jaki eko i naturalny krem do pupci
Wersja do druku
jaki eko i naturalny krem do pupci
np. earth friendly baby: organic red clover diaper care cream- krem z wyciągiem z czerwonej koniczyny;
mam jakieś 3/4 opakowania na zbyciu- mogę wymienić za jakiś drobiazg ;)
polecam olej ze słodkich migdałów - 100% eko i można tez masować, dotosować do dorosłych celów np. suche stopy
nie wiem czy eko, ale ja stosuję jak już trzeba (rzadko) babydream z Rossmanna extrasensitive albo Coriinne de Farme przeciw odparzeniom. Składy mają naturalne i ok.
nie krem ale mąka ziemniaczana ;)
lavera, weleda, topfer, wspomniana czerwona koniczyna - trochę tego jest, z tanszych to cos chyba w rossmanie jest
ja mam też maść nagietkową.
A najbardziej eko to nic;) a jak się coś dzieje, to faktycznie mąka.
nwet tzw eko kosmetyki mają trochę syfku włożone w skład. Dlatego najlepiej organiczny olej z nagietka lub polecany wcześniej ze słodkich migdałów :)
na baby dream mamy uczulenie:mad
właśnie coś w tym stylu chciałam -100% natura
a co byś chciała
a jak działa maść nagietkowa?
no właśnie niechce tzw eko tylko cos EKO tzn 100%natura
jak sie coś odpaży todo leczenia używam tormentalum naprzemian z sudocremem i nie zakładam pieluchy w dzeń tylkko caly dzeń na podkładach z popą na powietrzu
chusteczek nawilżanych nie używam-ok mam rezerwową paczke do lekarza jak ide i dla ruzi na spacer jak je owocka to do rączek co by osy nie latały za nami-ja mam silne ataki astmy na podłożu alergicznym po ukonszeniu!
ale teraz aniela ząbkuje i pupa nie jest odpażona nie jest czerwona ale zmieniam pieluchy często wietrze po kupie odrazu a po siku też staram sie odrazu ale czasem przegapie i skóra jest taka-jeszcze nie podrażniona ale jakby nie do końca zdrowa tak jakby trzeba bylo ją odrzywic-reszta skóry super tylko ta w pieluszcze takamniej jedrna jakby i myślałam czym nawilzyć-natłuscic odrzywića jakby jej pól łyzeczki lanoliny dodać do kąpieli?-bo nielubie oliwy z oliwek w kapieli albo taką rozpuszczoną lanoliną przecierać 2-3 razy dzennie można? na lanoline na suche usta stosuje i na zmasakrowane sutki-nie zembem-do koronkowego stanika wkładek niedrapek nie wsadziłam a przy karmieniu sutki delikatne
Ja stosuję maśc nagietkową i maśc cynkową. nakładam po trochę na rękę każdej i mieszam tuż przed posmarowaniem małemu pupy. Tak mi polecił farmaceuta. No i oczywiście mąka ziemniaczana...bez niej sobie życia nie wyobrażam
Cynk jest we wszystkich maściach do pupy z którymi się spotkałam.
One niestety są średnio eko, bo na wazelinie :hide:
Jak już trzeba czegoś użyć to też z czerwoną koniczyną z Earth Friendly Baby.
a jak z tą lanolina?
Ja czasem czystej lanoliny używam małej na pupcie, jak coś mi się nie podoba. I faktycznie, pomaga.
no właśnie sobie przypomniałam, że jak córa miała problemy ze skórką- zdarzyły się może z dwa, trzy razy- to smarowałam jej skórę lanoliną i szybko była poprawa :) więc to też jest bardzo skuteczny sposób
tylko wtedy trzeba uważać jakie pieluszki się zakłada na taką pupę ;)