-
bambusowe ściereczki
Wlaśnie zaczęłam przygodę z wielorazówkami. Ekwipunek komletuję stopniowo i narazie jeśli chodzi o firmówki 8)) jestem posiadaczką trzech otulaczy Imse Vimse. Jako pieluch uzywam tetry , pieluszek flanelowych i małych ręczników.Kombinuję co jeszcze może mi się przydać i wykombinowałam a własciwie znalazłam przypadkiem ściereczki bambusowe.Na opakowaniu napisane jest , że są wykonane z 82% włokna bambusa i 18% włokna kukurydzy.Pytania moje są takie:
Czy śmiało mogę je pociąć i używać jako wkładek?
Jeśli tak to czy taka wkładka ma być bezpośrednio przy pupie małej czy włożona między warstwy np tetrówki?
Czy jedna taka wkładka wystarczy czy można dać dwie?
-
jesli znalazlas takie sciereczki to super, nie wiem jak wlokno kukurydzy wplywac moze na skore dziecka i jakie sie te sciereczki zrobia po praniu, ostre czy nie, mozesz potestowac, wkladac do srodka, na wierzch, 1, 2, 3 wkladki .... zalezy jak dziecko sika, bambus jest w kazdym razie bardzo chlonny, ja kiedy uzywalam skladanych pieluch frotkowych lenya zawsze do srodka wkladalam konopie
-
To pewnie zależy tez od tego jaki to rodzaj tkaniny. Np. z konopii bardziej chłonny jest polarek niż dżersej. Musisz po prostu przetestować.Możesz tez zrobic test chłonności - wylać taka samą ilość wody np. na tetrę, frotowy ręcznik i tę ściereczkę, zobaczysz czy rzeczywiście dobrze wchłania.
A jeśli boisz sie o podrażnienia, to na górę połóż jeszcze kawałek polaru, bedzie mięciutko i sucho na dodatek.
A gdzie dorwałaś takie ściereczki?
-
Dzięki za odzew :D
Ściereczki dorwałam w sklepie pod domem , zupełnie przypadkiem :D . Są firmy Ravi , pakowane po dwie sztuki 30x50 cm