Cześć!
Jestem nowa i dość zielona w temacie. Ale mam ochotę spróbować przy drugim synku. Doradźcie, co kupić, jak się uczyć wiązać? Bo gubię się okrutnie w natłoku firm, rodzajów chust...
Pozdrawiam!
Wersja do druku
Cześć!
Jestem nowa i dość zielona w temacie. Ale mam ochotę spróbować przy drugim synku. Doradźcie, co kupić, jak się uczyć wiązać? Bo gubię się okrutnie w natłoku firm, rodzajów chust...
Pozdrawiam!
Hmmm... wiesz nikt Ci od razu nie poda recepty na noszenie... po prost każdy lubi inaczej :p My zaczynaliśmy od elastyka od Pentelki kupionego na allegro, żeby sprawdzić czy się polubimy z noszeniem :) No i się polubiliśmy, więc szybciutko kupiliśmy tkaną LL, bo dziewczyna w okolicy sprzedawała b. tanio :) No i do dziś nosimy w tej LL (właśnie mąż usypia Anię), ale mamy też MT i poucha :)
edit: chusty różnią się nośnością, łatwością dociągania... poczytaj recenzje :)
edit2: no i zapraszamy do działu powitalnego :)
No właśnie nie bardzo wiem, co tu zrobić. Z tego co do tej pory doczytałam, to wiele mam zaczynało od elastyków. Nie oczekuję gotowej recepty noszenia, raczej prosze o poradę właśnie co kupic na początek, żeby spróbowac. Nieporadny ten mój post poprostu :)
rozgość się na forum:)
jest sporo wątków "co najlepsze na początek", poszukaj! na pewno znajdziesz wiele cennych rad.
najlepsze, co możesz zrobić, to spotkać się z doradcą albo pojechać na warsztaty/spotkanie klubu kangura, tam dziewczyny pokażą Ci wiele opcji na żywo:)
Skąd jesteś? Może w Twojej okolicy jest jakaś mama, u której mogłabyś wypróbować chustę? Synek już jest na świecie, czy jeszcze czekasz?
Jeśli będzie się rodził późną wiosną/latem, elastyka raczej nie polecam, ugotujecie się w nim (w elastyku na dziecku są trzy warstwy materiału, w tkanej wystarczy jedna - to jest różnica w ciepłe dni).
Napisz coś więcej o sobie, chętne do pomocy zawsze się znajdą ;)
a tak w ogóle: witaj! :D
witaj:) podpisuje sie pod karuskiem...
no i na poczatek my mielismy tkana LL blękitny poranek 4,6...
coby sprawdzic czy mala polubi...polubiła, i my też bardzo...chusta fajna i mięciutka już, czyli tak zwana złamana...
(z racji ze mam juz 3 chusty zasanawiam sie nad jej sprzedaza...o taka:
http://pl.lennylamb.com/products/sho...ek---rozmiar-m
cena inna ;) ale to jakby co priv)
Rany, przepraszam :) Mam synka, który w kwietniu skońcy 3 lata. Drugi w brzuszku, pojawi się na przełomie kwietnia i maja. Z pierwszym się nie chustowaliśmy, funduszy nie starczyło, miała stracha, że kupię coś nie trafionego. Potem trochę się zniechęciliśmy nosidełkiem Haucka chyba.
Mam 164 cm wzrostu, ubrania przed ciążą w rozmiarze 40-42.
Trochę się boję, że wydam sporo pieniędzy, a chusta będzie się finalnie kurzyć w szafie, stąd moja prośba o pomoc.
Mamaslon poproszę info na priv :) kto wie, może się dogadamy jeśli nie sprzedasz do czasu podjęcia przeze mnie decyzji. Chusta bardzo ładna :)
W takim razie masz parę miesięcy na poczytanie- wiem, że to forum, ilość informacji, różnorodność chust itp. itd. mogą przerażać na początku, ale jak się już rozgościsz i zadomowisz to jeszcze przed porodem będzie z ciebie rasowa chustomanka:thumbs up: Wszyscy przez to przechodziliśmy...:D
A na początek... zapraszamy do POWITALNI!