Zakupiłam chustę elastyczną firmy Pentelka.
Mam pytanie ile godzin dziennie mogę w niej nosić dziecko,noworodka 3 miesiące,teraz noszę go w kieszonce a co potem?i ile taka chusta będzie mi służyć?starczy na długo?
Wersja do druku
Zakupiłam chustę elastyczną firmy Pentelka.
Mam pytanie ile godzin dziennie mogę w niej nosić dziecko,noworodka 3 miesiące,teraz noszę go w kieszonce a co potem?i ile taka chusta będzie mi służyć?starczy na długo?
Gapiocha :welcome: na forum
ile mozesz nosic dziecko - ciezko mi na to pytanie odpowiedziec :wink: pewnie tyle ile lubicie
elastyczne mniej wiecej sluza do momentu az widzisz ze dziecko jest zaciezkie, chusta sie zabardzo naciaga :wink: srednio chyba jest to granica kiedy dziecko osiaga wage 8kg
ja osobiscie bym juz sie rozgladala za chusta tkana - na bazarku mozna kupic naprawde tanio uzywane chusty
a rozgladalabym sie bo uwazam ze Twoje dziecko jest juz wystarczajaco duze i poradzisz sobie z chusta tkana
oraz zblizaja sie wakacje , byc moze upaly - chusta elastyczna na lato - uff mysle ze bedzie Wam zagoraco
z elastyka nosisz wiecej warstw chusty na sobie niz z tkanej chusty
a gdzie mieszkasz? rozgladnij sie w dziale Pomocne Chustomamy
pewnie sa jakies spotkania u Ciebie w okolicy albo mamy chetne by pokazac tkane chusty itd
Pentelka jest bardzo rozciągliwa, nie trzyma jak należy. Porozglądaj się już za tkaną, to będziesz mogła nosić ciągle nawet ;)
w słabej jakości elastyku (a Pentelka taka właśnie jest) dobrze byłoby nosić jak najmniej się da :)
poszukaj tkanej!
Ja zaczynałam właśnie od noszenia 3-miesięczniaka w elastycznej Pentelce, bardzo ciężko było mi równo ułożyć dziecko, naciągała się i zawsze lekko przekrzywiała (a moja starsza dosyć lekka była jak na swój wiek) - jakkolwiek nie miałam wtedy porównania z czymkolwiek innym, więc nosiłam i to parę miesięcy. Także żebyś się nie zraziła, lepiej posłuchać doświadczonych i rozejrzeć się za czymś lepszym jakościowo (jak Ci już zależy na tym elastyku), jeśli chcesz taniej, to warto popatrzeć na używane. Tkaną oswajam dopiero teraz, przy drugim dzieciu, i też polecam (Pentelki po starszej nawet nie wyjęłam z szafy).