-
rozmiar poucha
Przepraszam jeśli już gdzieś było, ale wyszukiwarka ze mną nie współpracuje :oops: Wywala mi, że na całym forum nawet "pouch" nie ma :?
Jak powinnam sobie dobrać rozmiar? Mała jest już strasznie dorosła, w niedzielę skończyła rok :party: . Ja noszę raczej 38, mam 167 i 57kg. Potrzebuję coś na krótkie noszenia "po domu" albo szybkie zakupy. Na dłużej się zawijamy, ale czasami jest tak, że dłużej się zawijam niż noszę, więc szukam czegoś szybkiego.
dzięki,
Ania
-
Re: rozmiar poucha
Tutaj masz na przykład:
http://babiland.eu/shop/infopages.php?info_id=4
Tylko rozmiary w tabeli dotyczą konkretnej firmy, możesz też uszyć na zamówienie u dziewczyn.
-
Czyli czy "s" czy "m" zależy od firmy, ale jak się zmierzyłam i mi wyszło 62, to mogę ten wymiar używać?
-
No tak i przy szyciu na miarę też go podawaj :)
-
Na szycie się pewnie nie zdecyduję, bo zanim znajdę chętną do szycia, potem materiał, to pewnie Maćka do komunii pójdzie :wink:
-
Przecież dziewczyny szyją na zamówienie i czeka się chwilkę: melkaj, petisu, joania chyba i gosia foks.. nie wiem kto jeszcze ...
-
Ja jestem zwarta i gotowa żeby uszyć materiały możesz zobaczyć tutaj http://chustydonoszeniadzieci.blogspot.com/
-
Przy doborze poucha, ważny jest właśnie ten wymiar który podałaś. Powinno się mierzyć od ramienia - od miejsca wszycia rękawa w dobrze dobranej rozmiarowo bluzce (chodzi mi o to aby nie był to luźny podkoszulek, gdzie wszycie wypada np. poniżej ramienia :wink: ), do przeciwległego wierzchołka kości biodrowej. Mierzyć należy się nie za luźno ani nie za ciasno. Każda firma sprzedająca gotowe pouche, oprócz rozmiarów podaje właśnie wymiar w centymetrach - no czasem w calach :lol:
Dagmara dzięki za reklamę :wink:
-
no to teraz tylko poczekam do popołudnia czy jeden piekny HS do mnie pasuje, a jak nie to się będę do dziewczyn uśmiechać :komp:
-
jeszcze trochę pomęczę 8))
Wiem, że kontrowersyjnie jest pytać czy wielkość ma znaczenie, jednak tu w grę wchodzi tylko 1 cm :wink:
Jeżeli ja mam 62 a pouch 63 to może być?
-
Kupując gotowy, możesz nie dobrać idealnie. Zwróć uwagę jednak na to, że nigdy nie będziesz tak samo ubrana - czasami założysz trochę grubszą bluzę, sweter sobie lub dziecku i już masz ten jeden cm więcej. A tak po za tym to możesz "mocniej" wywinąć poucha i wtedy powinno być ok.
Tak więc ten centymetr nie powinien robić tak dużej różnicy.
Ważne, żeby ten wymiar był podany w najdłuższym miejscu poucha - w środku uśmiechu - ale jak patrzysz na strony producentów, to tak właśnie powinni podawać.