może być. Przyszły mi na myśl też szczepienia (było niedawno szczepienie?)
Wersja do druku
A może zmieniłaś olejek? Są różne firmy i synka jeden uczula jak dodaję do płukana pieluch.
u mnie to jednak nie alergia. Ząb się wyrzynał i od tego takie okropne krosty. Widocznie zęby i pupa u dziecka mają ze sobą więcej wspólnego niż myślałam:)
mam nadzieję że u innych mam też się dobrze wszystko skończy i nie będą musiały rezygnować z pieluszek wielo
U nas lekarka orzekła, że to uczulenie - raczej na proszek... zmieniłam i smaruję maścią. Słabo schodzi, ale ja też zaczęłam podejrzewać zęby, na co wskazują inne objawy (katar, ślinienie się itd). W każdym razie wielo dalej w użyciu (i nocnik jak najczęściej :D).
Dziewczyny wiem że niektóre z Was przerabiały to na pupie swoich pociech. Jak wygląda?
Moja Toś ostatnio źle reaguje na wielo :( a mam kieszonki z polarem głównie. Miała takie czerwone placki, pomarszczonej skórki, do tego krostki dosyć roziskrzone. Pediatra powiedziała że jakieś drożdżaki i zapisała clotrimazol ale nie działał jakoś super. Więc przerzuciłam się na jednorazówki by wielo wystripingować etc. Było smarowanie linomagiem, clotrimazolem i olejkiem migdałowym i nic :(
Dopiero triderm pomógł, ale potem po kieszonkach znów czerwone :hide:
Już myślę sobie czy możliwe by się uczuliła na na to tak po prostu jak wcześniej wszystko było ok?
Proszku nie zmieniałam.
a może to zęby? nie idą jej właśnie?
A zęby jej nie idą? U nas jak 3 zaczęły iść to takie cyrki się porobiły, ja myślałam, że olejek herbaciany ją uczulił
też stawiam na zęby, u nas podobne akcje się zaczynają niestety
No wlaśnie chyba idą ale mała nie daje sobie w buzię zajrzeć taka jest waleczna :(
I co z tym począć? Odstawić wielo czy jak?
ja nie odstawiałam wielo, smarowałam linomagiem i maścią cholesterolową cały czas i zeszło
ale linomag to tłusta maść jak więc jej używałaś do wielo?
no i skoro to zęby to czemu w wielo są wypryski a w ekojednorazówkach nie?
ja na noc zakładam jednorazówki, ale moja Agatka wisi większość nocy na piersi, więc wielo przeciekają :( jednorazówki też zmieniam pełne po 2-3 razy w nocy
czekam na ten ząb (bo to jeden chyba tylko idzie), niech juz wylezie, to może w końcu się wyśpię ;)
u nas było to samo za każdym razem jak zęby szły bo i kupy takie jakby bardziej ostre były wtedy ale teraz idą mu też 2 na raz ząbki i jest ok , ale wtedy było i to kilka razy aż rany sączące się robiły , straszne to było... u nas jedynie krem s.o.s. na zmianę z mąką ziemniaczaną pomógł i wietrzenie + bieganie z gołą pupą
ten sam temat jest w ogólnym dziale pieluchowym na pierwszej stronie, połączę je i nie tylko je, bo zaczęłam wyszukiwać to do 10 strony w dziale znalazłam juz tyle;).
A wracając, to może być jednak proszek. Bo zdarza się, ze coś co było do niedawna bezpieczne, nagle zaczyna alergizować, wystarczy jakiś zewnętrzny impuls, osłabienie organizmu...
W ogóle co to za proszek?
piorę wielo w dzidziusiu z dodatkiem nappyfresh
a właśnie mi się konczy więc zakupie miocare moze