Chusta zagadka.. i zabawa w Sherlock Holmes'a
To jest historia pewnej chusty... Kupilam ja na ebayu jako Lane... ale kiedy juz do mnie doszla, odkrylam kilka rzeczy;
1. chusta nie ma zadnej metki
2. nie ma zaznaczonego srodka
3. ma za to pieknie zrobione fredzle... pewnie metka zostala odcieta przed zrobieniem fredzli..
4. szerokosc jest taka jak dla typowej lany
5. dlugosc to 4.40 cm.. czyli tak jak lana
6. inne krawedzie
7. w dotyku bardzo podona do tej cienszej Lany
8. nosnosc.. super, porownalabym do nosnosci Lany
Napisalam wiec do sprzedajacej, ze mam podejrzenia, ze kupilam inna chuste niz lana.... Dziwczyna grzecznie mi odpisala, ze kupila te chuste od kolezanki, byla pewna, ze kupuje lane... a moze inna szwajcarska chuste... juz sama nie byla pewna.
Napisalam do kolezanki z UK, ktora jest dystrybutorem lany na UK.. Ona napisala w moim imieniu list do Lany... Inna kolezanka zasugerowala mi, ze moze to jest rzeczywiscie Pola Tragetuch, czyli inna szwajcarska chusta.
Nigdzie nie moge znalezc strony producenta, tylko linki do sklepow sprzedajace te chusty.
http://www.tragezauber.de/Tragetuecher/ ... c7b0015c5c
Bardzo chcialabym wiedziec jakie imie nosi moja chusta. Jest to bardzo szeroka, a zarazem super wygodna chusta, wezel wychodzi mniejszy niz w Lanie Mint, ale dziecko tak samo przyklejone do plecow :D Mozliwe, ze ta chusta to jakas stara Lana.. jak bede cos wiecej wiedziec, to napisze..
Poniewaz nie podobal mi sie taki troche 'koszulkowy' kolorek tej chusty, zafarbowalam ja wczoraj Dharma Procion farbka o nazwie Cayman Isle Green.
To jest chusta 'przed' i 'po' farbowaniu. Wczoraj nosilam w niej dosc dlugo i wrazenia sa super!
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/j...0ZHN2COozB.jpg
a tak wyglada po farbowaniu:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/j...9TKUjTb6lB.jpg
Re: Chusta zagadka.. i zabawa w Sherlock Holmes'a
A o mały włos ja bym z nią zagwozdkę miała :D
Linda nowy kolor jest super!
no też ciekawi mnie bardzo co to takiego. Najważniejsze jednak, że dobrze nosi :D
ciekawa zagadka chustowa :) może uda Ci się ją rozwikłać
a nowy kolor śliczny
Linda, ten nowy kolorek śliczny i dużo ładniejszy niż przed farbowaniem :)
Podobają mi się tez frędzelki. Właśnie za frędzelki ( i kolor ) uwielbiam moją Ellaroo Maija. I nigdy jej nie sprzedam choć synek ciężki już jak na tę chustę :(
Nowy kolor zdecydowanie piekniejszy :)
śliczny turkus wyszedł, duuuużo ładniejszy niż oryginał :D
a swoją drogą Lindo, to zagadka na miarę Twoich możliwości i umiejętności IMO :lol:
ja tam bym nie zgadła nawet jak by metka była :)
piekna jest po farbowaniu - taka dla mnie :)
piekna chusta po farbowaniu. tak piekna, ze w ogole nie obchodziloby mnie co to naprawde jest :wink:
Kolorek po farbowaniu super :) chociaż przed też mi się podobał nawet :)
no to masz zagadke :)
chusty z linku Pola Tragetuch maja podobny koszulkowy wyglad, moze sie okaze ze to Pola wlasnie
No wlasnie.. starsze lany sa takie pasiaste.. zakupilam tez inna pasiasta lane, ale ta ma metke, jak do mnie przyleci, to porownam. Moze kiedys lany nie byly takie piekne jak teraz :D Tak jak pisalam chusta ma swietna nosnosc, super szerokosc na plecaki dla wiekszego dzieka :D Teraz zastanawiam sie co spakowac na tygodniowy pobyt w UK.. Lana-nie-lana na pewno poleci... MT i calyx tez.. a do samolotu wezme welenke co bedzie za kocyk robila :)
linda, jak to dobrze miec z czego wybierac, prawda?
Fajnie jest miec wybor :) Ale czasami wybor jest trudny...
Dostalam przed chwila maila od kobitki, ktora sprzedala mi chuste jako Lane... Ona te chuste kupila od znajomej, ktora kupila chuste 9 lat temu w Zurichu jako Lane... chusta byla kupiona w jakims sklepie... Wiec jezeli to prawda.. to moze jest to starsza Lana :? Bo nosi cholernie fajnie.. i fredzelki tez wygladaja na takie w stylu vitange :D
Wiesz, spędziłam niedawno 2 godziny w necie szukając tropu Twojej Lany, więc jestem bardzo wciągnięta już w tę zagadkę!
Basiu.. no co ty.. tyle czasu spedzilas na tropienie tej chusty :shock: Ja tez nie znalazlam fotek drugiej podobnej... wiec juz sama nie wiem co mam o tym wszystkim myslec... Zaraz daje mlodemu obiadek i idziemy z lana-nie-lana na wycieczke po Ispwich.. :D
Spać nie mogłam to szukałam :hide: - do wyboru miałam zająć sie pracą, więc chyba rozumiesz.
Fakt, te Pola są dość podobne, ale takiej też nie mieli.
A producent odpowiedzial Twojej kolezance?