Ale teraz Nappime ma nowy PUL, sztywniejszy i inaczej zalaminowany, nie powinien się rozwarstwiać. Lepszy jest od tego wcześniejszego?
Wersja do druku
Ale teraz Nappime ma nowy PUL, sztywniejszy i inaczej zalaminowany, nie powinien się rozwarstwiać. Lepszy jest od tego wcześniejszego?
Zdecydowanie lepszy, nic się z nim nie dzieje a mam z tej pierwszej partii, jak tylko się pojawił. Minus taki, że mniej się rozciąga, przy kieszonkach bez znaczenia ale przy formowankach trzeba pilnować żeby odpowiednio dobierać, choć na formowanki nappime wystarcza ;)
kurcze, uwielbiam wzory Nappe me, ale...pieluszki sa dosc waskie i szycie kolo nozek jest takie (ten wewnetrzy material jakby lekko wychodzil) ze wszystkie mi ciekna :( moze mama malego sikacza po prostu kroj jej nie lezy :( szkoda, bo kocham wzory!
Ja używam regularnie otulacze. Wprawdzie są z tego pulu, który od nowości wygląda jak rozwarstwiony, ale przy poprawnym założeniu nigdy mi nie przeciekly.
Używam otulacze na noc, na formowanki, z tym że wielkosciowo starczaja tylko na formowankę OS, na XL już są za małe.
dotarły do mnie pieluszki-juz testowałam-dla mnie super:) bajeczne wzory, idealny krój i otulacz-chyba bedzie moim faworytem wsród wielu innych. Idealnie układa sie na pupie malucha i materiał jak dla mnie super:)Do tej pory moim ulubiencem byla babyetta jednak teraz NappiMe wygrywa za wzgledu na super otulacze
Otulacze mi nie podeszły ale zakochałam się w kieszonce Nappime - nie dośc ze zgrabna a pojemna (dwulatce zapinam na rozm S/M - u inny producentów to tak M/L) to wzorek śliczny i równiutko uszyta i tylko w tej kieszonce nie zdarzają mi się przecieki (jestem kieszonkowym nieudacznikiem).
jak kieszonek nigdy nie lubiłam i nie rozumiałam tak zaczęłam marzyć o kieszonkowym stosiku Nappime :)
Dla mnie zupełny hit na lato-nappime z coolmaxem, no zgrabniutka,leciutka...marzenie:)
Moje ulubione kieszonki i otulacze! Piękne wzory, zgrabne i nigdy mnie nie zawiodły;)
widziałam u koleżanki, jej córeczka jest drobinką ale gumki w kieszonkach wydają mi się jakieś ciasne... czy przy większych dzieciach nic się nie odciska?
dziewczyny a po czym można poznać że to ten lepszy pul? bo na bazarku pojawiają się z nierozwarstwionym pulem. idzie to jakoś rozróżnić że to już ten lepszy?mam 3 kieszonki właśnie z tym starym ale nie przeciekają, są super zgrabne co mnie urzekło
Mam nadzieję, że na moich zdj widać różnicę.
Żółwie z tym "lepszym" pulem- laminat tworzą takie kółeczka
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...be5ccfa030.jpg
Drzewka z tym "gorszym" pulem- laminat jest gładki
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...4d83334de1.jpg
Ten drugi ma tendencję do rozwarstwiania się. Jednak muszę zaznaczyć, że przez nasz stos przeszło ze 20 kieszonek nappime o różnym stopniu rozwarstwiania pulu i żadna nie przeciekała.
Muszę zerknąć jaki laminat mają najnowsze pule nappime.
Tapatalk
o super:) dzięki bardzo za fotkę:)
Ktoś podpowie na szybko, jakie są te otulacze w porównaniu z innymi (przykładowo Ecodidi, Milovia,..)? Chodzi mi o wielkość (szerokość itp).
I te gumki mnie też interesują - nie uciskają za bardzo szerszych udek?
Mamy kieszonkę z polarem i na starszym dopiero teraz nam nie przecieka, wcześniej zwijała się i ciekło po polarze. Ale starszy to niespełna 11kg prawie dwulatka i strasznie wąski tyłek.
Młode urodziło się ważąc prawie 4,4kg i tyłek ma zdecydowanie innej budowy. Zapewne szybko przerośnie brata, który chyba do końca pieluchowania najlepiej będzie współgrał z S-kami Milovii, co najlepiej obrazuje jego budowę ;)
Chcielibyśmy coś co ma miękkie te gumki i nie będzie odgniatało młodszego za jakiś czas, no i wahamy się czy wypróbować teraz te czy KoKosi.
Ps. Jeśli to już było to przepraszam, ale nie mam jak ogarnąć wątku :(
Ja mam otulacze nappime, nie mam porównania z tymi o których wspominasz, ale mogę porównać z kokosi. W obu niewiele co się odciska. Kokosi mi jakoś bardziej krojem podchodzą, Mam wrażenie, że są wyższe i lepiej na młodym leżą.
Używamy od 6kg, do teraz -12,5kg, tyłeczek przeciętnej jest budowy.
Jednak mi się wydaje, że to odciskanie, to bardziej od pulchnosci ud zależy, a nie od szerokości pupy.
Jugra, zarówno kokosi, jak i nappime, to s innego rodzaju otulacze i tych, które wymienisz jeśli chodzi o gumki. Bo te mają lamowki, a tamte są wszyte w pul. Ja osobiście wolę takie lamowki.
NM są odrobine krótsze od KKS, wcześniej zrobiły się za małe. NM natomiast lepiej się sprawdzają (przynajmniej u mnie) na pomniejszonych rozmiarach, bo są bardziej wykrojone w uszach.
Dzięki za odpowiedzi :)
Zdecydowaliśmy, że najlepiej będzie przekonać się na własnej (a właściwie własnych dzieci ;)), skórze i zamówiliśmy jedno i drugie :)
Odciskanie jest związane z pulchnością ud, oczywiście, ale mam wrażenie, że uda u młodszego pójdą za pupą i jednak szybciej się rozrosną niż u starszego. Od urodzenia widać, że to inny typ budowy.
No nic, już niebawem będziemy testować. Już się nie mogę doczekać - wzory są piękne! :)
No i to chyba najlepsza decyzja :)
Zgadza się :)
Będziemy mieli świetne porównanie.. Na dwóch różnych pupach i z przynajmniej 5/6 innymi firmami, (piszę o pulach, wełny nie wliczam ;))... Ależ to uzależnia :)
po wielu testach różnych różnistych otulaczy PULowych moim faworytem na noc,czyli na formowanki jest otulacz Nappime (ten nowszy krój). Miejsce pierwsze zajął ex aequo z otulaczem Blueberry. Krój otulacza Nappime wg mnie jest niemalże doskonały,świetnie kryje wszystkie formowanki no i trzyma bez zarzutu. Zawsze największy problem przy formowankach mam z zakryciem ich na brzuszku,po prostu większość otulaczy jest za krótka i nie przykrywają formowanek od góry tak jak powinny,Nappime radzi sobie z tym problemem doskonale,choć ja bym jeszcze wydłużyła go o 1cm:D tak czy owak jestem nim zachwycona i wszystkie Flipy,Milovie itd mogą się przy nim schować.
Co myślicie o nowych wzorach pulu, które zwycierzyly w konkursie? Mnie nie zachwycają. No może dwa wzory są w miarę. Piorka i siwo i żółte jakieś koguciki.