Interesuje mnie jakie opowiadania zawiera, bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Wersja do druku
Interesuje mnie jakie opowiadania zawiera, bo nigdzie nie mogę znaleźć.
ja mam starre wydanie znaku jaka cudowana jest panama i tylko to opowiadanie jest w ksiazeczce
ostatnio wyszło nowe wydanie takie grubiutkie, tyuł chyba MIś i Tygrysek i tam jest kilka opowiadań zebranych, czy o to Ci chodzi?
Ale jest jakiś zbiór opowiadań pt "Panama"? Bo ja mam "Ach, jaka cudowna jest Panama" i tam jest tylko jedno, tytułowe.
Edit: teraz widzę: http://merlin.pl/Panama-Wszystkie-op....html#fullinfo - w opisie jest, że "wszystkie" opowiadania.
mogę sprawdzić i Ci napisać, ale trochę później jeśli wcześniej nikt się nie znajdzie
Ach, jak cudowna jest Panama,
Idziemy po skarb,
Poczta dla Tygryska,
Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś,
Dzien dobry, Świnko,
Wielki bal dla Tygryska
właśnie udało mi się wyprawić córkę i wyciągnąć przyszło-prezentowy tom ;) No to chowam z powrotem.
Jul :kiss:
miałam na wierzchu :)
Jakby zamiast świnki bylo chodzenie po mieście to byłby mój ideał (że tak sobie pomarudzę) :P
tak trochę nie do końca w temacie, ale ja mam film rysunkowy pełnometrażowy na podstawie opowiadania i polecam, moja prawie czterolatka uwielbia oglądać.
Dzisiaj przypadkiem widziałam w Empiku i jest tam więcej niż wymienione w którymś poście powyżej - chyba właśnie są wszystkie, które wyszły pojedynczo. Słownik też :)
ach, nie musisz dziękować za fatygę ;-)
jesteś pewna? uważnie czytałaś? 8)) nie pomyliłas spisu treści z ostatnią stroną, na której wymienione są książki Janoscha w Polsce? :cool:
ekhm... Nie wiem :hmm: Ale możesz mieć rację skoro sprawdziłaś w swoim egzemplarzu :hide: