gruba pieluszka a polozenie glowki
Zaczelam pieluszkowanie mojej malutkiej. Na razie bawie sie troche tetra, troche formowankami i otulaczami (nazbieralam tego troche z kazdego rodzaju). To co mnie zaskoczylo, to dziecie wpakowane w tetre, wkladke i otulacz ma bardzo wysoko polozona pupe i jak lezy na plecach to glowka jest nizej niz pupa. Czy to ma jakies znaczenie dla krazenia? trawienia?
W sumie najfajniej wychodza BG i wszystko w jednym Imse Vimse dla takiego maluszka.....bo pupa nie jest taka wielka
Zupelnie innym problemem sa kupne ubranka dopasowane do pieluszek jednorazowych :( Dobrze, ze mam kilka wiekszych bodziakow i moje wlasne wyroby druciane :mrgreen:
Re: gruba pieluszka a polozenie glowki
ja kupiłam bardzo cieniusią podusie IKEA i kładę głowę na tym :)
na macie edu jest trochę gorzej.
Ubrania kupuj po prostu o rozmiar większe :)
hmmm, myślę ze taki maluszek może mieć malunie problemy w ulewaniem z racji wyzej położonej głowy... zawsze mozna nieco uniesć łóżeczko, albo materac (tylko zeby było równomiernie)
a jak wypadają BG przy mlecznych kupkach? i jak tetrę składasz (to tak w ramach podglądu rozwiązan :) )
BG ma jeden, kupiony do testowania i juz sie w nim podkochuje ;) Jak na rzie zlapal dwie kupki - najpierw je zapralam recznie pod kranem potem powedrowaly do pralki na 40 stopni i wyszly czysciutkie.
Tetre skladam wzdluz.....moja mikroskpijna lezienka i malutkie mieszkanko nie daje mi miejsca na rozkladanie sie za bardzo :cry: Dwa razy skladalam w trojkat z pieluszkarni ale pielucha (80x80) wylazila z otulacza.
Zrobilam dzisiaj eksperyment i wlozylam dwie wkladki: konopna i polarkowa bez pieluszki do otulacza. Nawet fajne efekty! W kazdym razie szukam tego co mi bedzie odpowiadalo w nastepnym rozmiarze. Juz widze, ze bedzie to BG (nowosc z bawelna ekologiczna na zatrzaski - http://www.bleieboden.no/productdetails ... oduct=386i ) moze cos jeszcze, zeby nie bylo nudno ;)
Mi na "powiększenie" ubranek pomagają vest extenders. I wtedy body nie muszą być rozmiar większe :)
a no właśnie - a propos powiększaczy - toto chętnie bym nabyła, tylko gdzie???
A może da się to uszyć?
Cytat:
Zamieszczone przez ann_a30
Mi na "powiększenie" ubranek pomagają vest extenders. I wtedy body nie muszą być rozmiar większe :)
A co to takiego?
Cytat:
Zamieszczone przez erithacus
Cytat:
A co to takiego?
a to taki powiększacz gaciorków ;)
słyszałam już kiedyś o takim ustrojstwie na niemowlaku :)
http://www.naturalchild.co.uk/acatal...ers_white1.jpg
Sprzedawcy pieluch to mają. Ja kupiłam w:
http://www.stratfordnappies.co.uk/shop.htm
Za 3 sztuki - £4.95.
Ale są też na ebay'u uk.
u naszych sprzedawców powiększaczy nie widziałam.
Jak ktoś jeszcze byłby chętny, to możnaby rozkręcić akcję "wspólne zamawianie skądkolwiek" :)
Kojarzy mi się z czasami kryzysu :D Takie sztukowanie i łatanie wszystkiego co się jeszcze da. Moja babcia wycięła mi kiedyś dziury w tenisówkach jak się za małe zrobiły :)
Pomysł fajny, można nawet samemu zrobić jesli ma się napownice, albo nawet użyć zatrzasków do przyszywania. Tylko czy wszystkie body mają takie same i w takiej samej odległości?
Cytat:
Ann
mogłabyś podać wymiary tego ustrojstwa
zrobię sobie na próbę :D
ten krótszy bok ma 7.5cm, a dłuższy 11.5-12cm. napy oczywiście na krótszym jak na zdjęciu powyżej.
pasuje mi do większości, a jak mam takie body na 2 napy zamiast trzech, to środkowe zapięcie pomijam. miałam tylko jedno ubranko gdzie napy nie pasowały.