czytam i głupieję:duh:
co radzicie? Młoda wciąż ok 10 kg waży, zastanawiam się, co lepiej poniesie w przyszłości:hmm:
helpunku:mighty:
Wersja do druku
czytam i głupieję:duh:
co radzicie? Młoda wciąż ok 10 kg waży, zastanawiam się, co lepiej poniesie w przyszłości:hmm:
helpunku:mighty:
Kachasku, na razie mogę Ci powiedzieć, że w Natkowych lnach noszę pannę 12 kilo i nie ma problema, chodzimy na spacery na co najmniej godzinne (a bywa, ze na 2-2,5) i jest git!
Natkową ramię+jedwab dopiero kupiłam, zatem musze wypróbowac, ale wydaje mi się, że będzie bardzo OK. :)
A ostatnio zakochałam się w jedwabnych skowronach Didka, ale to już inna liga. ;-)
po świętach powiem Ci jak nosi jedwab nati;) jeśli Ci się nie śpieszy
Dzięki :)
Len mam, ale nie jaskółki, jedwab miałam ale bez ramii. Dowiem się jeszcze przed świętami, bo właśnie wymiankę zrobiłam i bordowe jedwabne jaskółeczki mają mnie nawiedzić
ale opinie porównawcze chętnie poczytam :)
zarówno lniane jaskółki jak i jedwab/ramia noszą dobrze. poniosą i 12 kg - z naciskiem jednak na jaskółki jeśli ma to być chusta na dłuższe noszenie i masz czas na łamanie.
lniane jaskółki spokojnie poradzą sobie z 12 kg.
notabene ja mam na zbyciu szarą 6 jaskółki :)
Z lnem natkowym nie mialam doczynienia, ale pao jedwb z ramia nosi rewelacyjnie
Edit- nosze 10kg
ja ma jedwab z ramią elfy i też noszą bardzo fajnie. Jaskółki lniane takie bardziej twarde, wymagające łamania zdecydowanie. Raczej gruba, porządnie tkana chusta. zdecydowanie ze starszakiem da radę.
Kachasku, ja mam Pao z jedwabiem i ramią i noszę w nim moją 3-latkę. Świetnie sobie radzi :)
a koty z lnem? poniosa? czy sa grube?
koty natki?
tez poniosą
len
z ramia
jedwab
zwł. taki szmatan jak jaskółki- poniosą
...i tak samo tkane chusty np: afryka:lol:
albo poczekaj na nowe śliwkowe koliberki
tez myślę poniosą:ninja:
Ale że ja mam czekać? Ja czekam aż mi się stos uplynni ;) a tu przybywa :bduh: i jeszcze słonie mnie męczą, a tu kasy niet ;)
Jaskółki ponoć dzisiaj do mnie wylatują, czyli jutro powinny być. No, zobaczymy, co to za cudo ;)
:lol:
bedziesz zadowolona:kiss:
a tu masz jaskolko podobne:
http://rolka.pxd.pl/gallery/pic450/v...4093936201.jpg
:D
mamaslon teraz czytam raz jeszcze... Połączyli len z ranią w czym? Bo ze jedwab, to wiem :mrgreen:
Już myślałam, ze kolejny koń pociągowy :)
ale jaskółki z lnem wciąż ciekawią ;)
Kobiecie się nie dogodzi...
podoba mi sie Afryka o poranku :love: myslicie, ze warto jak maly ma 9 kg z hakiem.W sumie nie chce kupowac zaraz nastepnej chusty...:roll:
latem nosiłam 13 kg w lnianych jaskółkach, 1-1,5h po piasku, plecak z krzyżem, nie czułam nic oprócz przyjemności ;) (ani podczas spaceru, ani po rozmotaniu)
polecam :)
a jak jest z przewiewnoscia tej Afryki? Mieszkamy w cieplych krajach i nie chce sie zagotowac latem, chociaz i bez chusty bedzie goraco latem.