-
odparzenia na nóżkach
mam problem od jakiegoś czasu, pieluchuję wielo od około 10 miesięcy już; młody ma 13 miesięcy, od jakiegoś czasu mamy problem jak w temacie. Z początku nie mogłam znaleźć przyczyny, ale po kilku testach wiem na pewno, że odparzenia są od wielo. Pojawiają się po nocy na wewnętrznej stronie ud; na noc daję młodemu bambusową formowankę plus otulacz welniany; w dzień używamy tetry z otulaczami wełnianymi i kieszonki. Nie wiem co robic, nie próbowałam nigdy na noc kieszonki, ale wątpię żeby wytrzymała noc. Na razie na noc daję jednorazówkę - po niej jest w porządku. Znacie ewentualne przyczyny? może to od ząbkowania?... (tylko ile ono może trwać)
-
a moze od czegoś w czym je pierzesz?
-
jakie ma nózki? chude czy pulchne - jak pulchne to w dziale recenzji poszukaj pieluch odpowiednich dla was
-
piorę od początku w loveli, nigdy nie było kłopotu; a nóżki ma chudziutkie...
-
A moze to "uczulenie" na welne?? Niektore dzieci maja tak wrazliwa skore, ze wloski z welny je draznia. Probowalas z PULowym otulaczem moze?? Jesli nie masz otulacza, to moze na jedna noc formowanka plus kieszonka z PULu.
-
może to jest myśl, tylko cały dzień (oprócz spacerów) jest w otulaczu wełnianym plus tetra i uczulenia nie ma; dopiero po nocy pojawia się odparzenie; ale spróbuję tego pula na noc, zobaczymy
-
Może jakoś jej cieplej pod kołderka czy kocykiem w nocy i się poci i stąd wełenko podrażnienia. Faktycznie inny otulacz i zobaczysz czy o to chodzi, czy problem z czymś innym. A proszek czasem proszkowi nierówny mam wrażenie. Jedno opakowanie ok, drugie jakoś nie bardzo.