Najlepsza dla wcześniaka?
Chciałabym Was prosić o podzielenie się własnymi doświadczeniami z noszeniem w chuście wcześniaków, tudzież maluszków 1 czy 2 miesięcznych. Moja koleżanka miesiąc temu urodziła córeczkę (miesiąc przed terminem) i już niedługo chce zacząć nosić małą w chuście, żeby móc swobodnie odbierać starsze dziecko ze żłobka... Chciałam polecić jej chustę elastyczną ale nigdy w niej nie nosiłam :roll: wiem, że starszego dziecka już w elastycznej nie ponosi...
Sama nosiłam swoje dziecko w storchenwiege (odkąd skończyło 2 miesiące) i zawsze miałam poczucie, że wolałabym, żeby ta chusta była bardziej miękka...
Czytałam wątek Bubusity i Pasji o Babylonii. Myślicie, ze to dobra chusta na sam początek? a może macie inne pomysły?
Re: Najlepsza dla wcześniaka?
1) elastyczna
2) nati bambus
Elastyczna np.Gabi (ja taką miałam)
Nosiłam :baby: odkąd skończyła 6 tygodni i bardzo sobie chwalę wybór elastyka.
Na krótko owszem, ale można ją później odsprzedać lub kupić używaną troszkę taniej i później też odsprzedać.
Już od dłuższego czasu używam tkanych ale nadal nie wyobrażam sobie dociągania chusty na takim maleństwie :? więc mając kolejnego malucha też rozpoczynałabym od elastycznej :D
elastyczna albo girasol :-)
girasolki sa mięciusie, że ach :roll:
z tego co wyczytałam mama jest nei wprawiona w chuty.
Ja polecam elastyczne bo łatwiej je " opanowac"
Poza tym takie maleństwo wymaga dokładnego dociągnięcia a w tkanej bedzie trudno nowicjuszce
ja z podobnych powodów co Biedronka polecam elastyka na początek.
OT - mój syn ostatnio pasjami biedronki rysuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: