Jaka tkana (na gwiazdke dla 4 miesiecznego malucha)?
Dziewczyny mnie juz oczy bola od przegladania roznych watkow a i tak pewnie przegapilam to o co chce zapytac - czy ktos moglby mi podsumowac co powinnam wziac pod uwage wybierajac pierwsza tkana chuste?
Co do moich preferencji - mamy kurtke wiec wole raczej ciensza niz grubsza - zeby nam i latem sluzyla, musi szybko schnac ale jesli bedzie ciensza to nie powinno byc z tym problemu no i starczyc na dluuuuugo ...
Pomozcie dziewczyny bo swieta za pasem a ja wciaz w powijakach z decyzja...
Re: Jaka tkana (na gwiazdke dla 4 miesiecznego malucha)?
indio, babylonia, vatanai ????
leoś jest cienki ?? to mi się chyba na rękę i oczy rzuciło :lol:
Czyli wniosek z tego taki ze "cienkie" dla kazdegi znaczy co innego 8))
Dla mnie Leoś absolutnie do cienkich nie nalezy (i do miekkich też nie), pawie tez nie należa do cienkich wg mnie.
Najcieńsza jest vatanai maruyama i wydaje mi sie,że najszybciej ja zrobic miekka ,a następnie babylonia( im mniej pasiaista,tym cieńsza wg mnie, choc vega pisze,ze nie ma róznicy, ja np.widze róznice miedzy lychee,strawberry strips a coctail fruit-od najcienszej do najgrubszej je wymieniłam, choc róznica nie jest bardzo wielka. Indio wg mnie jest grubsze(chyba,ze jakas limitowana seria,ale tu sie trzeba znac, które akurat sa te cieńsze,a i tak,uwazam,ze cieńsze indio sa grubsze od vatanaia i babylonii).
Reasumijac, najcieńsza maruyama jest. A teraz powiem jeszcze,że ostatnio moje dziewczyny mi ja "złamały" uzuwając jako chustawki i zrobiła sie juz straszliwie milusia....ja ja bardzo lubie.
Cytat:
Zamieszczone przez hanti
leoś jest cienki ?? to mi się chyba na rękę i oczy rzuciło :lol:
Jak ktos mial Hoppka to cienki jest sie czepiasz :D :D
IMO leos jest cienki. choc wygląda całkiem inaczej, na przaśną chustę :D Nosiłam w lecie i nie było nam gorąco. pamiętam, że mnie tym bardzo zaskoczył. no i jest świetną chustą.
najciensza jest vatanai ale trudniej się mota i dzieć osiada.
ella jest cienka (może tylko moja bo bardzo miekka)
i limitowane indio.
z tego towarzystwa to polecałabym najbardziej leosia, namniej vatanai.
no to padlo na leosia-turkusowy kolor polecam(bo taki wlasnie sprzedaje) :D
A tak powaznie,byla niedawno dyskusja na temat maruyamy,i kilka pan stanelo w jej obronie,twierdzac,ze plotka jest,iz dziecko sie w niej nosi zle.To tak zeby utrudnic decyzje:)
Cytat:
Zamieszczone przez nata76
Czyli wniosek z tego taki ze "cienkie" dla kazdegi znaczy co innego 8))
Dla mnie Leoś absolutnie do cienkich nie nalezy (i do miekkich też nie), pawie tez nie należa do cienkich wg mnie.
Najcieńsza jest vatanai maruyama i wydaje mi sie,że najszybciej ja zrobic miekka ,a następnie babylonia( im mniej pasiaista,tym cieńsza wg mnie, choc vega pisze,ze nie ma róznicy, ja np.widze róznice miedzy lychee,strawberry strips a coctail fruit-od najcienszej do najgrubszej je wymieniłam, choc róznica nie jest bardzo wielka. Indio wg mnie jest grubsze(chyba,ze jakas limitowana seria,ale tu sie trzeba znac, które akurat sa te cieńsze,a i tak,uwazam,ze cieńsze indio sa grubsze od vatanaia i babylonii).
Reasumijac, najcieńsza maruyama jest. A teraz powiem jeszcze,że ostatnio moje dziewczyny mi ja "złamały" uzuwając jako chustawki i zrobiła sie juz straszliwie milusia....ja ja bardzo lubie.
ze wszystkim zgodzić się muszę
Jak dla mnie Dolcino jest równiez cienkie i milusie. Ale nie nosiłam, więc na temat nosnosci sie nie wypowiem ;)
nati nowa :)
dolnico też jest cienkie...
dużo chust jest cienkich... 8))
Vatanai dzielnie nam służyła w okropne upały i nie tylko...bo 2 tygodnie temu gdzie mi wszystko schło długawo! to Vatanai raz dwa trzy i gotowa na wycieczkę...
indio z jedwabiem, rzecz jasna 8)) Cienkie, mięciutkie, super nosi, no i na lato będzie idealne :)
z tymi cieńkościami bym nie przesadzała,mącimy chustonówkom w głowach w sumie,bo przecież istotna jest grubość porównując starego hopka z np. vatanai,ale nie gdy ta grubość to tylko nasze złudne wrażenia.
podam przykład taki,że na forum panuje przekonanie,że pawie są ażurowe i cieńkie-dla mnie nie są,wielorybki vatanai są cieńkie-dla mnie nie są.
polecam kierować się łamliwością chusty i kolorystyką.
i zwracam uwagę,że ważniejsze w upały jest czy chusta jest ażurowa (rzadziej tkana) niż czy jest cieńka.
a i tak najważniejsze jest nasze osobiste odczuwanie temperatur.
ja zapocę się w w każdej chuście,mój mąż nie-nawet w grubym sztruksowym mei-taju.a dziecko może mieć mokre plecki i pupę od potu niezależnie od rodzaju materiału.
Magda,tez masz racje,ale....
chyba jesnak przyznasz,że po prostu maruyama jest...cienka 8))
Cytat:
Zamieszczone przez stasiu-lova
najciensza jest vatanai ale trudniej się mota i dzieć osiada.
stasiu-lova a co to znaczy trudniej ???
ech dziewczyny, chyba musze po prostu znalezc gdzies biblioteke chust i poprobowac - Jasnie Pani - maja taka w UK? czy to tylko Irlandia taka super?
Cytat:
Zamieszczone przez yena
indio z jedwabiem, rzecz jasna 8)) Cienkie, mięciutkie, super nosi, no i na lato będzie idealne :)
Yena, a ten jedwab to 'cruelty free'? bo w wiekszosci przypadkow niestety w procesie produkcji zabija sie biedne jedwabniki para albo wrzuca do wrzatku (juz nie pamietam) zeby wykluwajac sie nie porwaly jedwabiu :(
Biedne jedwabniki.... :(
Nie mam pojęcia, ale pewnie na stronie Didymosa można znaleźć takie informacje albo do nich napisać.
Bibliotek w UK nie brakuje - często sklepy wypożyczają lub poszukaj jakiejś grupy w swojej okolicy na slingmeet.