widzę że wątek się rozrósł i pogubiłam się już zupełnie, ale czekam na priv z info nt. wpłaty
Wersja do druku
widzę że wątek się rozrósł i pogubiłam się już zupełnie, ale czekam na priv z info nt. wpłaty
ponawiam moje pytanie, bo od tego zależy, czy kupię ten nocniczek:
"ja się tylko chciałam upewnić, do jakiego wieku dziecka jest możliwe stosowanie tego nocniczka? temat poruszony byl już jakiś czas temu, Antosia mi nieco podrosła i zastanawiam się, czy już nie jest wymiarowo zbyt duża na ten nocniczek
będę wdzięczna za wszelkie informacje"
może być niebieski - kolor nie ma az takiego znaczenia do momentu, kiedy nie jest różowy :D Tylko różowym mowimy NIE :d
uaktualnienie :)
Lista osób, które muszą potwierdzić kolor:
aniamik - czerwony (zmieniłam zdanie co do koloru )
swebe - czerwony
mama_frania - czerwony
nieokreślona jeszcze miejscowość:
mamalowi - czerwony
Jagienka, no nie wiem co Ci odpowiedzieć, myślałam, że ktoś kompetentny się znajdzie. Ja mam starsze dziecko od twojego (10,5 m-ca) i kupuję. W końcu na ten nocniczek to nie sadzasz chyba dziecka pupką tylko łapiesz co trzeba w wyjątkowych sytuacjach - wyjścia z domu itd.
Jagienka moze spytaj ani mamy alexa, bo Ona chyba taki ma
dzięki Dziewczyny :-)
ja obecnie używam miseczki i sadzam pupkę. miseczkę trzymam między udami i na niej opartą o mnie Antosię. Innych metod nie próbowałam, poza tą samą pozycją bez miseczki tylko nad ubikacją :wink:
moze byc niebieski.
Poproszę o numer konta osoby która zapłaci.
Pilnie.
Bede kilka dni bez netu i chciałabym to załatwić wczesniej.
Wygląda na to, że większości pasuje niebieski nocniczek. I chyba tylko mamalowi nie potwierdziła chęci zakupu. Jagienka, czy decydujesz się na zakup?
Dzięki Elunia za pomoc!!!
Zaraz policzę ile wyniesie koszt nocniczka i przesyłki, a potem porozsyłam na pw dane do wpłaty.
Z moich obliczeń wynika, że chcemy razem 40 nocniczków i jest nas 37 osób (Jagienki i mamalowi nie liczyłam).
Poniżej zamieszczam wyliczenie kosztu zakupu 1 nocniczka i 2 (dla 3 osób). Koszt przesyłki podzieliłam równo na 37 osób. Liczyłam wg średniego kursu Euro podanego przez NBP z dnia 13.02.2009 (tj. 1E = 4,6393pln).
Cena:
1 nocniczek:= 4,20E
przesyłka :=15E/37osób:=0,4054E/os.
Razem: 4,6054E
4,6054E*4,6393= 21,3658 w zaokrągleniu 21,37pln
Cena:
2 nocniczki:= 8,40E
przesyłka :=15E/37osób:=0,4054E/os.
Razem: 8,8054E
8,8054E*4,6393= 40,8509 w zaokrągleniu 40,85pln
Mam nadzieję, że nigdzie się nie pomyliłam. Oczywiście, oczekuję na Wasze uwagi. Już teraz zacznę przesyłać na pw nr konta. Bardzo proszę przy wpłatach wpisywać Wasze nicki i ilość nocniczków, np. dommi-1szt. Ułatwi to nam identyfikację wpłacających :).
Jaki sobie ustalamy termin? (Po zebraniu pieniędzy prześlę wszystko razem AnniemamieAlexa.) Chciałabym poinformować sklep, kiedy mniej więcej nastąpi ostateczne zamówienie i wpłata.
nie wiem, czy coś mi umknęło, ale czy osoby do których będą wysyłane nocniczki pocztą polską nie mogłyby wpłacić teraz, żeby nie płacić 2 razy za przelew? czy to wprowadzi za duże zamieszanie?
HEJ, przespałam wątek!!! Czy mogę się dołączyć? BARDZO chętnie kupię chiński nocniczek - kolor w sumie obojętny (wolałabym niebieski, ale jak będzie czerwony to narzekać nie będę). Proszę*o informacje czy dam radę się załapać - bardzo mi zależy!
przepraszam że tak póżno :oops: oczywiście kolor nie jest istotny a miejscowość to Świętochłowice :) pozd
jakby co to to POTWIERDZAM chęć zakupu
kolor: niebieski (ew. czerwony)
miasto: Poznań
no i ja czekam na zielone światło kiedy mam działać:):)
Ja już przelałam pieniądze mam nadzieję. Nie wiem czy mi się udało bo to był mój pierwszy w życiu przelew :hide:
Dziewczyny czy mogę liczyć na odpowiedź i numer konto pod jaki mogłabym przesłać pieniądze?
pozdrawiam.
desperatka :)
W tym momencie lista wyglądałaby tak:
Warszawa:
Bushido
Bogusia
aniamik
formichiere
Elunia
rangiroa
Kat...
matka.kobitka
Ahniszka
czteryszczęścia
dommi
juliwek
stasiu-lova
Magdalena - 2 szt.
agama
Kanoko
mart
dzidka76
swebe
Śląsk (prawdopodobny odbiór w Kalimbie):
Mikołów - Juana
Katowice - stokrotka.a
Gliwice - anusik
Katowice - lori
skleparz
Lublin:
mamakrzysia
Kraków:
rybka303 - 2 szt.
Tczew:
erithacus
Kwidzyn:
calineczka
Jastrzebia k/Lanckorony:
mama_frania
Wrocław:
agata_t
kam.xt
Tarnowskie Góry:
buns
Jastrzębie Zdrój:
Iwanna.Tobelieve
Wilkowice (okolice Bielska-Białej):
Little Mi
Jasło:
ane
Ostrów Wielkopolski:
agrescik - 2 szt.
Aleksanrów Łódzki:
Aneczka
Świętochłowice:
mamalowi
Nie potwierdziły koloru:
aniamik i mama_frania
Jagienka - jaka decyzja?
Poznań:
Międzygalaktyczna - byłaby to chyba 43 sztuka - trzeba spytać Dommi, czy jest tyle w sklepie.
I tak wpłata na konto dommi będzie potwierdzeniem, wtedy będzie wszystko jasne.
Przelew wyslany - mam nadzieje, ze sie zalapie!
A z innej beczki - wysylalam wiadomosc prywatna - i wiadomosci lądują mi w "do wysłania" - czy tam sie jakos zaznacza czy system forumowy sam wysyla automatem po jakims czasie?