-
co z tym bambusem
Przecieka mi.
Najpierw myślałam,że źle składam(że gdzieś więcej , a w innym miejscu tylko polarek i pul)-nie to.
Potem, że pul jest nie w porządku -też nie to bo kupiłam całkiem nową, ręcznie szytą pieluszkę i po 2 godzinach pul wilgotny a co za tym idzie, rajstopki.
Może moje dziecko jest za duże na bambus? mam wkładki 2-warstwowe i duże wkłady do składania (na 3), więc chyba powinno być dobrze, a nie jest.
Leży mi ten bambus i wkurza, bo sporo zapłaciłam a gorszy, wg mnie, niż mikrofibra, a wkładów mi brakuje.
-
A ile razy prałaś?
Bambus nabiera chłonności z każdym kolejnym praniem, nówki sztuki zwyczajnie przeciekają po jednym siknięciu.
-
już nawet nie wiem-nówki już nie są.
-
Moje bambusy dopiero po około 10 albo 15 praniach zaczęły fajnie chłonąć.
-
może i już mają, a może dopiero ok.10 no bo rzadko używam ze względu na w/w
-
W takim razie nie wiem, może zatłuszczone? W czym prane?
-
ale ten PUL w pieluszce to wilgotny przy krawędziach tylko jest?
i ten bambus to frota, welurek czy taki - jak to napisać - taki prefoldowy gładki - z domieszkami bawełny?
-
dziwne, mi zawsze bambus chłonie najlepiej, lepiej tylko konopie. Może faktycznie zatłuszczone?
-
a co to za pielucha? kieszonka, formowana, AIO?
w czym pierzesz ale konkretnie?
Bambusowi nic zarzucić się nie da.
Mój sikacz całą noc w bambusach siedzi..
Jak wpadniesz po kurtkę, to zabierz pieluszkę, obadamy :)
-
jak dla mnie bambus jest chłonny na potęgę ... ale przecieki to moze byś nie tylko wina samej wkładki, może ona sie źle jakoś w pieluszce układa... przyczyn może być wiele... włącznie z osławionymi zębami :D
próbowałaś pieluszkę z innymi wkładami ? Albo ten sam wkład z innymi kieszonkami ?
-
Bambus też może się zatłuścić?Nie pomyślałam o tym. To chyba frota bambusowa wkładana do kieszonek. Czasem wilgotne przy szyciu, czasem cała kieszonka mokra. (wczoraj ale w mikro-kieszonka, rajstopki , spodnie po ok. 2h mokre). Czy może być czas na "5"?
Bambus tylko w pszczółce jest okej. I generalnie wiekszośc pieluszek przecieka. Chyba czas wszystko otłuścić, a potem mikro do kwasku.
-
odtłuść powinno pomóc :) Ale jak mojemu Ignasiowi zęby idą to wszystko przesikuje :)