy w sumie 4 komplety wkladek wiec je tylko zmienialismy.
ALE rozmiar jest koszmarny!!!
Max ma 2,5 miesiaca i mysle ze wazy okolo 6 kg a M bedzie lada moment za mala. Nie daje rady zapiac nap na siebie na zakladke. No a na te napy calkiem z przodu z trudem zapinamy. Troche sie gubie bo boje sie ze jak kupie L to mi przecieknie przy nozkach...
mamn czekoladową IB M-kę, od początku baaaardzo mi sie podobało to, że jest taka zgrabna, nie robi dużej pupy, ale !!! przeciekła mi parę razy... jednak pewniej się czuję z pieluszkami troszkę szerszymi w kroczku:)
No to chyba jeszcze się wstrzymam z zakupem kolejnej IB zanim nie wypróbuję na maluszku. Nigdzie nie widziałam IB w kolorze czekoladowym. Musi być śliczna :)
a my mamy 2 IB SIO i jeszcze nigdy mi nie przeciekły, może to kwestia budowy dziecia?
śliczne są te ib sio ale zastanawiam się czy L nie bedzie za mała na moją 12 kg córkę, która ma dość pulchne udka
pomoże ktoś??
do ilu kg L sa dobre?
Kupiłam dwie M-ki IB SIO na próbę, gdy synek właśnie dobiegł do wagi 7,5 kg. Teraz powoli dobija do 8 kilo, a pieluszka nadal służy, mimo że to stara rozmiarówka. Wypinane wkładki są idealnym rozwiązaniem, bo można zasikane wymienić na czyste, a przy AIO trzeba by było zdejmować całą pieluszkę.
elizek, a dlaczego chcesz zapinać pieluszkę na zakładkę?
Juz ich nie uzywam. Normalnie ich nie lubie. Wypralam moze ze 4-5 razy i uzywalam pomiedzy ale nie pasuje nam i juz. Max wazy okolo 6,5 kg a ja mam wrazenie ze pielucha za mala. Prawie na ostatnie napy zapieta a i tak gumka sciska jak nie wiem. Nic nie przesiaka to prawda ale sie nie polubilismy...
A czy te gumki na nóżkach na pewno dobrze układasz (powinny wypadać w pachwinie a nie na udzie)? Ja też miałam najpierw wrażenie, że są za małe ale jednak nie są jak się dobrze włoży. Za to BittiBoo wydają mi się mniejsze, mają gumkę przy nóżkach jakby bardziej naciąniętą niż w sio/aio, i to chyba nie jest złudzenie bo nawet oryginalna wkładka (ta składana) się jakoś marszczy bo się nie mieści do pieluszki wyprostowana.