Dostalam dzisiaj tkane rebozo z Meksyku
Kolezanka przywiozla mi recznie tkane rebozo, ktore kupila od Indianki na bazarku w Meksyku. Indianka w podobnej chuscie miala zamotana na plecach 2 letnia coreczke.
Jest to bardzo piekna chusta, dosc gruba i sztywna, wymiary to 180 x 118. Jest to taki pasiak w zywych kolorach, ma fredzle.
Nie wiem zupelnie jak zawiazac ta chuste. Moja przyjaciolka niestety nie zrobila fotek, mowila mi tylko, ze widziala dwa wezelki i dziecko na plecach mamy :D
Szukalam troche instrukcji w necie, ale tam pokazane sa dosc przewiewne chusty, sporo wezsze od mojej.
Moja chusta wyglada prawie jak kapa na lozko dzieciece :lool:
Jezeli ktoraz z was ma jakies linki do instrukcji wiazan, to bede bardzo wdzieczna.
Jutro zrobie foty pasiaka, kolory sa szalenie optymistyczne :D Inka storcha wysiada przy tym pasiaku :applause:
Re: Dostalam dzisiaj tkane rebozo z Meksyku
A nie dałoby się zrobić wiązania afrykańskiego, ono chyba jest z chust o takich wymiarach...
Problem w tym, ze afrykanska kanga jest bardzo cienka, a ta chusta jest gruba...
Niestety nie pomogę, ale na zdjęcia czekam :)
Hmm w 100P podczas Tygodnia Noszenia Hanti uczyła się wiązania meksykańskiego chyba, ale z przodu. Natomiast nie wiem czy Mart nie próbowała wiązać na plecach właśnie, kurcze ten dzień był taki zakręcony że nie pamiętam :oops: Może dziewczyny się odezwą to mnie poprawią ;)
i to jest to wiązanie które pokazywał nam nasz gość :)
można na brzuchu i tak ćwiczyłyśmy, a można na plecach :D
Cytat:
Zamieszczone przez hanti
i to jest to wiązanie które pokazywał nam nasz gość :)
można na brzuchu i tak ćwiczyłyśmy, a można na plecach :D
A czyli nie jest tak źle z moją pamięcią :)
a moze sprobujesz po polsku zawiazac?
czyli dolne rogi w pasie a gorne na ukos jeden pod ramieniem a drugi nad i wezel z przodu.
... a moze to piekna /niestety/ kapa na lozko???.... :hide:
Ekomama kiedyś do 100p zaprosiła dziewczynę z Meksyku, która pokazywała, jak wiązać rebozo. Może ma z nią kontakt, albo pamięta, jak wiązać?