Chciałabym stosować otulacz głównie z tetrą oraz trochę z formowankami. Jakiej firmy otulacz i formowanki dobre i w rozsądnej cenie? Dopiero zaczynam gromadzić i nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Poradzcie :)
Wersja do druku
Chciałabym stosować otulacz głównie z tetrą oraz trochę z formowankami. Jakiej firmy otulacz i formowanki dobre i w rozsądnej cenie? Dopiero zaczynam gromadzić i nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Poradzcie :)
pupeko,i otulacze i formowanki sa superowe
formowanki niedrogie w sumie
zajrzyj na bazarek,ktos sprzedaje
Dla nas narazie te z bazarku za duże :(
Marysiu - generalna rada jest taka: kup na początek po 1-2 szt konkretnej firmy/modelu i sama zobacz co Wam pasuje.
Z pieluchami jest tak, że każda z mam lubi co innego.
Duże jest Twoje dziecko?
Uważaj, żeby nie było za dużo marszczeń na pleckach, to może powodować dyskomfort u synka. Jak będzie starsza to będzie to miało mniejsze znaczenie.
Potrzebujesz na noc, na dzień? Te nocne muszą być bardziej chłonne.
na pieluszkarni są tanie i fajne perfoldy ;)
A ja pieluszkarni nie lubię, bo jest droga. Podobają mi się pieluszki od nappime i ekomamy (ekomama szyje ekstra formowanki).
Dobrze jest poczytać zdania innych -jak w końcu zacznę wyrobię sobie swoje widzimisię :)
Marysiu - ja tez na początku byłam zagubiona bardzo i niestety bardzo wiele pieluszek sprzedałam po kliku użyciach (także nowych). Dlatego maja rada jest taka - kupuj po 1, 2 sztuki różnych rodzajów pieluszek najlepiej oczywiście używanych i testuj. Najważniejsze w pieluszkowaniu jest wcale nie to co ty lubisz, ale to co lubi pupcia twojego dziecka.
Bardzo prostym i tanim rozwiązaniem na początek jeśli dziecko jest malutkie jest zwykła tetra plus pocięte paski polarku a jeszcze lepiej mikropolarku plus otulacz - ja tak używałam i jakoś szło, z tym że u nas otulacz to był polar bo pula nie tolerowała.
Potem zaczęłam kupować formowanki hand made - wtedy to była nowość teraz mnóstwo dziewczyn szjye- tańsze od firmówek i nawet lepsze bywają. wypróbuj kilka rodzajów i potem dopiero kupuj większą ilość.
I ostania rada - w żadnym razie nie kupuj "zestawów startowych" po np. 5 pieluszek z otulaczem dlatego że taniej, były już na forum przypadki dziewczyn załamanych z tego powodu. bo pupcia dziecka nie lubiła.
No i jeszcze trzeba pamiętać że nowe pieluszki bywają bardzo mało chłonne i potrzebuję nawet 10prań by nabrać chłonności - z moich obserwacji wynika, że dotyczy to zwłaszcza mikrofibry.
Dzięki wiki100 za cenne wskazówki. Pobuszowałam trochę po bazarku i stwierdzam że to uzależnia :) i narazie muszę zastopo:stop:wać i poczekać na to co mi przyjdzie i potestować, bo normalnie się rozszalałam ;)
ja do tej pory lubię czasem pooglądać bazarek, chociaż nie wiem po co bo moje dziecko od dawna nie używa, a na kolejne się nie zanosi:lol:...