Zamieszczone przez
agahk
Gdyby nie było osoby, która muszą mieć n-tą chuste z pawiami albo rybami i jest skłonna zapłacić za limita 2 lub 3 razy wiecej niż cena wyjściowa, to żadni spekulanci nie mieliby pola do popisu. I wcale sie nie dziwie, że sa ludzie którzy po prostu na tym korzystaja. Popyt rodzi podaż.
Z kolei pomysł z nieogłaszaniem na twetterze terminów wypuszczenia kolejnej limitowanej chusty nie rozwiąrze sytuacji, a da właśnie wieksze pole do popisu dla spekulantów, bo która mama, choćby nawet była największą chustofanką ma czas odświeżania strony didka co 5 minut, zeby jakiegoś limita w normalnej cenie upolować. Taki zabieg dopiero by wywindował ceny do góry.
jeżeli chodzi o dodrukowanie pawi, to uważam, że jest to jak najbardziej fair wobec klientów, bo to w sumie nie ich wina że Didymos ma niewydolny system sprzedaży. Jak się coś sprzedaje to powinno się mieć w magazynie odpowiednia ilość przedmiotów. Ja już jestem zła, bo zapłaciłam pieniądze n chuste będe czekac nie wiadomo ile, a didek nawet nie raczył do każdego klienta napisac krótkiej informacji dlaczego musi poczekać, tylko napisał informację na stronie, co nie każdy musi akurat przeczytać.
Poza tym nasuwa mi sie taka refleksja, że niejedna rodzina ma mniej na miesiąc na życie niż niektóre osoby płaca za chusty.