Nie wiem , czy ten watek juz był. Ale chyba przy poruszaniu innych tematów np w watku unikaty, czy nośne jedwabie. Ale lato idzie i trzeba poszukać jakichś cienizn.
Wersja do druku
Nie wiem , czy ten watek juz był. Ale chyba przy poruszaniu innych tematów np w watku unikaty, czy nośne jedwabie. Ale lato idzie i trzeba poszukać jakichś cienizn.
moim zdaniem loden jest calkiem nosny mimo ze cienki
i cienkie lny np agave
z cienkimi jedwabiami i kaszmirami nie mam dobrych wspomnien
takze najlepiej to chyba len, szczegolnie taki 40-50%
Moja ulubiona kategoria
Na 1. miejscu kobalt-zimt bawełniany i NSN (potem długo nic;))
NSI v1, agave, pasiaki nati
Konopki są w miarę cienkie a nosne.
agave spełnia kryteria:). Choć robert grubszy, bardziej zwarty, a super się sprawadzał w upały. Lubię len w lecie:) Za Olapio powtórzę -najlepiej 40, 50% lnu
u mnie z takich cienizn palme pierwszeństwa trzymaja na razie slimaki acqua
a ostatnio bardzo przyjemnie sie rozczarowałam indio jade (Pondo :mighty:)
na pierwszy rzut okiem i ręką tiulowa (choć 40% lniana) pajęczyno-firanka. Przy plecaku (ale nie prostym ;) idealna.
natomiast NSI v.2 mnie jakos rozczarował...
Matysiu moim zdaniem rybki które kupiłas będa super:)
Ja mam agave, co prawda krotka;) ale w plecaku prostyz z wezlem pod pupa nosze malego 12kg chlopca:love: Choc musze przyznac, ze do najnosniejszych to ona nie nalezy - bo troche czuje ramiona:hmm: za to jest to najciensza chusta jaka mialam w rekach:ninja: bo ja jednak wole te kocyki:beat::heart:
Ja nosiłam w honsiu z kaszmirem 13 kg z przodu i bez problemu dawało radę. Nic mi się nie wrzynało, ładnie odejmowało kilogramów.
Jaskółki nie są chyba super cienkie...są właśnie mięsistą szmatą :) Nie kwalifikują się tutaj :D
Zgadzam się jak najbardziej z opinią o kaszmirowym honsiu. Po antracytowych konopiach moja ulubiona szmata. Cienka i nośna. Myślę, że się nie zagrzejemy ciepłą wiosną :)
Z nowych Natek mam honsiu we wszystkich składach i kaszmir i wełna rewelacja mimo że cieniutkie to super nośne ( na plecak rewelacja ta szerokość) za to konopki sztywne i grube bardzo :( no są nośne bardzo ale zlamać to cholerstwo to masakra. Petrol didkowy po jednym praniu nadaje się do noszenia bo cieniutki jest a to dalej sztywne:confused:
A no i pawiszcze nowe cienkie i przewiewne fajnie są :)
o wlasnie
pawie 2007 sa dosc cienkie a fajnie nosza
i jeszcze slimaki pearlmutt, cienkie a nosne
o pawiorach zapomniałam :duh: