dziękuję :)
Wersja do druku
dziękuję :)
testowalismy mniejsze MT...troszke krotko moglysmy sie ponosic bo corka zachorowala i niestety wyladowalysmy w szpitalu...dlatego tez zdjec brak...
ale z pelnym przekonaniem moge napisac, ze MT piekny! materialy super, i ten motyl- cudo!
- pasy naramienne super wypelnione, nic mi sie nie wrzynalo...pasy troche dlugie, ale nie przeszkadzalo mi to jakos specjalnie...
- bardzo mi sie podobalo zwezenie nosidla, jakos tak fajnie dopasowywalo sie do dziecka...
- super usztywniona gora MT, ladnie podtrzymywalo corke...
- jedynym minusem jaki znalazlam byl kapturek, wole takie, ktore maja te sznurczki przyczepiane na napy...
bardzo dziekujemy za mozliwosc testowania:D
olka, dzięki za komentarz :)
to pierwsze MT, z jakim miałam przyjemność
Plusy:
- fajny kształt panela, szczególnie odpowiada mi wyprofilowanie górnej krawędzi przy szyi/barkach dziecka
- sztruks jest super - nie ma poślizgu, porządnie trzyma
- bardzo porządne wykonanie
Minusy:
- nie kumam, po co są napy...? jakoś to nie za bardzo wygląda
- pasy są za długie, ale pewnie przy szyciu na miarę można sobie długość ustalić
- pas biodrowy mógłby być lepiej wypełniony
Dziękuję za możliwość testów.
dzięki za opinię.
Napy są do kapturka, który po drodze w testach zaginął. :-?
Pasy muszą być do testów dłuższe, bo różne osoby testujące mają różne figury i nosidełko musi być z tego powodu uniwersalne. Przy robieniu na zamówienie, dostosowuję długość pasów do konkretnych rodziców. :)
Dostałam:) potestowałam:)
Cudne jest!!!!!
perfekcyjne, przepiękne, świetnie zdejmuje ciężar:) Dzieki!!!!!
Testowałam mniejsze.
Kapturek był w saszetce - tzn mąż tak twierdzi, ja go nawet nie wyjmowałam.
Pasy super, sztruks dobrze trzyma. Świetne wypełnienie! Panel ma super kształt.
Tak naprawdę, to podobało mi się w tym MT wszystko, poza wzorem z motylem ;) Nosiłam z mandalą :D Mam też wątpliwości co do zagłówka, ale jak wrzuciłam małą na plecy, to ładnie trzymał łepek.
Osobiście wolałabym, żeby MT mniej zajmował miejsca przy złożeniu. Ale i tak był super!
dzięki, dziewczyny :)
A z tym miejscem w plecaku - znam ten ból i.. no staram się to jakoś wyważyć, by pogodzić w miarę dobre wypełnienie, ze względnie małym gabarytem nosidełka. Ogólnie myślę, że gdybym nieco mocniej wypełniała- byłoby jeszcze wygodniej w noszeniu, ale z kolei takie nosidełko ciężko w cokolwiek później zapakować. Z kolei jak wypełnię mniej, pasy będą cisnęły...
Ale takie rzeczy zawsze można regulować przy indywidualnym zamówieniu. Choć tak jak jest - myślę, że jest w miarę optymalnie dla większości.
my też się nosilismy, tym razem młody miał to szczęście :-)
jak zwykle MT bardzo dobrze uszyte, cięzaru wcale nie czułam, udało nam sie na spacer wyjśc zimowy ;)
plusy:
- dobrze wypełnione ramiona, nie wżynało nam się nic, mięciutko było
- jak dla mnie długość pasów dobra
- sztruks się nie ślizga jak mój inny mietek :-(, dobrze się go wiązało
- wzór piękny, dopracowany w szczegółach
- dobrze, ze kapturek oddzielnie, ja nie używam go prawie wcale, więc nic mi nie wisiało i nie dyndało, jak to mam w swoim ergo :-(
- wysoki panel, synkowi było bardzo wygodnie i nie chciał wychodzić
minusy:
- musiałam je posłać dalej :rolleye::rolleye:
bardzo dziękujemy za możliwość testowania :-) jeszcze chętnie byśmy się ponosili...
Miło mi to czytać, Madziu :)
mieliśmy przyjemność poznać się z większym nosidełkiem :rolleyes:
świetnie wykonane aż miło było patrzeć i dotykać , starannie uszyte i po prostu piękne
nie mam dużego doświadczenia z mt ale było nam wygodnie a wkładałam w nie i starszą 2,5 około 13kg (na nią było takie akurat) i młodszą ok 9kg ( na nia ciut jednak duże )
żałuję ,że zimno okrutne i nie dało się "pokazać" ani wypróbować na dłuższych trasach
wyrazy uznania dla twórczyni bo to takie małe dzieło sztuki no i dopracowanie i przemyślane ku wygodzie noszących i noszonych :D
cieszę się, że CI się podobało :)
My już po testach :) Co prawda dziecię chore i z problemami skórnymi i nie bardzo chciało się nosić, ale próbowałyśmy kilka razy :) Nosidło dotarło do nas bez kapturka i kieszonki? bodajże. Jakoś wykonania super! Pasy naramienne jak i pas biodrowy bardzo dobrze wypełnione, miałam trochę problemów z dociąganiem sztruksu (ale to pewni kwestia wprawy), ale radziłyśmy sobie świetnie :) Noszenie na plecach bardzo przyjemne, 13kg szcześcia a ja nie odczuwałam tego zbytnio. Aplikacje cudne! Super pomysł z panelem w dwóch kolorach/wzorach, dzięki temu w zależności od nastroju możemy sobie zmieniać. Rozmiar jak na moją prawie dwu latkę idealny, małej udało się nawet zwinąć i usnąć z rękami w środku. Długość pasów jak dla mnie idealna, ale ja do dość wysokich osób należę. Jedynie wielkość nosidła złożonego mnie przerosła, ciężko je przetransportować np. w torbie, jest spore, ale rekompensuje to swoją nośnością i łatwością obsługi.
