jakie sa własciwie minusy MT?
Nina ma w tej chwili 6 miesiecy 6,6kg i własnie przesiadłysmy sie z elastyka Gabi na Bambusową Nati. kwiczałybysmy ze szczescia, gdyby nie podstępny babolek, który na warsztatach w artbemie dał nam zasmakowac swoich Mei Tajów
na pierwszy rzut oka o niebo poreczniejsze to niz 5 metrów chusty, wiąze sie łatwiej, dziecko wygladało na zadowolone, nie mowiac o tym ze wzucic dziecko na plecy w tym cudzie to banalnie proste
tylko tak - dziecko jeszcze samo nie siedzi, no i troche boje sie ze moze jeszcze za młoda jest na szerokie mei-tajowe rozkładanie nózek
problem jest bo nie moge miec obu - strasznie mi szkoda spredawac bambusa, ale te MT mi zaległy sie w głowie
Re: jakie sa własciwie minusy MT?
minusem mt jest właśnie to, że nie można w nim nosić dzieciaczka, który sam nie siedzi :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez a.szrek
minusem mt jest właśnie to, że nie można w nim nosić dzieciaczka, który sam nie siedzi :wink:
ale to chyba jedyny minus :mrgreen:
jak ja zaluje ze swojego myrrowego sprzedalam...
dla mnie minusem nie do przeskoczenia są dwa supły, za dużo, nie lubię
Cytat:
Zamieszczone przez hanti
dla mnie minusem nie do przeskoczenia są dwa supły, za dużo, nie lubię
dla mnie minusem oprócz dwóch supłów jest to, że jeden z nich MUSI byc na brzuchu. a tego nienawidze :-(
oczywiscie przy noszeniu z tyłu.
a buuu. no to poczekam az mi sie kurczaczek pouczuczy siedzenia.
a juz miałam niecny plan ze skocze do babolka i pozycze sobie MT, bo na weekend do mamy jade, a to daleka wyprawa
Cytat:
Zamieszczone przez a.szrek
ale to kwestia jeszcze miesiąca w przypadku Niny.
MT, które miałam i mam (od melkaj, od Ani z Tulikowa, bamberoo) nie mają minusów :twisted:
Dla mnie dużym minusem jest to, że musisz zmieniać rozmiary wraz ze wzrostem dziecka (sprzedaż jednego, kupno drugiego itp...). Ale dla niektórych to plus;)
Jedyny minus MT i tylko zimą, to taki, że szelki na ramionach się rozjeżdżają na śliskiej kurtce mojej. Rozwiązaniem jest przełożenie paska piersiowego z AP i minus znika. A taki pasek też łatwo zrobić.
Z tym zmienianiem rozmiarów... chyba zależy jaki majtaj. My nie zmieniamy.
Cytat:
Zamieszczone przez adriana-p
dla mnie minusem oprócz dwóch supłów jest to, że jeden z nich MUSI byc na brzuchu. a tego nienawidze :-(
Na to może zaradzić hybryda :)
Cytat:
Zamieszczone przez jujama
Cytat:
Na to może zaradzić hybryda :)
no moze :-) ale to juz nie będzie MT :-)
dlatego wole manducę :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez rzezuchama
Jedyny minus MT i tylko zimą, to taki, że szelki na ramionach się rozjeżdżają na śliskiej kurtce mojej. Rozwiązaniem jest przełożenie paska piersiowego z AP i minus znika. A taki pasek też łatwo zrobić.
Z tym zmienianiem rozmiarów... chyba zależy jaki majtaj. My nie zmieniamy.
Możesz skrzyżować górne MT pasy zamiast prowadzić je w dół i nie będą zjeżdżać.
Andzia
albo zrobic wykończenie tybetańskie :-) nie dośc że utrzyma pasy, to jeszcze ciężar na ramionach niweluje :-)
Cytat:
albo zrobic wykończenie tybetańskie :-)
Idę się dokształcić :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez andziulindzia
Możesz skrzyżować górne MT pasy zamiast prowadzić je w dół i nie będą zjeżdżać. Andzia
Krzyżowanie pasów na piersiach jakoś mnie nie przekonuje, a nosze tylko na plecach już. Wolę mieć jednak biust pomiędzy dwoma poprzeczkami (jak dodam pas piersiowy) niż każdy osobno rozdzielony krzyżakiem :lool:
Tak naprawdę rozwiązałam ten problem nosząc w zimie tylko w AP :D Ale MT na kurtce z paskiem od AP próbowałam, żeby nie było, że ściemniam :D
Cytat:
Cytat:
I ja powinnam. Może ktoś łaskawie podrzuci skrót?
Cytat:
Cytat:
w instrukcji plecaka 1 Ola pokazuje tybetana:
http://girasol.pl/chusty.php
Z mojego mt-nosidlowego doswiadczenia (a wielu rzeczach juz nosilam :wink: ) wysunac moge takie wnioski:
1. Dobry MT (wypelnione pasy naramienne, dobrze wyprofilowany panel, dobre wypelnienie pasa biodrowego) bedzie wygodniejszy od nosidla ergonomicznego.
2. na drugim miejscu postawilabym hybryde. To takie rozwiazanie dla tych, co wola miec dosc masywny pas biodrowy zapinany na klamry, a pasy nadal MT, co pozwoli na bardzo dobre dociagniecie tych pasow.
3. na trzecim miejscu nosidla ergonomiczne.
W UK i US dziewczyny w MT nosza nawet noworodki, nie bede komentowac tego faktu.... Ja w MT zaczelam nosic Orlando, gdy ten mial prawie 6 miesiecy, bo na plecach tylko MT potrafilam wtdy zamotac. Na dobre do MT przesiedlismy sie gdy wyjechalismy do UK i mlody mial 9 miesiecy, wtedy mialam mozliwosc testowania takiej ilosci MT :D
Dla mnie w moim stosiku mam kilka MT, 2 nosidla ergonomiczne, jedna hybryde i kilka chust. Wszytko uzywam, ale to zalezy od nastroju i potrzeb. Moj maz nosi tylko w nosidlach ergnonomicznych, hybrydzie i czasami MT.
MT ma jeszcze te zalete nad chusta, ze po zlozeniu zajmuje bardzo malo miejsca :D
Dzięki Adriana.
... a nie obwisa ony tybetan biustu jeszcze bardziej? :hide:
minusem MT jest to ze jak sie juz ma jednego chce sie nastepnego:P minusem jak sie kaski nie ma oczywiscie;)
Cytat:
Zamieszczone przez rzezuchama
... a nie obwisa ony tybetan biustu jeszcze bardziej? :hide:
ja wiążę nad biustem i nie ma wpływu na biust. ale to byc może zalezy od budowy noszącego? :roll: