-
witam!
cześć, cześć jestem mamą 4.5 miesięcznego malucha trochę nosimy w elastycznej ale marzy mi się prawdziwe chustowanie w tkanej problem to napięcie mięśniowe u malca, co o tym myślicie czy ktoś miał podobny problem. no tak jeszcze jedno szukam chusty do 150 zł na dobry początek macie jakieś propozycje?
-
witaj :) niestety nie pomoge w kwesti napięcia ale jak wrzucisz w wyszukiwarke na pewno cos wyskoczy, albo dziewcyzny pomogą. Wiec najpierw sprawdz (najlepiej jednak u lekarza niz na forum, nikt nie widzi Twojego konkretnego przypadku) a potem zapraszamy do działu rozne chusty i nosidła, porad dla początkujących jest mnóstwo, potem na bazarek, na pewno cos sie znajdzie :)
-
Witaj Manduria,
proponuję kolejną wizytę u neurologa/ terapeuty z chustą (najlepiej już tkaną), by ten wiedział o czym mowa i wypowiedizął się na ile ma ona wpływ na rehabiltację napięcia u malucha. Mam nadzieję, że szybko będziesz chustować bez przeszkód.
Co do chust to szukaj u nas na bazarku, poza tym nowe LL, polekonty i nati są niewiele droższe niż założony przez Ciebie limit. No i zobacz czy w TWojej miejscowości nie ma jakiejś wypozyczalni chusty byś mogła najpierw potestować:).
Pozdrawiam
-
-
-
Witaj:) i powodzenia w chustowaniu.
odosnie napiecia miesniowego.... to obnizone czy wzmozne? gorne, dolne? zdiagnozowane?
-
-
WItaj! Przy napięciu dobrze by sprawę ocenił specjalista ;)
-
-
-
-
-
heja! nie napisałam wcześniej, maluszek ma wzmożone napięcie mięśniowe kończyn górnych odchyla się do tyłu, zaciska piąstki. Pediatra twierdził że rozćwiczymy sami ale na razie nie ma poprawy w czwartek idziemy do neurologa, zapytam o chustę. Wcześniejsze zalecenia pediatry to noszenie przodem do świata nie kładzenie na brzuchu ogólnie pozycja skulona jak w foteliku samochodowym. zapytałam o chustę twierdzi że tak ale przodem, na moje stwierdzenie że tak się nie nosi w chustach odpowiedział że w takim razie nie, bo będzie się odchylał do tyłu. w elastycznej trochę tak robi ale z drugiej strony po wyjęciu z chusty jest cudownie rozlużniony
-