Od miesiaca uzywam kieszonek tez w nocy (wczesniej strasznie duzo sikal i przemakal)- z bambusowymi wkladami. Fajnie, ze juz nie musze kupowac wielorazowek :) .
Wersja do druku
Od miesiaca uzywam kieszonek tez w nocy (wczesniej strasznie duzo sikal i przemakal)- z bambusowymi wkladami. Fajnie, ze juz nie musze kupowac wielorazowek :) .
moj maly nad ranem pije mleczko wiec mu zmieniam peiluche sila
na Twoim miejscu zmienilabym jednak malemu nawet na spaniu na nowa
pozdrawiam
Manu (wciaz pieluszkowy) tez spi 10 godzin noca na pampku i to tez dosc smierdzi>
no wiecie wy to macie problemy :roll:
mój do neidawna budził się 7 razy i mogłam przewijac i wysadzać do woli :lol:
zdecydowanie wolałabym smierdzącą pieluchę...chyba... :wink:
Ja też ostatnio mojego starszaka w wielorazówkach na noc kładłam i też tak strasznie śmierdział.
Raz mu troszkę przemokła a że spał na lwie to musiałam wyprać jeszcze pluszaka bo wietrzenie nic nie dało. Prawde mówiąc troche sie zniechęciłam tymi nocami a że mam jeszcze ostatnio paczkę jednorazówek to teraz stosujemy je na noc. Może są jakieś sposoby na ten odór :D
mi BG juz po 8h smierdzial strasznie i potwornie przy niespelna 2 miesiecznym dziecku i postanowilam jednak zmieniac pieluche w nocy, ale moj maly po takiej zmianie pieluchy zasypia (bogu dzieki !!), gdyby bylo inaczej to chyba bym zostawiala.... teraz uzywam pieluch bawelnianych plus welniany otulacz na noc i jak zdarzy nam sie zasnac na dluzej to taka zasikana pielucha smierdzi jstanowczo mniej, pewnie dlatego ze jest lepsza wentylacja ...? tak czy siak jak jest dlugo to smierdzi i koniec
Nie wyobrażam sobie nie zmieniać pieluszki (wkładu w kieszonce) przez całą noc. zmieniam przeważnie dwa razy - do mniej więcej 7 rano (czyli przez ok. 12 godzin). Fakt, że moje dziecko sporo siusia i budzi się kilkakrotnie... (zmieniam bez rozbudzania).
To co zakłądać na noc, żeby nie przewiijać? Dla roczniaka?
Ja nie przewijam wcale :oops: i nie czujemy sie z tym zle :)
Uzywam ,pieluszki bambusowej TotsBots + wkladka konopna+ wkladka z polaru (uczucie suchosci) +otulacz.Nie przecieka wytrzymuje spokojnie do rana.
Filip spi od ok 19,30-20 do 6-7 rano,nad ranem ok 5 pije mleko.
Lub uzywam BG z dwoma wkladkami (z kompletu) i czasami dodatkowa konopna.
Ten zestaw tez sie dobrze spisuje.
Ja mam takie pytanie. Moja corka miała zaczerwienione krocze. Poszłyśmy do ginki dla dzieci i kazała polewać solą fizjologiczną, bo niby flora bakteryjan się naruszyła - już jest lepiej.
W każdym razie zastanawiałam sie skąd jej się to mogło wziąć i wymyśliłam, ze moze to od spania w nocy na jednej pielusze jednorazowej. jednak jak się nie zmienia ileś godzin to te bakterie się tam moge rozwijać... jak myślicie, moze to być???
no i właśnie teraz śpi bez pieluchy.... ciekawe ile raz się zsika?