-
Witam
Witam Was serdecznie. Jestem mamą 8 tygodniowej córeczki i chciałabym zacząć nosić ją w chuście. Jednak w moim gronie najbliższych niestety nie mam osób które mogłyby mi służyć radą i pomocą w jej wyborze. Jeśli mogłybyście mi poradzić jaka chusta będzie najlepsza dla takiej niedoświadczonej w tym temacie mamy jak ja będę ogromnie wdzięczna. Bo ja niestety nie mam pojęcia którą chustę wybrać jakiej firmy z jakiego materiału itp. Z góry bardzo dziękuję za informacje :):):):)
-
Witaj:)
Tu na forum znajdziesz mnóstwo informacji, wpierw sobie poczytaj, poszukaj, pooglądaj a potem możemy CI doradzić co wybrac;)
-
Serdecznie witamy :) i zapraszamy do lektury:) Ja zanim coś sama napisalam siedzialap ponad miesiąc i chłonełlam wiedze z forum :)
-
kruszynka wita z mamuską :D
-
Cześć :)
A skąd jesteś? A nóż widelec jakaś bratnia dusza się znajdzie... ;)
-
Witaj :-)
Czytaj, czytaj, czytaj, a potem pisz, czego nie wiesz, to pomożemy :-)
-
-
-
Czytam i czytam i sama nie umiem wybrać to po prostu temat rzeka. Ale tak na początek czy myślicie że wybór np chusty elastycznej (nawet faktycznie np takiej z allegro, chyba że jednak polecacie inną) nie będzie złym pomysłem? Bo jakby nie było jest zima i zdaję sobie sprawę że jeszcze chwilę nie będę wychodzić z małą w chuście ale tak by nauczyć się ją nosić w domu, moja przylepa nie pozwala na zrobienie często nawet najdrobniejszej rzeczy a tu domowej pracy w bród :) Czytałam właśnie wątki za i przeciw i dalej jestem w punkcie wyjścia. A nie ukrywam że taka sprawa jak chusta znacznie ułatwiłaby mi funkcjonowanie :) Co więc możecie mi poradzić? :)
A tak w ogóle to jestem z Knurowa :)
-
Elastyczna na początek to dobry wybór :)
i na spokojnie możesz sobie w wolnym czasie podczytywać, jaka tkana będzie dla Was dobra ;) i która Wam się spodoba (bo to jedno z głównych kryteriów, jak by nie było)
ps. fajny nick ;)
-
No właśnie tak pomyślałam o tej elastycznej np na allegro można znaleść coś tam niedrogiego a w sumie póki nie spróbuję nie będę wiedziała czy ten sposób akurat dla mnie będzie najbardziej dogodny dlatego też nie chciałabym wydawać zbyt wiele jeśli okaże się że jednak dla mnie to nie to. A przecież jak się wprawie i zakocham (na co liczę hehe) to wtedy napewno znajdę jakąś tkaną firmową :)
-
poczytaj jedynie na forum, czy te samoróbki elastyczne z allegro dają się motać (albo rzuć takie pytanie, czy ktoś miał elastyka z allegro). Tkane almelle, pentelki itp. mają bardzo złe opinie - trudno się je dociąga, nie pracują po skosach i kiepsko noszą - raczej się po nich zniechęcisz, niż wciągniesz do motania. Ale nie wiem, jak z elastykami ...