-
rozmiar IB
Mam problem z rozmiarem IB, dzieć waży lekko ponad 7 kg, nastraszona tym że ta rozmiarówka mocno zaniżona kupiłam L-kę (starą) no i jak załążę to w pasie zapinam prawie na mini (jedna napka odstępu) i z tymi wkładkami IB to przy udkach jest szpara, ale jak włoże np tetrę to ładnie przylega. Hmmm czyli wygląda jakby te wkładki były takie grube że nie obejmuje ich pieluszka, czy coś źle robię? czy w M-ce będzie lepiej??
-
Moje dziecko ma 15 miesięcy, używamy L-ek i zdarza się, że przeciekają przy nóżkach (synek waży jakieś 11 kg). Zastanawiam się nad zakupem M-ek, mam jedną i jestem z niej zadowolona. Polecam mniejszy rozmiar :)
-
Hmmm, moja Nutka wazy 6.4kg i dopinamy sie jeszcze w S-ki, chociaz juz zaczelam jej zakladac M-ki i tez jes ok, tylko ciasniej zapinam. Wedlug mnie masz za duza pieluszke i dlatego odstaje.
-
my używamy i M i L, Miłoszek waży teraz powyżej 9 kilo, M zapinamy na drugą i trzecią napkę, a L na trzecią i czwartą, jak zaczęliśmy używać po raz pierwszy L mały miał jakieś 4 miesiące i też mu przy nóżkach odstawało (przy wkładkach, bo z tetrą nie) i powiem Ci, że to może wina wkładek, bo nasza pierwsza L miała bardzo twarde wkładki i one się nie układały po prostu, może też masz twarde?
-
Dzięki dziewczyny, jest właśnie tak jak pisze xbetkax, wkładki są twarde ale myślałam że taka ich uroda. hmmm to może je do odkamieniania dać? A puki co kupie jeszcze M, z tego co piszecie to Majka jeszcze długo je ponosi
-
ja sobie co jakiś czas same wkładki puszczam na 95 stopni i pomaga jeszcze, jak sobie je mocno skręcisz w dłoniach albo ugnieciesz - one wtedy miękną ;) ale ja takie twarde mam tylko dwie, reszta jest super mięciutka i w ogóle IB są kochane ;)
-
używam M od 5,6kg i też początkowo był prześwit pod nogami, S już odsłania pośladki
stare IB mają właśnie takie sztywne wkładki nowe są mieciuteńkie
M generalnie mają służyć do10 kg więc zmień ma M jeszcze trochę ponosicie.
To najpiękniejsze pieluchy jakie mam ichkrójjest genialny
-
Dzięki raz jeszcze....zamówiłam M i czekamy :D
A to że są śliczne to nie podlega dyskusji ;)
-
My używamy rozm. M od 6kg. Teraz jesteśmy przy 7,5kg i są w sam raz, a nawet jeszcze dłuuugo posłużą.
Przymierzałyśmy rozm. L i pasuje, choć jest ewidentnie za duży i niepotrzebnie robi wielką pupę.
Potwierdzam, nowe wkładki sa o wiele bardziej miękkie od starych.
Chociaż przy twardej wodzie (mimo regularnego strippingu i sody do każdego prania) ta różnica szybko się niweluje ;)
-
u mnie sa mieciutkie mimo twardej wody i nic im nie robie procz prania na mx 60 st
-
Mój nosi eMkę od jakichś 5kg i pasuje bardzo dobrze. :)
-
ja mam nowe M i L , dzieć ma 7,6 kilo i w zasadzie obie są dobre, z tym, że lepiej przylega i układa sie M, ale nie wiem jak długo bo K. jest raczej pulchniutka :D