Co byście wybrały dla malucha jeśli do wyboru byłaby tylko elastyczna i marsupi?
Co na trochę dłużej wystarczy?
Wersja do druku
Co byście wybrały dla malucha jeśli do wyboru byłaby tylko elastyczna i marsupi?
Co na trochę dłużej wystarczy?
Dla noworodka? Elastyczna, marsupi choc cudne to nie trzyma pleckow jak chusta. Ale rozszerzalabym wybór o tkana bo starczy najdłużej :)
tkaną :ninja:
a jak nie to elastyczną - czy na dłużej, to zależy od dziecka, ale pewnikiem dla dziecka korzystniej
A pod względem noszenia w czasie upałów? W Marsupi chyba nie będzie aż tak gorąco jak w elastyku (pytam o dziecko bo w przypadku noszącego to wiadomo że Marsupi tutaj wygrywa)?
w elastycznej na pewno będzie gorąco, bo tam trzy warstwy są, w tkanej pewnie też ale może ciut mniej;-)
No to jeżeli chodzi o porównanie tych, dwóch to dla mnie w marsupi będzie mniej ciepło niż w elastyku.
Może ktoś jeszcze używał Marsupi i chusty elastycznej i może dać wskazówki? Dodam że dziecko ma dwa miesiące.
W elastycznej na pewno cieplej, ale elastyk troche rośnie wraz z dzieckiem (dopóki nie sprężynuje za bardzo). Marsupi sa robione w kilku rozmiarach (trzech czy czterech) i dziecko z niego "wyrasta".
A dlaczego tak ograniczasz wybór - najlepiej tkaną:)
Rozmiary w Marsupi dotyczą noszącego, nie dziecka.
Pytam o te dwie rzeczy, bo priorytetem jest żeby dało się błyskawicznie (i na krótko) włożyć dziecko - takie akurat zapotrzebowanie.
Dodam że kółkową miałam przy starszym i teraz chcę coś czego jeszcze nie próbowałam, stąd rozważam to co rozważam.
To jeszcze jedno trudne pytanie, ale wy wszystko wiecie. Czym się różni Marsupi od Marsupi Plus?
Tak żeby podsumować - mamy Marsupi i jesteśmy zadowoleni. Myślałam że zacznę od Marsupi a potem może elastyka też kupię, ale powiem szczerze że chyba już sobie daruję i będę się już tylko rozglądać za czymś na później - jak już z Marsupi mały wyrośnie.
Marsupi, Marsupi i jeszcze raz Marsupi ;)
Uważam, że to najprostsze rozwiązanie przy wszystkich zaletach - jak się dobrze założy i zapnie to trzyma plecki naprawdę idealnie!
A co do rozmiarów - one nie są wg dziecka tylko wg wielkości osoby noszącej.
ale że niby dla jakiego rozmiaru dziecka? :ninja: