Na jakich zasadach szkoliło się tych 10 dziewczyn, które są aktualnie po podstawowym kursie? Czy to było w Dreźnie, czy w Polsce? Jaki koszt i czas trwania szkolenia?
Chętnie bym taki kurs zrobiła, ale coś nie moge znaleźć infa.
Wersja do druku
Na jakich zasadach szkoliło się tych 10 dziewczyn, które są aktualnie po podstawowym kursie? Czy to było w Dreźnie, czy w Polsce? Jaki koszt i czas trwania szkolenia?
Chętnie bym taki kurs zrobiła, ale coś nie moge znaleźć infa.
zajrzyj na Chustomanie
my szkoliłyśmy się załatwiając wszystko bezpośrednio w trageschule dresden. szkolenie odbyło się w warszawie,prowadzone było przez właścicielke szkoły. podobnie jak następny stopień kursu, który będzie miał miejsce we wrześniu.
również ostatni kurs certyfikujący będzie poprowadzony przez ulrike hoewer i odbędzie się najprawdopodobniej w polsce.
Nasze szkolenie odbyło sięw Warszawie. Skrzyknęłyśmy się :) Skontaktowałyśmy z Trageschule, ustaliłyśmy termin, wpłaciłyśmy zaliczkę, i już. Cennik jest na stronie http://www.trageschule-dresden.de/ do tego doszedł koszt przelotu Urlike, zakwaterowania, tłumacza, sali itp.
Skoro teraz Urlike współpracuej z Chustomania, to nie wiem czy można samodzielnie zorganizować taki kurs. My organizowałyśmy go bez pośredników.
A myślałam, że pierwsza odpowiem :D
Ja się zastanawiam i zastanawiam-czy jeżeli byłaby taka możliwość drugiej tury, zrobić ten kurs. Niestety ciut drogo jak na hobby, a w żaden sposób nie chcę/nie będę wyciągać finansowych profitów z bycia doradcą. No i z żalem stwierdzam że to aktualnie nie dla mnie. Może jak rodzima szkoła powstanie to owszem.
Czyli ile taki kurs bo na stronie nie znalazłam, nie znam niemieckiego ni w zab :oops:
Folgende Kosten werden von der Trageschule® in Rechnung gestellt: Referentenhonorar: 400,00 € / Tag (zzgl. gesetzlicher MwSt.)
Fahrt- und Ăbernachtungskosten fĂźr die Referentin
Teilnehmerpaket Kursmaterial 90,00 € / Person (nur beim Grundkurs)
NetzwerkgebĂźhr 50,00 € / Person (nur beim Grundkurs)
czyli 400 euro za dzien dla prowadzacego plus przelot i hotel
dla kazdego uczestnika 90 euro za materialy szkoleniowe i 50 euro za hmm... oplate rejestracyjna (nazwijmy to tak, nic innego mi nie przychodzi do glowy)
No.... nieźle, nie powiem.....Cytat:
Zamieszczone przez Nymphadora
A jak długo trwał cały kurs i ile osób moze w nim uczestniczyć na raz? Czy jest jakiś limit np. nie więcej niz 10-15?
Andzia
Kurs trwał 3 dni i mogło w nim uczestniczyć 10 osób.
400 euro na 10 osób, czy tez od osoby??Cytat:
Zamieszczone przez Nymphadora
na 10 osób
A ile dni to trwa?
Może udałoby się zrobić równolegle do tego 2 stopnia szkolenie stopnia pierwszego.
I wam taniej wyjdzie, bo hotel i przelot się bardziej podzieli.
Tylko czy chętne będą? W razie czego ja się piszę :-) No i poznałabym Was wszystkie nie tylko wirtualnie. :wink:
Nie da się zrobić dwóch stopni jednocześnie - musi być przerwa między nimi, bo zaliczasz pracę domową w międzyczasie.
Koszt trenera jest stały - kurs trwa 3 dni czyli 1200 euro + materiały 90 euro - tutaj to oznacza książkę, ćwiczeniówkę i chustę treningową. Można dokupić chustę długą z logo trageschule (didymos) i chustę do nauki węzłów - dwukolorową (hoppediz).
Koszt 50 euro to opłata faktycznie dobrze nazwana rejestracyjną. Płaci się ją tylko przy pierwszym stopniu - to jest na pokrycie opłat związanych z administracją - po kursie jesteście wrzucani do bazy trageschule i ktoś musi tym administrować - uaktualniać, wysyłać maile, czasem dzwonić i na to te 50 euro.
Drugi stopień jest tańszy o 90 euro za podręczniki i te 50 euro na szkołę. Zostaje opłata dla trenera za 3 dni 1200 euro.
Nocleg - załatwiacie hotel lub Ulrike jest bardzo otwarta i chętnie przenocuje w domu kursantki. Przelot odpowiednio wcześnie zabukowany jest tańszy - w ostatniej chwili kupowany lot jest czasem potwornie drogi, ale ogólenie powiem Wam że warto.
Acha- no i kwestia tłumacza. Ulrike może prowadzić kurs po niemiecku lub angielsku - jeśli wszyscy uczestnicy nie będą w stanie odbyć kursu w jednym z tych języków potrzebujecie jeszcze tłumacza - dobrze, żeby to była osoba obeznana ze słownictwem chustowym, które jest dość specyficzne.
Nam pierwszy stopień wyszedł po ok. 1000 zł.
Tak rozumiem, że nie równocześnie. Tylko Wy mogłybyście robić drugi stopień a w tym samym okresie druga grupa - pierwszy. Na przykład wymiennie co drugi dzień, albo jeden po drugim.
Miałam na mysli równocześnie - w trakcie jednego przyjazdu Ulrike.
aha :) no to trzeba spytać Ulrkie :) na pewno wyszłoby taniej, jakby dwie grupy podzieliły na siebie koszt przelotu - kwestia tylko czy Ulrike będzie miała czas zostać tu 6 dni.
no i czy znajdą się chętni, do tej drugiej grupy...
hmm, a co trzeba umiec, zeby isc na taki kurs? no i ci daje posiadanie takiego kursu :)
Byłabym bardzo chętna na robienie pierwszego etapu. Mama-anika jakbyście coś więcej wiedziały czy byłaby taka możliwość to dajcie znać:D