Jaką wybrać, proszę o pomoc i poradę
Witam serdcznie,
czytam, przeglądam i sama nie potrafię zdecydować, dlatego proszę o pomoc. Moja przygoda z chustą jest krótka i jak na razie bezowocna, ale nie chcę się poddać. Pierwszy kontakt miałam z HOPPediz o długości 4,6m i to był dla mnie koszmar. Mam 153cm wzrostu (rozmiar 38) i mogłabym się nią obwiązać chyba trzy razy :P i dlatego wiem już, że potrzebuję krótszej chusty. Moja córka ma 9 miesięcy, przed nami lato i wakacje, chustę będziemy używać teraz na spacerki a od września w drodze "do i ze "żłobka ,by nie targać się z wózkiem. Co polecacie, uwzględniając mój wzrost, wiek córki i przeznaczenie chusty. Czekam z niecierpliwością.
Jaką wybrać, proszę o pomoc
Na ten czas planuję tak "wąskie" przeznaczenie naszej przyszłej chusty, ale szczerze liczę, że polubimy a nawet zakochamy się w niej i będziemy z niej korzystać przy każdej okazji. Kryteria, wiadomo każdy ma indywidualne, totalnemu laikowi trudno na razie stwierdzić co będzie dla niego najbardziej odpowiednie. Moja Maluda uwielbia być noszona w każdej pozycji pionowej w której widać to co się dzieje wokół niej i chyba taką długość chusty szukamy, która by nam na to pozwoliła. Pierwsze co mi przyszło do głowy to rozmiar , walory estetyczne to osobna kwestia, w innych kwestiach o których z chęciom usłyszę np. rodzaju (tkana czy elastyczna, grubsza czu cieńsza) liczyłam na pomoc.
Re: Jaką wybrać, proszę o pomoc
Cytat:
Zamieszczone przez doksa
Na ten czas planuję tak "wąskie" przeznaczenie naszej przyszłej chusty, ale szczerze liczę, że polubimy a nawet zakochamy się w niej i będziemy z niej korzystać przy każdej okazji. Kryteria, wiadomo każdy ma indywidualne, totalnemu laikowi trudno na razie stwierdzić co będzie dla niego najbardziej odpowiednie. Moja Maluda uwielbia być noszona w każdej pozycji pionowej w której widać to co się dzieje wokół niej i chyba taką długość chusty szukamy, która by nam na to pozwoliła. Pierwsze co mi przyszło do głowy to rozmiar , walory estetyczne to osobna kwestia, w innych kwestiach o których z chęciom usłyszę np. rodzaju (tkana czy elastyczna, grubsza czu cieńsza) liczyłam na pomoc.
Dalej nie wiemy jaki nosisz rozmiar ubrania ale wnoszę, że skoro 4,6 jest dla ciebie za długa to może 4,2? bo z 3,6 to chyba kieszonki czy koali nie uklepiesz :wink:
Ja zaproponuję ci to co ja stestowałam czyli albo naszą cudowną polską Nati, która ma niezły udźwig(noszę w niej 15 kg syna) albo storcha inkę(tez podołała Bartezowi). Tyle że storczyk jest grubszy niż nati, no ale jak skawr na dworze to ja na przykład nie wychodzę. Mam propozycję, popatrz sobie na różne chusty i kieruj się póki co wyborem koloru. Jak już cos wybierzesz to pomyślimy dalej. A, no i rzeczywiscie, jak zamierzasz motać dziecko? bo to ważne przy wyborze długości
Re: Jaką wybrać, proszę o pomoc i poradę
Cytat:
Zamieszczone przez doksa
Witam serdcznie,
Mam 153cm wzrostu (rozmiar 38)