Ech... co tu dużo, MT na 5+ :)
Bardzo dziękuję za możliwość testowania!: )
qmpeela - dzięki za opinię :) ... jakże przyjemną dla "uszu".. :)
Testowaliśmy mniejsze MT (trochę mniej intensywnie niż mi się marzyło, bo trafiło na te straszne mrozy, ale zawsze) :-)
W testach brali udział: ja (1,72, rozmiar 38/40) i Mały Człowiek (wtedy 11 miesięcy, ok 10 kg, ciuszki 86). To było nasze pierwsze MT, mieliśmy doświadczenia z chustą i manducą.
Pierwsze wrażenie - śliczne :-) Strona z kołem jest tak cudnie tolkienowska, że zachorowałam na to nosidło..
Pasy wygodne, wiążą się w małe, nieprzeszkadzające węzły. Trochę się plątałam w górne pasy (ale to kwestia braku wprawy).
Duży plus za "poduszeczki" w miejscach, gdzie nóżki wychodzą z nosidła. Młodemu się to podobało.
Zakłada się sprawnie.
Wrażenia z noszenia - ciężar Młodego dobrze rozłożony, pasy się nie wrzynają.
Jedyny problem to rozmiar nosidła - i tu mam wniosek racjonalizatorski a'la manduca - może uszyć do mietków takie woreczki do transportowania? Albo woreczko-plecaki? Bo trudno jest je tak zawinąć, żeby się gdzieś zmieściło, a luzem się rozwija.
Dziękuję za możliwość potestowania, była to prawdziwa i niekłamana przyjemność :-)
mniejsze mt, wkład: córka osobista własna Michalinka, rok i prawie 9,5kg
[my też chorzy :P]
zaliczyliśmy jedną przymiarkę domową i jeden spacerek
jak zapakowałam w domku to było nam bardzo wygodnie, zawsze zastanawiałam się nad wygodą tego zagłówka i okazało się, że jest z nim dobrze :)
na dworze było trochę gorzej, może przez moją kurtkę i jej kombinezon, ale ogólnie było ok :)
mt wygląda na mocniej wypełniony przez użyte materiały [chodzi mi o to, że wygląda porządnie :D], pasy bardzo fajnie przeszyte i panel tak samo - zazdroszczę ściegów :)
aplikacje też porządnie przyszyte
cały mt sprawia wrażenie bardzo porządnego nosidełka
jedynie kapturek dla mnie trochę niezrozumiały
chyba, że on osłania od słońca a nie od deszczu
a! i jest ładniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciu
tak na zdjęciu do mnie nie przemawiał ten wzór, ale na żywo okazał się przyjemny ;-)
pozdrawiam!
dzięki dziewczyny za rzetelne komentarze.. Fajnie na dzień dobry przeczytać takie słowa :)
Elanna - rozwiązanie z workiem pewnie fajne jest. Tylko niestety takie udogodnienia podbijają cenę nosidełka, a ja staram się cenę utrzymać na takim poziomie, by moje nosidełka były w miare przystępne dla każdego. Dlatego takie "bajery" zawsze można sobie zamówić dodatkowo, a w standardowo jest tak, by nosidełko mogło kosztować mniej, jeśli ktoś tak sobie życzy :)
A co do składania nosidełka, by zajmowało mało miejsca- kurcze, muszę wrzucić kiedyś filmik na Youtuba, jak ja to robię. Bo przez lata użytkowania MT opracowałam sobie taki system, że MT nawet do torebki wcisnąć potrafię ;)
toffi - kapturek, to ustrojstwo które ma "przytwierdzać" główkę śpiącego dzieciaczka do ciała rodzica, by nie latała na wszystkie strony świata za naszymi ruchami. I tyle :) A przed deszczem łatwiej się pod parasolem schronić, czy założyć kaptur z bluzy/kurtki. ;)
jak tak to ok ;-)
Testowaliśmy mniejsze MT całą rodziną:D
Jestesmy już szczęśliwymi posiadaczami większego MT pathi (recenzja: #129)
Wielką miłością nosidła Alci darzy mój mąż i to jemu przypadło nosić dzieci w MT, ja wolę jednak chusty.
Nasza opinia:
POZYTYW:
- bardzo wygodne, ergonomiczne kształty;
- otula pięknie dziecko, nie marszczy się;
- pasy nie wrzynają się;
- bardzo dobrze rozłożony ciężar dziecka, cudnie odciąża;
- pasy mają optymalną długość, wiąże się dobrze zarówno na mniejszej osobie jak i na większej;
- piękne wykończenie i śliczne aplikacje;
- fajnie, że można nosić MT na dwie strony;
- można mieć swój jedyny, niepowtarzalny wzór;
NEGATYW
- minus za kaptur; mnie absolutnie nie przypadl do gustu, nawet nie wiedzialam jak to dobrze zawiązac; nie podobają mi się napy w MT nabite z powodu tego kaptura, ale przy tym punkcie PLUS za to, że można kupić MT bez kaptura :P
dziękuję za możliwość testowania