Torba do chusty - onbag - zna ktos?
Szukam wlasnie jakiejs wygodnej torby na ramie/na skos by moc zapakowac wszystko co potrzebne dla Juli jak ja w chuscie zabieram (czyli pieluchy, ciuszki na przebranie itd itp). Znalazlam cos takiego - http://blog.onbag.co.uk/search/label/Al ... ple%20Bags - torby specjalnie szyte dla noszacych w chustach, mozna z tego nawet plecak zawiazac... slyszalyscie moze o tym? A moze macie inne patenty jaka torbe wybrac?
zdjecia ze stronki:
http://3.bp.blogspot.com/_e1pkTGK-pd...shot_becky.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_e1pkTGK-pd...+-+Cropped.jpg
Re: Torba do chusty - onbag - zna ktos?
ja kupiłam gugubag i jest bardzo porządna i pojemna. Nie ma tylu bajerów co onbag, ale jest fajna :)
Ja też chetnie podłącze się pod wątek . Jak nosiłam dziecko z przodu nie było problemy plecak był ok, ale teraz przy noszeniu Młodej na plecach to juz nie ma tam miejsca na ramieniu mi nie wygodnie więc kończy się noszeniem plecaka w ręku :cry: też nie najlepsze rozwiązanie. Więc co :?:
No wlasnie - ta ONBAG ma ten plus ze mozna ja zawiazac na rozne sposoby: na ramie, na skos, jako plecaczek. A jako ze nie ma zadnych usztywnien to mozna tez zawiazac na dziecku, lub dziecko moze sie o nia oprzec/siedziec pupcia... ogolnie fajne rozwiazanie, a do tego na stronce jest tez instrukcja jak ja uszyc samemu (tylko ze ja dwie lewe rece do szycia mam :hide: )
Wrzuccie linka do "jak uszyc" moge sprobowac,i jestem w UK-przesylka nie wyniesie nas miliony:).
Edit:mam szablon,moge sprobowac-potwierdzam.
elbazetka - zaraz wysle pw :)
Cytat:
Zamieszczone przez elbazetka
Wrzuccie linka do "jak uszyc" moge sprobowac,i jestem w UK-przesylka nie wyniesie nas miliony:).
Edit:mam szablon,moge sprobowac-potwierdzam.
Czy ja tez mogłąbym prosić? :jump:
A ja uszyłam już trzy i są taaakie fajne :jump:
Dwie dostały psiapsiólki, u mnie została moja pierwsza. Nosi się naprawdę super, nawet nie myślałam, że torba może być tak wygodna :mrgreen:
Meta pokażesz zdjęcia? A z wykroju szyłaś? Czy z głowy? Ma ktoś jeszcze linka do tej instrukcji? :D
Pokażę zdjęcia najwcześniej jutro, bo tato zabrał aparat. A szyłam trochę z opisu trochę sama wymyślałam
To czekam na zdjecia. :jump:
A na linka do wykroju tez czekam, moze ktos ma??? :D
http://onbag.co.uk/diy_pattern.pdf - oto link :)
Ja juz czekam na swoja :) (nie zamawialam z tej stronki, ale znajoma z forum mi szyje :)
Czekam na zdjecia !!!
Dzięki Aniu. :kiss: Jak będziesz miała swoją, to też koniecznie pochwal się zdjęciami. :jump:
Ja byłabym zainteresowana taką torbą. Jak któraś z mam szyjących zechce uszyć na zamówienie to ja podnoszę palec w górę.(chciałabym fioletową :twisted: )
Ja najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będę miała materiał na 2-3 torby :) (ale fioletu niet)
Meta - a mozesz podpowiedziec co mozna ulepszych w tej instrukcji szycia? Czy dodalas jakies kieszonki, albo cos innego zmienilas??
Jednej kumpelce dorobiłam kieszonkę na pasie, na zamek, bo ona takie lubi. I jeszcze w środku jedna kieszonka taka rozbudowana, nie płaska tylko trójwymiarowa (nie wiem, jak to się nazywa :)) a w środku przegródki na komórkę, dokumenty i długopisy. I przyszyta długa tasiemka z karabińczykiem - do kluczy, żeby nie trzeba było długo szukać, wystarczy tasiemkę pociągnąć :mrgreen: Koleżanka chciała w środku przegródkę, ale nie umiałam wykombinować, jak to ustrojstwo zrobić, żeby się trzymało i wyglądało jednocześnie... :roll: Chyba będę musiała Marty torebkowe forum przekopać i pewnie coś znajdę :)
I ogólnie klapy ozdabiałam, żeby ładne były, bo ja robiłam te torby z takich materiałów, jakie znalazłam u siebie i u babci w szafie, nie były jakoś specjalnie powalające ani wyjściowe. Jak dorwę aparat i kumpelki to popstrykam, no a moją obfocę kiedy znów ukradnę aparat mojemu tacie :) Planuję w mojej prywatnej doszycie naramiennej kieszonki na lusterko, bo nigdy ustrojstwa nie mogę po kieszeniach znaleźć, a jak noszę Lenę na plecach, to co rusz po prostu MUSZĘ ją skontrolować (jakieś takie natręctwo lusterko-kontrolne mnie dopadło) :mrgreen: Myślę też sobie nad zastosowaniem grubych metalowych kółek zamiast pętli z materiału. Nie mam w planach używania torby jako nosidła, więc slingringsów nie muszę zaraz zamawiać :lool:
No i jeszcze teraz myślę sobie o uszyciu tych dodatkowych kieszonek z instrukcji onbaga.
Heh i właśnie mi się przypomniało, że kumpelka mnie molestuje, a ja obiecałam że uszyję, matę do przewijania, nieprzemakalną, z kieszonką na pieluchę i chusteczki i w kolorze torby. Jakieś resztki materiału mi zostały, będę kombinować, żeby jak najmniejsze to ustrojstwo wyszło (tylko niech mi kto da kopa w mój leniwy tyłek najpierw...)
Meta czekam niecierpliwie na foty. :D
A mnie wzięło na torbę i szyję. Oj a miałam się dzisiaj wyspać. :? :lol:
Oto co powstało tej nocy. ;)
BabYettaBag
Duża dwustronna torba, wymiar: 55x50, długość z uszami 100 cm, regulowana długość uszu. :D
http://yetta.pcpoint.pl/babyetta/woreczki/duze/014.jpg
Bardzo ladna.I jak szybko!Dziewczyny na TBW szyja tygodniami,wyplakuja sobie oczy i lamia igly :) .