Przygodowo-historyczne, bohater ma 10 lat i 11 w kolejnej części. Jeszcze nie czytane, więc nie wiem czy się sprawdzi ;)
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Wersja do druku
Przygodowo-historyczne, bohater ma 10 lat i 11 w kolejnej części. Jeszcze nie czytane, więc nie wiem czy się sprawdzi ;)
Lucy perelki zdobyczne jak zwylke na poziomie :).
Lucy, a gdzie kupiłaś nowego Kastora? coś nie mogę znaleźć..
Mestro.pl, ale jak dla mnie to najsłabszy z serii :(
o, dzięki, dobrze wiedzieć. A który najlepszy wg Ciebie? My mamy tylko o fasolce
Nam się ten nowy Kastor bardzo podoba :) taki może bardziej dla chłopców zainteresowanych tematem rowerów, ale córa chętnie po niego sięga ...
Jutro z okazji dnia książki wietrzę szafę i kolejna partię książek z ostatnich zakupów podaruję dzieciom, ponieważ czas robić kolejne zamówienie - kilka nowości już w sprzedaży ;)
https://s17.postimg.org/3l3d4lryz/IM...424_154651.jpg
Wreszcie zobaczylam na wlasne oczy i kupilam po 8 zl za sztuke :)
Merida, gdzie???
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
O drzewie piękna jest! Zazdroszczę!
F 09 A 11 Ja 14 Jó 15
Wszystkie inne mają konkretne rzeczy do wykonania tzn. najpierw Kastor coś robi, a na końcu jest punkt po punkcie jak to zrobić samemu. I jest konkretny efekt: fasolka, fartuch, ciasto...
W rowerze po prostu łatają dziurę i tyle ;)
Edit: i dzisiejsze:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...fc6242b2b3.jpg
a jak cwiczenia z przyrody w srodku fajne są? ja mam pierwsza część i zastanawiam sie jak te sie prezentuja
l
Wczorajsze.. "Idziemy na niedźwiedzia" zrobiło piorunujące wrażenie na Jasiu!!! Narastające emocje, tempo, i zakończenie, jaaaaa :)
https://s13.postimg.org/qc6tzmvnb/20170426_200721.jpg
Moja 3-latka też bardzo lubi "Idziemy na niedźwiedzia" :) A najbardziej moment z błotem: ciapu ciap ;)
Soul A co to za "Ninka"? :) dla maluchów?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
U nas tesz uwielbiane Idziemy na niedźwiedzia
Moje kolejne - coś za bardzo szaleję w kwietniu ;)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...ca31821d50.jpg
I audiobooki do kolekcji:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...0c9c5f6ae1.jpg
Kupiłam córce na wyprzedaży w Znaku "Powrót do tajemniczego ogrodu" wcześniej czytałam.opinie,niby ok,a teraz wpadła mi.recenzja bardzo negatywna jeśli chodzi o odniesienie do naszych przekonań. Czytałyście może? Miałam dać od razu córce,ale zastanawiam się czy sama nie przeczytam najpierw.
Lila, ja mam, ale jeszcze nie czytałam.
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Jutro odbiorę z poczty i chyba ukradkiem przeczytam
Dopiero zauważyłam twoje pytanie, wiesz co - przeczytaliśmy na razie tylko tę drugą o dziadku, i... ja się powstrzymywałam od płaczu trochę. Dla dorosłego - smutna, taka o żegnaniu się ze zdrowiem, samodzielnością, ze swoim życiem.. Dla dziecka myślę odbiór będzie totalnie inny, o tym jak może wyglądać starość, o opiece nad dziadkami/babciami, itd.
Mimo wszystko jest to pogodna, łagodna i ciepła książeczka.
Wiekowo nie czytałabym wcześniej niż 4, 5 latkom.
Ta druga to chodzi ci o Dziadku chodź?
bo w tej co masz w zakupowym nie ma takich smutnych opowieści.
Chyba, że ja mam inne książki.
Tzn nie mam napisane "NINKA" bo mam wcześniejsze wydania.
Natomiast ta książeczka "Patrzcie morze" jest o dzieciach bawiących się w piaskownicy na placu zabaw, które wsiadają do pociągu i wyobrażają sobie jak jadą nad morze. (to tak w skrócie)
Jedyna starsza osoba to babcia Rysia, która najpierw żegna się z dziećmi na peronie (oczywiście wszystko dzieci sobie wymyśliły), a potem woła Rysia i idą do domu.
W tej o Mikołaju tez nie ma smutnych opowieści które mogłyby powodować płacz.
Natomiast tej Dziadku, chodź nie czytałam i jestem zaskoczona, że tak inna.
Tak, dokładnie tak jak napisałam, tej o morzu nie czytałam jeszcze, i dlatego opisałam tę o dziadku - czyli "Dziadku chodź".
Z Jezusem przez Biblie kupilam po zachwytach forumowych i rozczarowalam sie nia bardzo.
Nie podoba mi sie format tej książki, ani duza ani mala.
to prawda, że format mnie zdziwił ;) jak mi się wydawało że będzie większa :)
Liczy się treść a nie wielkość;)
qqrq5 mnie też fomat nie odpowiada. Nie lubię takich formatów bo źle się czyta.
Sam pomysł na przekazanie tego co ważne super ale moje dzieci jednak wolą inne biblie które mamy.
U nad jednak nadal najbardziej lubiana ta niebieska z wyd św. Pawła - Biblia 365 opowiadań na każdy dzień. A córka woli tą z okinkami
Dobrze kojarze że cenę ta książka z Jezusem ma sporą? Coś mi swita i spodziewałabym się czegoś większego gabarytem.
Bo to właśnie marketing szeptany sprawia że chce się mieć.
U mnie już od dłuższego czasu na szczęście to nie działa i nie kupuję tylko dlatego że "bo na forum było" :-)
Biblia jako treść, ilustracje bardzo ciekawa, jest imprimatur co dla mnie ważne przy tego typu książkach. Natomiast ten format powinien być ciut większy byłoby lepiej i wygodniej.
Natomiast dla stronic gdzie czyta się odwracając biblię o 90st taki formatjest jak dla mnie wygodny. Może dlatego tak zrobili?
Nie podobają mi się treści które są pod skosem. Gdybym czytała sobie to nie byłoby źle ale dzieci ..... Każde chce aby było w ich stronę. A siedzą jedno z lewej drugie z prawej.
Wiecie gdzie można kupić dyskontowo Muminki komiksy z Eneduerabe? Wisi dostępna na stronie wydawnictwa od jakiegoś czasu, ale nie pojawiła się szerzej w sieci. Przyjdzie nam zapłacić cenę okładkową?